KLASSIEK

Tournee..

Het Gelders Orkest o.l.v. Roberto Benzi m.m.v. Igor Roma (piano) met Nielsen, Grieg, Delibes en Gounod, vanavond in Tiel (Agnietenhof) en vrijdag in Utrecht (Vredenburg).

Het Noordhollands Philharmonisch Orkest o.l.v. Roy Goodman m.m.v. Rian de Waal (piano) met Leifs, Verhulst, Grieg en Schumann, vrijdag in Haarlem (Concertgebouw) en zaterdag in Alkmaar (De Vest).

Het Limburgs Symphonie Orkest o.l.v. Michel Bergenhuizen met 'Vastel aovesconcerten', vanavond in Geleen (De Hanenhof), vrijdag in Roermond ('De Oranjerie') en zaterdag in Sittard (Stadsschouwburg).

Sopraan Emily van Avera en viola da gamba-duo Les Voix Humaines met o.a. Purcell, Jenkins, Dowland en Couperin vanavond in Utrecht (Catharijneconvent), vrijdag in Leeuwarden (Fries Museum), zaterdag in Leiden (Pieterskerk) en zondag in Amsterdam (Waalse Kerk).

Koor en orkest Noord-Nederlands Conservatorium met Haydns 'Die Schöpfung', vrijdag in Harlingen (Grote of Hervormde Kerk) en zaterdag in Groningen (Martinikerk).

Nederlands Studenten Kamerkoor o.l.v. Hans Leenders met Pieper ('Achterbergliederen'), Poulenc, Eric Verbugt ('Ogentroost', 2001), Dijkstra, Flothuis, Milhaud en Eisler ('Gegen den Krieg'), vrijdag in Utrecht (Pieterskerk), zaterdag in Delft (Waalse Kerk) en zondag om 15.30 uur in Groningen (Lutherse Kerk).

Orkest van de Achttiende Eeuw en het Nederlands Kamerkoor o.l.v. Sir Simon Rattle m.m.v. Christiane Oelze (sopraan), John Mark Ainsley (tenor) en David Wilson-Johnson (bas/bariton) met Haydns 'Die Jahreszeiten', zaterdag om 15.00 uur in Amsterdam (Concertgebouw) en dinsdag in Rotterdam (De Doelen).

Amsterdam

Het Egidius Ensemble voert tijdens de Eucharistieviering, zondag om 17.15 uur in de Krijtbergkerk (Singel 448) Schuberts 'Deutsche Messe' uit; vervolgens brengt het ensemble m.m.v. Arthur Schoonderwoerd (orgel) en Johanette Zomer (sopraan) om 20.15 uur in de Engelse Kerk liederen van Schubert.

'Klankwerken' van geluidskunstenaar Paul Devens, zaterdag om 15 uur in het Stedelijk Museum.

Pianist Paul Komen met een Beethoven-programma, vrijdag in de Kleine Zaal.

Pianist Rudolf Jansen geeft een masterclass voor liedduo's, zaterdag om 13.30 uur in de Kleine Zaal.

Het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Philippe Entremont (piano) met Mozart, Beethoven en Mendelssohn, zaterdag, maandag en dinsdag in de Grote Zaal.

Christa Pfeiler, Robert Holl en Rudolf Jansen met liederen van Schumann en Brahms, zaterdag in de Kleine Zaal.

Radio Symfonie Orkest o.l.v. Eri Klas met Rimsky-Korsakov, Sjostakovitsj (Celloconcert door Lynn Harrell) en Borodin, zaterdag in Utrecht (Vredenburg) en zondag om 11 uur in de Grote Zaal.

Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Paul Daniel met Adams, Korngold (Celloconcert door Raphael Wallfisch), Van Norden (Concert voor saxofoon en piano door Michael Brecker en Pauline Post, première) en Ives, zondag in de Grote Zaal.

Abbie de Quant (fluit), Han de Vries (hobo) en Rudolf Jansen (piano) met Griffes, Haas, Prokofjev, Poulenc en Janssen (Trio 'Nevenzon', première), zondag in de Kleine Zaal.

Ditte H & lsquor;jgaard Andersen (sopraan), Signe Asmussen (alt/mezzosopraan), Peter Steen Lodahl (tenor), Håkan Vramsmo (bariton) en Rudolf Jansen (piano) met Haydn, Schubert en Zweedse volksliederen, maandag in de Kleine Zaal.

Storioni Trio met pianotrio's van Debussy, Milhaud, Ibert en Ravel, dinsdag in de Kleine Zaal.

Maarten Altena Ensemble met het project 'Chemistry' van jonge componisten van het Conservatorium Den Haag, vrijdag in de IJsbreker.

Fort Lux Kwintet (Esther Apituley altviool, Ernst Glerum contrabas, Hans Dagelet trompet-acteur, Michael Vatcher Percussie en Rië Tanaka piano) met o.a. Vieuxtemps, Beckett, Ellington, Stravinsky en Scelsi, woensdag in Felix Meritis.

Ensemble Wendingen met werken voor piano van Schumann, Bon en Ponse en werken voor pianola van Hindemith, Nancarrow en Stravinsky, woensdag in de Amstelkerk.

Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss met Di Lasso, zaterdag in de Waalse Kerk.

Maarten Koningsberger (bariton) en The Locke Consort met Sweelinck en Hacquart, vrijdag in de Waalse Kerk.

Behaniënklooster: vanavond een vioolrecital door Jacob Plooij en vrijdagavond een harprecital door Danielle Riegel.

Carl Rosman (klarinet), Helen Bledsoe (fluit) en Mark Knoop (piano) met Barrett, Ferneyhough, Finnissy, Marks, Vriezen, Klein ('Der Ohrenzeuge', première) en Applebaum ('Entres Funerailles IV', première), zondag in de Posthoornkerk.

Attaingnant Consort met 16de eeuwse fluitmuziek, zaterdag om 14 uur in de Noorderkerk.

Bergen

Vocaal Ensemble Quink met o.a. De Leeuw, Kerstens en Manneke, vrijdag in de Ruïnekerk.

Bloemendaal

Pianoduo Bas Verheijden en Niek van Oosterum met Mozart, Brahms, Poulenc en Ravel, zondag om 11.45 uur in het Gemeentehuis.

Den Haag

Het Schönberg Ensemble o.l.v. R. de Leeuw met Julie Moffat (sopraan) en Lieuwe Visser (bariton) met Eisler, Webern, Gerhard, Schönberg, zaterdag in de Nieuwe Kerk.

Enschede

Maarten Koningsberger (bariton) en Jannie Pranger (sopraan) met liederen van Poulenc, Satie, Messiaen, Aubert, Delage en Kosma, vanavond in het Muziekcentrum.

Het Orkest van het Oosten o.l.v. Jaap van Zweden met Prokofjev (Concert voor piano en orkest door Eliane Rodrigues) en Sjotakovitsj, zaterdag in het Muziekcentrum.

Valerius Ensemble met Françaix, Sjostakovitsj en Kreutzer, zondag om 14.30 uur in het Muziekcentrum.

Groningen

Osiris Trio met Schumann, Brahms, Schubert, Bach en Turina en gedichten door Rutger Kopland, maandag en woensdag in De Oosterpoort.

Haarlem

Janine Jansen (viool), Emile Cantor (altviool), Maarten Jansen (cello) en David Kuijken (piano) met Grieg, Mendelssohn en Schumann, zaterdag in het Concertgebouw.

Rotterdam

Elsa Kloos (alt/mezzo) en Misha Murach (piano) met o.a. Vivaldi, Haydn, Schubert en Strauss, vanavond in De Doelen.

Segovia Gitaartrio met o.a. Vivaldi, Rogaliov, Wüsthoff, Bizet en Piazzolla, zondag om 11 uur in De Doelen.

Tilburg

'Hammond-avantcore-trio'Steamboat Switzerland met rock, geïmproviseerde en gecomponeerde muziek, woensdag in Paradox.

Utrecht

Filharmonisch Orkest van Vlaanderen en Danel Kwartet o.l.v. Philippe Herreweghe, m.m.v Katarina Karnéus (mezzosopraan) met Brewaeys, Berlioz, Neuwirth en Mendelssohn, vanavond in Vredenburg.

Radio Kamerorkest en solisten van het Groot Omroepkoor o.l.v. Ton Koopman met Mozarts 'Serenata notturna' en 'Zaide', zondag om 14.15 uur in Vredenburg.

Rotterdams Philharmonisch Orkest en Opera in Ahoy' Koor o.l.v. Gianandrea Noseda met Verdi-programma, dinsdag in Vredenburg.

Escher Trio met Ravel en Flothuis, dinsdag in Vredenburg.

Orpheon Consort met trio's van Haydn en Lidl, dinsdag in de Gertrudiskapel.

Meer over