KLASSIEK

Het Gelders Orkest o.l.v. Franz-Paul Decker m.m.v. Bernadette Greevy (mezzo-sopraan) met Strauss en Wagner, dinsdag in Nijmegen (De Vereeniging) en woensdag in Arnhem (Musis Sacrum)....

Tournee

Het Limburgs Symphonie Orkest o.l.v. Arnold Katz m.m.v. Mark Zeltser (piano) met Mozart (Symfonie nr 33), Prokofjev (Pianoconcert nr 1), Stravinsky en Tsjaikovski, vnavond in Venlo (de Maaspoort), vrijdag in Maastricht (Theater a/h Vrijthof) en zaterdag in Heerlen (Stadsschouwburg).

Amsterdam

Kwartet Elektra (sopraan, blokfluit, viool en slagwerk) met werken van Cori, Kondo, Klimek Straesser en Tsoupaki, zaterdag om 15 uur in het Stedelijk Museum.

Het Bartók Kwartet met strijkkwartetten van o.a. Haydn, Kodály en Schubert, vanavond en zaterdag in de Kleine Zaal.

Het Concertgebouworkest en het Nederlands Kamerkoor o.l.v. Philippe Herreweghe m.m.v. Sibylla Rubens (sopraan), Detlef Roth (bariton) met Fauré ('Requiem'), Duparc ('Léonore') en Stravinsky ('Psalmensymfonie'), vanavond en zondag om 14.15 uur in de Grote Zaal.

The Kalichstein Laredo Robinison Trio met pianotrio's van Beethoven, Kirchner en Mendelssohn, maandag en woensdag in de Kleine Zaal.

Het pianoduo Katia en Mariëlle Labèque m.m.v. strijkorkest I Fiamminghi o.l.v. Rudolf Werthen met Sjostakovitsj en Bach's Concert voor 2 piano's, dinsdag in de Grote Zaal.

Sopraan Renée Fleming m.m.v. Helen Yorke (piano) met liederen van Schubert, Wolf, Ellington en Rachmaninov, dinsdag in de Kleine Zaal.

Het Concertgebouworkest o.l.v. Christian Thielemann met Weber (Ouverture 'Euryanthe'), Beethoven (Eerste pianoconcert door Lars Vogt) en Schumann (Tweede Symfonie), woensdag in de Grote Zaal.

Een slagwerkconcert door Johan Faber en Han Bennink met premières van Janssen ('Pentatonische voorstudie van Hong') en Altena ('Puls'), vanavond in de IJsbreker.

Het Amsterdams Kwintet met werk van Crumb, Nez, Saariaho, Ayers, Kagel, Henze en Numan (nieuw werk), woensdag in de IJsbreker.

Een recital door Mikhail Mouratthsh (Skrjabin, Chopin), vrijdag in de Beurs van Berlage.

Pianist Paolo Giacometti met Schubert, Chopin, Prokofjev, Rachmaninov en Ljapunov, zondag om 15 uur in de Beurs van Berlage.

Strijktrio Janos Konrad, Taner Erkek en Jaap Blok met Schubert en Dohnanyi en blaaskwintet Leon Berendse, Toon Durville, Léon Bosch, Anton Franken en Margreet Bongers met Reicha en Fürster, zondag om 15 uur in de Beurs van Berlage.

Een recital door Michel Block met Bach, Liszt, Chopin en Schumann, zondag om 14.30 uur in Cristofori.

Een orgelconcert door Jos van der Kooy en Hilda Wiarda m.m.v. koperblazers en slagwerkers van het Nederlands Philharmonisch Orkest, zaterdag om 16 uur in de Westerkerk (Prinsengracht 281).

Pianoduo Karijn Dillmann en Gyula Szilágyi met een quatre-mains-Schubert programma, zondag om 14.30 in de Waalse Kerk.

Austerlitz

Recital door Marius van Paassen op de door Evert Snel gerestaureerde Steinway-vleugel uit 1889 met Bach, Beethoven, Strauss en Rachmaninov, zaterdag in het Beauforthuis.

Enschede

De Amsterdamse Bach Solisten met Telemann en Vivaldi, woensdag in het Muziekcentrum.

Eindhoven

Laureaten van het Tromp Muziek Concours, o.a. Bart van de Roer (piano) en Simone Otto (saxofoon), vrijdag in het Muziekcentrum.

Frances Marie Uitti (cello) en Alwin Bär (piano) met Janácek, Albeníz, Schumann, Prokofjev, Glazoenov en Ravel, zondag om 12 uur in het Muziekcentrum.

Gouda

Pianist Ivo Janssen en mezzosopraan Xenia Meijer met Rachmaninoff, Liszt, Berlioz, vrijdag in de Oud-Katholieke Kerk.

Groningen

Een clavecimbelconcert door Pieter-Jan Belder en Vincent van Laar, zaterdag in de Pelsterkerk.

Nieuw Sinfonietta o.l.v. Lev Markiz m.m.v. Liza Ferschman (viool) met Sjostakovitsj, Tsjaikovski, zaterdag in de Oosterpoort.

Leiden

Het vrouwenkamerorkest Raduga-Ensemble met Beekhuis ('Demonendans'), Vivaldi ('De Vier Jaargetijden' m.m.v. Ilja Warenberg, Ronald Hoogeveen, István Párkányi en Valentin Zhuk) en Tsjaikovski (Serenade voor Strijkers), woensdag in de Stadsgehoorzaal.

Maastricht

Een kamermuziekmatinee door leden van het Limburgs Symphonie Orkest o.l.v. Alexei Pevzner m.m.v. Jan van Kasteren (verteller) met Stravinsky's 'L'Histoire du Soldat', zondag om 14.30 uur in het Theater aan het Vrijthof.

Middelburg

Het Ig Henneman Kwartet met strijkkwartetten, zaterdag in de Kloveniersdoelen.

Rotterdam

Wibi Soerjadi speelt Liszt, zaterdag in de Doelen.

Utrecht

Fluitiste Nine Sligter, solo met Ansink, en m.m.v. Erika Waardenbrug (harp), Eeva Koskinen (viool), Prunella Pacey (altviool) en Pascale Went (cello) met Mozart, De Leeuw, Schubert, vanavond in gebouw K & W.

Zwolle

Alexander Kerr en Kyoko Hashimoto met sonates van Mozart, Beethoven en Brahms, dinsdag in Odeon.

Meer over