KLASSIEK

Tournee..

Orkest van het Oosten o.l.v. Ed Spanjaard met Britten, Debussy, Pijper Bartók en Liszt, vanavond in Zwolle, vrijdag in Deventer en woensdag in Enschede.

Het Brabants Orkest o.l.v. Jaap van Zweden m.m.v. Enrico Pace (piano) met Beethoven, vanavond in Eindhoven (Muziekcentrum), vrijdag in Tilburg (Concertzaal), zaterdag in Breda (Chassé Theater) en zondag om 14.15 uur in Den Bosch (Theater a/d Parade).

Limburgs Symphonie Orkest o.l.v. Junichi Hirokami met Sjostakovitsj, Mozart (Vioolconcert door Theodora Geraets) en Prokofjev, vrijdag in Maastricht (Theater a/h Vrijthof), zaterdag in Heerlen (Stadsschouwburg) en zondag in Venlo (De Maaspoort).

Asko Ensemble o.l.v. Peter Rundel met Goebbles ('Red Run' en 'Sampler Suite') en Saunder ('Crimson-Molly's Song'), maandag in Utrecht (Vredenburg) en dinsdag in Amsterdam (Paradiso).

Amsterdamse Bach Solisten met Bachs 'Die Kunst der Fuge', zaterdag in Utrecht (Geertekerk) en dinsdag in Amsterdam (Waalse Kerk).

Gitarist Leo Kottke dinsdag in Eindhoven (Muziekcentrum) en woensdag in Den Haag (Philipszaal).

Fala Música met liedkunst aan het Hof van Holland (Den Haag omstreeks 1400) zondag om 15 uur in Utrecht (Stichting 3 & 2, Vergiliuslaan 4), dinsdag in Den Haag (Oud Katholieke Kerk) en woensdag in Zwolle (Odeon) .

Ensemble Wendingen met Milhaud, Satie, Ravel en Tsoupaki ('The hunting gun' voor sopraan met geluidssculpturen van Nico Parlevliet, première), vrijdag in Amsterdam (Amstelkerk) en zondag om 15 uur in Groningen (De Oosterpoort).

The Academy of Ancient Music o.l.v. Andrew Manze (viool) m.m.v. Frank de Bruine (hobo) met Bach, zaterdag in Groningen (De Oosterpoort) en zondag om 14.15 uur in Eindhoven (Muziekcentrum).

Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Paavo Berglund met Beethoven, Mozart (Pianoconcert door Alexander Loebimov) en Sibelius, vanavond in Utrecht (Vredenburg) en vrijdag in Rotterdam (De Doelen).

Amsterdam

Trio Koleva Gallardo & Bouwman (klarinet, slagwerk) met Stockhausen, Alvarez, De Vries, Schwantner, De Mey en Sierra, zaterdag om 15 uur in het Stedelijk Museum.

Het Concertgebouworkest o.l.v. Kurt Masur m.m.v. Anne-Sophie Mutter (viool) met Bartók, Beethoven, Lutoslawski en Mozart, vanavond in de Grote Zaal.

Chantal Juillet (viool) en David Owen Norris (piano/luthéal) met Stravinsky, Debussy, Ravel, Prokofjev en Enescu, vanavond in de Kleine Zaal.

Het Concertgebouworkest o.l.v. Kurt Masur met Bartók, Prokofjev en Beethoven, vrijdagavond en zondag om 14.15 uur in de Grote Zaal.

Het Prazak Quartet met Beethoven, vrijdag in de Kleine Zaal.

Radio Kamerorkest o.l.v. Marin Alsop m.m.v. Roberta Alexander (sopraan), Cécile van de Sant (alt), Doug Jones (tenor) en Maarten Koningsberger (bariton) met Copland, Barber en Bernstein, zaterdag om 15 uur in de Grote Zaal.

Ilya Grubert (viool) en Vladimir Tropp (piano) met Sjostakovitsj, zaterdag in de Kleine Zaal.

Het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Hartmut Haenchen m.m.v. Claron McFadden (sopraan) met Mozart, Beethoven en Strauss, zondag, maandag en dinsdag in de Grote Zaal.

Het Sharon Quartet en Martin van Amerongen (verteller) brengen 'De geschiedenis van het strijkkwartet', zondag in de Kleine Zaal.

Het Hexagon Ensemble met Rheinberger, Shatin, Klughardt en Huber, maandag in de Kleine Zaal.

Catherine Bott (sopraan) en Richard Egarr (klavecimbel), dinsdag in de Kleine Zaal.

Een lunchconcert door het Concertgebouworkest o.l.v. Michael Tilson Thomas, woensdag in de Grote Zaal.

Het Concertgebouworkest o.l.v. Michael Tilson Thomas met Debussy, Ravel (Pianoconcert door Jean-Yves Thibaudet) en Berlioz, woensdag in de Grote Zaal.

Het Ives Ensemble m.m.v. Barbara Hannigan (sopraan) met Ives, Webern, Maxwell Davies, Nieder Serocki en Cage; Peter Bosch en Simone Simons brengen een installatie voor objecten en instrumentaal ensemble (première), woensdag in De IJsbreker.

Pianist David Kuyken met Bach, Andriessen en Stravinsky, vrijdag in De Rode Hoed.

Pianisten Ellen Dijkhuizen, Polo de Haas, Arielle Vernède en Kees Wieringa brengen Ten Holts 'Canto Ostinato' samen met 'live beeldende kunst' door Eric de Nie, Marja Sonneveld en Luiz Henrique Yudo, zaterdag in de Beurs van Berlage.

Mascha van Sloten (viool) en Sandra de Bruin (piano) met Grieg, Beethoven, Debussy en Stravinsky, zaterdag in het Bethaniënklooster.

Den Bosch

Esther Apituley (altviool) en Peter Brunt (viool), vanavond in het Muziekcentrum.

Eindhoven

The Barton Workshop met Wolff, Oestvolskaja, Feldman, Ayres en Fulkerson, zondag om 15 uur in Eindhoven (Plaza Futura).

Gouda

Het Nederlands Blazers Ensemble m.m.v. Paolo Giacometti (piano) met Beethoven en Borstlap, zondag om 12 uur in de Schouwburg.

Groningen

De Oosterpoort: vrijdag Tokyo String Quartet met strijkkwartetten van Beethoven, Webern, Wolf en Sjostakovitsj.

Den Haag

Tijdens het Festival Royal, t/m vrijdag in het Conservatorium, werk van o.a. Ageirson, Asher, Baroni, Clark, Falkewiecz, Massari, Giraldo Montes en Reinierse, door het Koor Nieuwe Muziek, Ensemble Royal en het Malle Symen Quartet. Het festival wordt geleid door Gilius van Bergeijk en Martijn Padding.

Abbie de Quant (fluit) en Elizabeth van Malde (piano) met Feld, Milhaud, Reinecke, Mower, Ravel en Liebermann, zondag om 14.15 uur in de Nieuwe Kerk.

Camerata Antonio Lucio en Emmy Verhey (viool) met Mendelssohn, Ysaije, Bottessini, Rossini, Tsjaikovski, Von Glück, Wieniawski, Von Paradis, De Falla en De Sarasate, dinsdag in de Philipszaal.

Haarlem

Pianisten Sepp Grotenhuis en Ellen Corver met Hindemith, Katsjatoerian, Sjostakovitsj en Skrjabin, woensdag in het Concertgebouw.

Nijmegen

De Amsterdamse Cantorij o.l.v. Frank Hameleers met De Leeuw, Kerstens, Mengelberg en Poulenc, zondag om 16 uur in Nijmegen (Galerie Marzee).

Rotterdam

Pianoduo Post & Mulder met Dramm, Ford, Verhoeven, Tarenskeen en De Clerq, vanavond in Lantaren/

Venster.

Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Paavo Berglund met Brahms (Vioolconcert door Kurt Nikkanen) woensdag in De Doelen.

Zaterdag vanaf 12 uur in De Doelen 'Open Dag 2000' met o.a. Rotterdam Young Philharmonic, Wibi Soerjadi, Jaap van Zweden, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Marinierskapel en Timbres Divers.

Trio Wanderer met pianotrio's van Schubert en Chausson, dinsdag in De Doelen.

Pianist Michael Kieran Harvey met Messiaen, Meale, Dargaville, Stockhausen, Vine en Westlake, woensdag in De Doelen.

Utrecht

Radio Symfonie Orkest o.l.v. Eri Klas met Korngold, Sjostakovitsj, Morricone, Chaplin, Rota en Williams, vrijdag in Vredenburg.

Meer over