KLASSIEK

Het Orgelfestival Limburg duurt nog t/m 9 augustus. Vanavond in Valkenburg-Houthem (St. Gerlach) een concert door Reinhard Richter; vrijdag in het Belgische Montzen (St....

Tournee

Amsterdam

Organist Charles de Wolff met Reger, Franck, Messiaen en Alain, woensdag in de Westerkerk.

In de Oude Kerk zondag om 15 uur een orgelconcert door Yuzuru Hiranaka.

Vanavond in de Grote Zaal de violist Sarah Chang, begeleid door de pianist Robert Koenig. Programma: Mozart, Strauss, Prokofjev, De Sarasate.

In de Kleine Zaal vanavond de cellist Timora Rosler, begeleid door Tanya Bannister met Beethoven, Sjostakovitsj, Mozart en Schubert.

Vrijdag wordt in het hele Concertgebouw vanaf 13.30 uur een korenfestival in het kader van de Gay Games gehouden.

Camerata Köln en solisten met Telemann, Bach en Händel, zaterdag in de Grote Zaal.

Het Asian Youth Orchestra o.l.v. Sergiu Comissiona met Wagner, Tsjaikovsky ('Rococovariaties' door cellist Mischa Maisky) en Bartók, zondag in de Grote Zaal.

Maandag in de Grote Zaal het ensemble Florilegium m.m.v. de violiste Rachel Podger en cellist Pieter Wispelwey met Bach en Vivaldi.

Zowel dinsdag als woensdag in de Grote Zaal het Nationaal Jeugd Orkest o.l.v. Djansug Kakhidze. Dinsdag met Moesorgsky, Bartók (Altvioolconcert door Jürgen Kussmaul) en Sjostakovitsj, woensdag met Ljadov, Rachmaninov ('Rapsodie over een thema van Paganini m.m.v. Dimitry Alexeev) en Stravinsky ('Le sacre du printemps').

Den Haag

Organist Jan Jansen met o.a. Alain en Messiaen, zaterdag om 14.30 in de Lutherse kerk.

Elburg

Het laatste zomerconcert door Holland Boys Choir, woensdag om 11 uur in de Grote Kerk.

Goes

Vanavond om 19.30 uur bespeelt beiaardier Frans Eggermond het carillon van de Grote kerk; dinsdag om 13.30 uur stadsbeiaardier Sjoerd Tamminga.

Groningen

Een orgelconcert door Wim van Beek, woensdag in de Martinikerk.

Haarlem

In de Grote of St. Bavokerk vanavond een orgelconcert door Gerrie Meijers en dinsdag door Jos van der Kooy.

Hilversum

Zaterdag een tocht langs drie orgels met concerten door organist Willem Poot. Om 10.30 uur een concert in de Grote Kerk, om 11.45 uur in de Evangelisch Lutherse Kerk en om 14 uur in de Oud Katholieke Kerk.

Katwijk aan Zee

Een orgelconcert door Herman van Vliet, vrijdag in de Nieuwe Kerk.

Kerkrade

Tijdens het Orlando Festival (t/m 8 augustus) vanavond een concert in Aken (Eurogress) door Hiromi Kikuchi en Nachum Erlich (viool), Ken Hakii (altviool), Stefan Metz (cello), Ludmilla Berlinskaia (piano), het Borodin Kwartet en het Corda Kwartet met Kurtág, Weinberg, Tzintzadze en Chausson; vrijdag in het Wijngrachttheater een concert door ensembles van de Orlando Academie; zaterdag in het Wijngrachttheater Offenbach (Adagio en Scherzo voor vier celli door Stefan Metz, Ellen Margrete Flesj, ystein Sonstad en Maarten Mostaert), Brahms (Klarinetkwartet door klarinettist Eduard Brunner, violisten Nachum Erlich en Hiromi Kikuchi en altviolist Michael Galaganov), Chopin/Viardot (Liederen door Miranda van Kralingen) en Tsjaikovski ('Souvenir de florence'); zondag om 11.30 uur in Maastricht (Theater a/h Vrijthof) een pianorecital door Ludmila Berlinskaia.

Nijmegen

Dinsdag in de Stevenskerk een orgelconcert door Berry van Berkum met Frescobaldi, Franck en Weimers.

Rotterdam

Een concert door Jan Walraven (orgel) en Loes van Langerak (alt), zaterdag om 16 uur in de Paradijskerk.

Zaterdagavond voor de eerste keer een openluchtconcert in de Rotterdamse Entrepothaven op de Kop van Zuid. Het Asian Youth Orchestra o.l.v. Sergiu Comissiona met Bernstein ('Ouverture aan Candide'), Respighi ('De Vogels'), Brahms (Hongaarse dansen 1, 3 en 10). Prokofjev (Symfonie nr 1) en Enescu (Roemeense Rhapsody nr 1).

Utrecht

Een orgelconcert door Gerrit Christiaan de Gier (Händel, Stanley, Schumann, Widor), zaterdag om 11.15 uur in de Janskerk.

Zeist

Ali Witteveen (sopraan) en Leander van der Steen (vleugel/kistorgel) met Andriessen, Bach, Grieg en Schubert, zaterdag in het Beauforthuis.

Op 6 augustus om 19.30 uur in de Broedergemeente de afsluiting van het Soesterberg International Music Festival met een aantal hoogtepunten uit het festival en de Nederlandse première van Smetana's Strijkkwartet.

Meer over