KLASSIEK

Amsterdam..

Zondag van 14 tot 19 uur in de Beurs van Berlage een Mozart-marathon door ensembles van het Nederlands Kamerorkest m.m.v. Christian Zacharias (piano), Machteld Baumans (sopraan), Johanette Zomer (sopraan), Arthur Schoonderwoerd (fortepiano) en het Amsterdams Marionettentheater.

Het Concertgebouworkest o.l.v. Chailly met Prokofjev en Stravinsky (Vioolconcert door Alexander Kerr), vanavond en vrijdag in de Grote Zaal.

Holland Boys Choir en Netherlands Bach Collegium o.l.v. Pieter Jan Leusink met Bach-cantates, zaterdag in de Grote Zaal.

Filharmonisch Orkest van Vlaanderen o.l.v. Philippe Herreweghe met Bruckner (Zevende symfonie), zondag om 11 uur in de Grote Zaal.

Het Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly met Bach en Bruckner (Zevende symfonie), zondag om 14.15 uur in de Grote Zaal.

Het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Claus Peter Flor met Berg (Vioolconcert door Isabelle van Keulen) en Mozart, zondag in de Grote Zaal.

San Francisco Symphony Orchestra o.l.v. Michael Tilson Thomas met Schumann (Pianoconcert door Martha Argerich) en Sjostakovitsj, dinsdag in de Grote Zaal.

Internationale Gaudeamus Muziekweek 2000: De Ereprijs met Padding, Brophy, Bollen en Profos, vanmiddag om 12.30 uur in De IJsbreker; in de 'Night of the Unexpected', vanavond in de Melkweg: Anna McMichael (viool) & Xu-Feng Xia (guzheng), David Shea (electronics) & Kristi Monfries (live-video), 4 Walls, Jens Brand & Sam Ashley (electronics), Nicolas Collins (electronics), Kato Hideki (video) en Peter Cusack (gitaar); vrijdag in het Bimhuis Stephie Büttrich en Ayelet Harpez (stem), Marion von Tilzer (piano) en Yannis Kyriakides (elektronica); zaterdag om 14 uur in het Stedelijk Museum Tatiana Koleva (slagwerk), Ensemble van het Rotterdams Conservatorium o.l.v. Hans Leenders en Julia Pivato (sopraan) met o.a. Ton Bruynèl en Wierckx; zaterdag in de Posthoornkerk Ensemble van het Conservatorium van Amsterdam o.l.v. Harry Sparnaay, Koor Nieuwe Muziek o.l.v. René Nieuwint met Shin, Mariner, Boquiren en Macris; zondag om 15 uur wordt in Felix Meritis de winnaar Gaudeamus Prijs 2000 bekend gemaakt.

Ensemble Wendingen met Lindberg, Laman (première) en Rorem, vrijdag in de Amstelkerk.

Valérie Guillorit (sopraan) en Paolo Giacometti (piano) met Debussy, Poulenc, Canteloube, Toldra, Obradors en Turina, zondag om 15 uur in Cristofori.

Bloemendaal

In het Openluchttheater zondagavond een 'schemerconcert' door Nederlands Blazers Ensemble, versterkt met leden van de drie orkesten die met opheffing worden bedreigd.

Doorn

Van 12 t/m 17 september Internationaal Kamermuziek Festival in de Maartenskerk. Met o.a. Vladimir Mendelssohn (altiviool), Michel Lethiec (klarinet), Seppo Kimanen (cello) en Yoshiko Aria (viool). Vrijdag de première van de Nederlandse versie van Brittens opera 'The Little Sweep'.

Enschede

Valerius Ensemble met Brahms, Samama en Dohnányi, zondag om 14.30 uur in het Muziekcentrum.

Haarlem

Orgelconcerten in de Grote of St. Bavokerk: vandaag om 15 uur door Jos van der Kooy en dinsdagavond door Francesco Di Lernia.

Organist Tjeerd vd Pleog speelt zaterdag om 15 uur in de Kathedrale Basiliek Sint Bavo.

Heeswijk

Zondag om 15 uur speelt Ton van Eck op het gerestaureerde orgel van de Willibrorduskerk.

Leiden

Stephen Stubbs (klavecimbel, luit) en ensemble Tragicomedia met Monteverdi's 'Mariavespers', zondag om 14.30 uur in de Pieterskerk.

Rotterdam

Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Marc Soustrot met Berlioz, Saint-Saëns (Pianoconcert door Cécile Ousset), Gounod en Ravel, vrijdag in De Doelen.

Tijdens de Rotterdamse Uitmarkt, de R'Uitmarkt, treedt het Rotterdams Philharmonisch Orkest op met Mini en Maxi, zondag om 16.30 uur in De Doelen.

Gemeente Voorst

Organisten Frans Haagen en Henk Noordman spelen, m.m.v. verschillende ensembles, zaterdag op de orgels van de NH-kerken van Nijbroek, Terwolde, Twello en Voorst en de RK-Kerk van Bussloo. Informatie tel. 0571-275567.

Zeeuws-Vlaanderen

Op het Festival van Zeeuws-Vlaanderen (nog t/m 24 september), vrijdag in Philippine (R.K.Kerk) Duo Lafitte met Ravel, Rodrigo, De Falla, Challulau, Debussy en Milhaud; zaterdag in Oostburg (R.K. Kerk) Vlaams Orkest o.l.v. Bjarte Engeset en Vlaams Radio Koor o.l.v. Johan Duijck met Swerts (Koorsymfonie 'Morgenrot'); vrijdag in Hulst (Basiliek) Budapest Concert Orkest o.l.v. Tamás Gál en Nationaal Koor van Ukraïne 'Dumka' met Beethoven.

Meer over