KLASSIEK

Het Franz Schubert Kwartet met Haydn, Schubert en Dvorák, zaterdag in de Kleine Zaal in Amsterdam...

Kamermuziek

Zondag om 11 uur in de Kleine Zaal in Amsterdam het Osiris Trio met Beethoven, Rachmaninov en Glinka.

The Eloquent Songbook met Ellen van Lier en Hein Meens, zondag in de Kleine Zaal in Amsterdam met liederen van Wolf.

Dinsdag speelt het Brindisi Kwartet met pianist Rian de Waal werk van Janácek, Elgar en Schumann, op 5 en 7 april zonder De Waal werk van Purcell, Beethoven en Bartók, eveneens in de Kleine Zaal in Amsterdam.

Het Sjostakovitsj Kwartet speelt de strijkkwartetten nr 11 en 12 van Sjostakovitsj en diens Pianokwintet met medewerking van Enrico Page, zaterdag in Utrecht (Vredenburg). Zondag om 14.30 uur speelt het kwartet in Vredenburg de strijkkwartetten nr 13, 14 en 15.

Liederen van Kramer, Schlegel, Schäfer, Chopin, Diepenbrock en Rachmaninov door de sopraan Christa Pfeiler, begeleid door Rudolf Jansen op piano, zondag om 14.15 uur in Beurs van Berlage, Amsterdam.

Ernestine Stoop met nieuw repertoire voor de harp, met medewerking van fluitiste Eleonore Pameijer en gitarist Patricio Wang, zondag om 16 uur in Studio CNM, Hilversum.

In het Haarlemse Concertgebouw dinsdag cellist Pieter Wispelwey en de pianist Paul Komen met Franck, Roger Sessions, Debussy, Pousseur en Poulenc.

De sopraan Sarah Walker en bariton Tom Krause, begeleid door Kelvin Grout op piano, met Schumann, Mahler en Brahms, donderdag in de Oosterpoort, Groningen.

Passies

De Johannes Passion:

KCOV Amsterdam en het Amsterdams Promenade Orkest olv Martin Kamminga, zaterdag om 20 uur in Grote Zaal, Amsterdam; Ensemble Anima Eterna en Collegium Vocale Gent olv Is van Immerseel, dinsdag in Muziekcentrum Eindhoven; Drottningholm Baroque Ensemble en Eric Ericson Kamerkoor olv Eric Ericson, woensdag in Utrecht (Vredenburg); solisten, koor en orkest van de Domcantorij olv Remco de Graas, zaterdag om 15.30 uur in Domkerk, Utrecht.

De Matthäus-Passion:

Toonkunstkoor Amsterdam en Nederlands Kamerkoor olv Winfried Maczewski, dinsdag in Grote Zaal, Amsterdam; Oratoriumvereniging Kerkgezang en Kamerorkest Continuo olv Douwe Elderhuis, dinsdag in Utrecht (Vredenburg); door Westerkerkkoor en Zaans Cantate Orkest olv Jan Pasveer, zaterdag om 19.30 uur in de Bullekerk, Westzijde, Zaandam en zondag in Westerkerk, Amsterdam; Collegium Musora Deventer en Florilegium Musicum olv Jan Kleinbussink, zondag om 13 uur in Lebuïnuskerk, Deventer; Bachkoor Apeldoorn en Het Gelders Orkest olv Joop Schets, woensdag in Grote Kerk, Apeldoorn.

Oude muziek

Het Ricercar Consort met Couperin, Dumont, Marais, woensdag in Delft (Waalse Kerk), donderdag in Amsterdam (Kleine Zaal).

Richard Egarr (klavecimbel) en Fred Jacobs (luit) met Gaultier, Froberger, Dufaut, Couperin, zaterdag in Muiderslot en zondag om 16 uur in Haarlem (Waalse Kerk).

Zondag in de Waalse Kerk in Amsterdam La Fenice met Venetiaanse instrumentale muziek uit het begin van de 17de eeuw.

Het Ensemble Cercamon, dat bestaat uit zeven zangeres, brengt een programma rond Hildegard von Bingen, zondagmorgen in de Synagoge in Groningen.

Orkesten

Het Radio Filharmonisch Orkest en de mezzosopraan Susan Graham olv Edo de Waart met operafragmenten van Berlioz en een bewerking van de Parsifalsuite van Wagner door De Vlieger, zondag om 14.15 uur in De Doelen, Rotterdam.

I Fiamminghi olv Rudolf Werthen met Rossini, Lekeu, Saint-Saëns (Celloconcert nr 1 door France Springuel), Mendelssohn, Schubert (Symfonie nr 4), zondag om 14.15 uur in Muziekcentrum Eindhoven.

Het Radio Filharmonisch Orkest olv Edo de Waart met Mahlers Symfonie nr 9, woensdag in Muziekcentrum Enschede, op 6 april in Utrecht (Vredenburg) en 8 april in Amsterdam (Grote Zaal).

Het Residentie Orkest olv Svetlanov met Grieg (Tien liederen door Natalia Gerasimova), Debussy, Ravel (La Valse), zaterdag in Den Haag (Philipszaal).

Het Radio Symfonie Orkest en Groot Omroepkoor olv Bernhard Klee met een Szymanovski-programma, waaronder de Kurpie-liederen die Simon Halsey zal dirigeren. Zondag om 14.30 uur in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht.

Het Nederlands Philharmonisch Orkest olv Hartmut Haenchen met Mozarts Symfonie nr 34 en Bruckners Symfonie nr 5, zondag om 19.30 uur in Vredenburg,

Utrecht.

Het Noordhollands Philharmonisch Orkest olv Lucas Vis met Orthels Symfonie nr 2 en twee celloconcerten door de tweede en eerste prijswinnaar van het Scheveningen Internationaal Muziekconcours 1995, vanavond in Haarlem (Concertgebouw), dinsdag in Den Helder (De Kampanje), woensdag in Hoofddorp (De Meerse). Op 6 april geeft het Noordhollands Philharmonisch Orkest olv Lucas Vis in Haarlem een 'promotieconcert' met een Bizet-programma.

LSO, Het Symphonie Orkest van Maastricht olv Salvador Mas Conde met Schumann, Mozart (Pianoconcert nr 27 door Peter Frankl) en Beethoven (Symfonie nr 7), vanavond en zondag om 14.30 uur in Maastricht (Theater Vrijthof), zaterdag in Eupen.

Nieuwe muziek

Het Schönberg Ensemble olv Oliver Knussen met Henze en Nono, woensdag in Den Haag (Philipszaal).

Unanswered Question: Spiritualiteit en Mystiek door Niek de Vente en de pianist Toon Vandevorst met premières van Astrid Kruisselbrink, Edward Top, Michael Roetto, Sander Germandus en Cynthie de Jong, donderdag in De IJsbreker, Amsterdam.

Piano

Het Engelse pianoduo Peter Rostal en Paul Schaefer brengt het tournee-programma Grand Piano Classics, dat varieert van 'originele piano-meesterwerken tot originele eigen bewerkingen van Bach tot de Beatles', op 4 april in Tilburg (Schouwburg), 7 april in Den Haag (Philipszaal), 8 april in Antwerpen en 9 april in Rotterdam (de Doelen).

Schuberts sonates nr 22 en 23 door de pianist Michel Dalberto, woensdag in Rotterdam, de Doelen.

Diversen

Het muziekfestival Stemmingen en Toonsystemen in De Unie in Rotterdam begint woensdag met een lezing door Rudolf Rasch

over muzikale experimenten rond 1600 en een concert door Bob van Asperen (Sweelinck, De Macque).

Meer over