KLASSIEK

In verschillende plaatsen..

Tijdens het Orgelfestival Limburg 1999 vrijdag Giandomenico Piermarini in Voerendaal (St. Laurentius); zaterdag om 16 uur Remy Syrier in Alden Biesen (B) (Slotkerk) en om 20 uur Pieter Dirksen in Luik (B) (St. Jacques); zondag Dorthy de Rooij om 19.30 uur in Kerkrade (St. Lambertus); maandag Marcel van Westen en Stephan van de Wijgert in Panningen (Missiehuis); dinsdag Luc Ponet in Heinsberg (D) (St. Gangolf) en Jan van de Laar in Roermond (Caroluskapel). Woensdag vanaf 13 uur een orgelwandeltocht in Maastricht, start om 13 uur in St. Martinus Wyck. Verder woensdag Sjef Streukens in Geulle (St. Martinus) en Martine Niessen m.m.v. Céline Scheen (zang) in Montsen (B).

Alkmaar

Jordana Palovivová (piano) met Haydn, Chopin en Zeljenka en Juraj Stahel (viool) met Leclair, Janacek en Rachmaninov, vrijdag in de Grote Sint Laurenskerk.

Amsterdam

Pianist Lazar Berman geeft een masterclass, vanavond om 18 uur in de Kleine Zaal.

La Petite Bander en Choer de Chambre de Namur o.l.v. Sigiswald Kuijken m.m.v. Marie Kuijken (sopraan), Petra Noskaiová (alt), Markus Schäfer (tenor) en Hubert Claessen (bariton) met een Mozart-programma, vanavond in de Kleine Zaal.

Roland Krüger (piano) en David Frühwirth (viool) met Schumann, Liszt, Janacek, Brahms en Pärt, vanavond in de Kleine Zaal.

Musica Ducis o.l.v. Alexandru Lascae m.m.v. Vera Beths (viool) met Respighi, Mozart, Tsjaikovsky en Schönberg, vrijdag in de Grote Zaal.

Amati Ensemble Kamerorkest en Ensemble Vocal de Lausanne o.l.v. Gil Sharon met Händel ('Dixit Dominus') en Haydn ('Nelsonmis'), zondag in de Grote Zaal.

Schleswig-Holstein Musik Festival Orchester o.l.v. Christoph Eschenbach met Ravel ('Ma mère l'oye' en Tweede suite uit 'Daphnis et Chloé' en 'La Valse'), Stravinsky ('Le sacre du printemps'), maandag in de Grote Zaal.

Orchestre National d'Ile de Franse o.l.v. Jacques Mercier m.m.v. Régis Pasquier (viool) met Dukas ('De tovenaarsleerling'), Chausson ('Poème'), Ravel ('Tzigane') en Roussel ('Bacchus et Ariane'), dinsdag in de Grote Zaal.

Pianisten Ronald Brautigam en Melvin Tan met Saint-Saëns, Ravel, Lutoslawski, Poulenc, en Milhaud, woensdag in de Grote Zaal.

Een orgelconcert door Klaas Mulder, vrijdag in de Noorderkerk (Noordermarkt).

Bernard Winsemius (orgel) met Mendelssohn, Von Herzogenberg en Bach, zondag in de Nieuwe Kerk.

Apeldoorn

Een orgelconcert door Sander van Marion, dinsdag in de Grote Kerk.

Baarn

Het Nederlands Blazers Ensemble met Byrd, Peri, Castello, Pärt, Ruggles en Carter, zondag om 14 uur in de tuin van Kasteel Groeneveld.

Bergen

Een masterclass zang door Henk Smit en een pianorecital door Ksenia Kouzmenko, vrijdag in de Ruïnekerk.

Den Haag

Organist Jan Hage, zaterdag in de Bethlehemkerk.

Haarlem

Organist Michael Hedley met Mendelssohn, Liszt, Reger, Bridge en Howells, zaterdag om 15 uur in de Bavo-kathedraal.

Katwijk aan zee

Peter Eilander (orgel) met Zwart, Franck, Guilmant, Reger en Asma, vrijdag in de Nieuwe Kerk.

Leiden

Een orgelconcert door Berry van Berkum, woensdag om 12.30 uur in de Pieterskerk.

Soesterberg

Zondag begint het Soesterberg International Music Festival dat loopt tot 1 augustus. Informatie 0346-351755.

Utrecht

Thema van het orgelconcert door Peter van Dijk, zaterdag om 15.30 uur in de Domkerk, is 'Duitsland-Italië'.

Zaandam

Het Koor van de Staats Universiteit van Moskou, zaterdag om 14 uur op de Dam en om 14.45 uur op de Gedemptegracht en om 20.30 uur in de St. Bonifaciuskerk.

Meer over