KLASSIEK

Tournee..

Het Gelders Orkest o.l.v. Charles Olivieri-Munroe met Brahms, Mozart en Reger (Pianoconcert door Barry Douglas), vrijdag in Nijmegen (De Vereeniging), zaterdag in Arnhem (Musis Sacrum) en zondag om 11 uur in Utrecht (Vredenburg).

Het Noord Nederlands Orkest o.l.v. Alexander Vedernikov met Beethoven (Pianoconcert door Deszö Ranki) en Stravinsky, vanavond in Groningen (De Oosterpoort), vrijdag in Utrecht (Vredenburg) en zaterdag in Leeuwarden (De Harmonie).

Ensembles van de Conservatoria van Rotterdam en Maastricht o.l.v. Henk Guittart met Schönberg ('Verklärte Nacht' en 'Pierrot Lunaire'), vrijdag in Maastricht (Conservatorium) en woensdag in Den Haag (Gemeentemuseum).

Het Combattimento Consort o.l.v. Jan Willem de Vriend, vanavond in Zoetermeer (Stadstheater) en zondag om 14.15 uur in Amsterdam (Kleine Zaal).

William Byrd Vocaal Ensemble met Mendelssohn, Reger, Wolf, Brahms en Martin, vrijdag in Dordrecht (Wilhelminakerk) en zondag om 15 uur in Amsterdam (Dominicuskerk).

Susanne Weide (sopraan), Marianne Ketel (alt), Harry Geraerts (tenor) en Barokorkest van De Nederlandse Cantorij o.l.v. Maarten Kooij met Buxtehude en Schütz, zaterdag om 14.30 uur in Zwolle (O.L.Vrouwebasiliek) en zondag om 15.30 uur in Dordrecht (Augustijnenkerk).

Musica Classica met pianotrio's van Mozart, Haydn en Hummel, vanavond in Utrecht (Vredenburg) en vrijdag in Amsterdam (Engelse Kerk).

Alkmaar

Het Gesualdo Consort o.l.v. Harry van der Kamp m.m.v. Pieter van Dijk (orgel) met een Sweelinck-programma, zaterdag in de Laurenskerk.

Amsterdam

Rosamunde Kwartet München met strijkkwartetten van Haydn, Burian en Beethoven, vanavond en zaterdag in de Kleine Zaal.

Het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Michael Boder met Dvorák en Katsjatoerian (Vioolconcert door Vesko Eschkenazy), vrijdag, zaterdag, dinsdag, woensdag en zondag om 14.15 uur in de Grote Zaal.

Groot Omroepkoor o.l.v. Martin Wright m.m.v. Esther Steenbergen (gitaar) met Pizzetti en Castelnuovo, zondag om 11 uur in de Grote Zaal.

Pianist Willem Brons met Bach ('Das wolhltemperierte Klavier deel I'), dinsdag in de Kleine Zaal.

Violisten Alex Kerr en Sonja van Beek met Wagenaar, Miyoshi, Crane, Ysaye en Prokofjev, zondag om 16.30 uur in de IJsbreker.

Het Prometheus Ensemble met Crumb en Lorca, dinsdag in De Brakke Grond.

Pianist David Kuyken met het programma 'Bach in perspectief', werk van Bach, Liszt, Beethoven en Sjostakovitsj, vrijdag in De Rode Hoed.

Ensemble Schönbrunn met Debussy, zaterdag in de Engelse Kerk.

Icarus Ensemble met Weiss, Bach, Telemann en Biber, zondag om 15.15 uur in de Engelse Kerk.

Beek-Ubbergen

Ensemble Capilla Flamenca met o.a. Ockeghem, zaterdag in de St. Bartholomaeuskerk.

Bunnik

Tijdens het 'Rhijnauwen Kamermuziek Festival' in de Oude Dorpskerk, dat t/m 27 mei duurt, vanavond pianist Rian de Waal met Schubert en Schumann; zaterdag Moshe Hammer (viool), Edith van Moergastel (altviool), Godfried Hoogeveen (cello) en Rian de Waal (piano) met een Bach-programma en dinsdag Moshe Hammer (viool), Ronald Hoogeveen (cello), Francien Schatborn (altviool), Tsuyoshi Tsutsumi (cello) en Rian de Waal (piano) met Dvorák, Brahms en Slothouwer.

Den Haag

'Travelling Memory', beelden van Ans Hey en composities van Kurtág door het Orlando Ensemble, zondag om 11.30 en 16.30 uur in de Academie van Beeldende Kunsten.

De muziekproductie Bernhard van Didi Fire is geïnspireerd op de ruimte waar zij is gemaakt: het voormalige Archief aan de Casuariestraat. Vrijdag en zaterdag om 22 en 23 uur.

Organist Ton van Eck met Schumann, Albrechtsberger, Liszt en Van Eyken, vrijdag in de Jacobuskerk.

Leiden

Blazersenemble Concerto Palatino en organist Liuwe Tamminga met een programma van Italiaanse muziek rond 1600, dinsdag in de Pieterskerk.

Eindhoven

Pianist Wibi Soerjadi met Beethoven, Chopin en Liszt, vrijdag in het Muziekcentrum.

Garnwerd

The Barton Workshop met Morton Feldman, zondag om 15.30 uur in de Kerk.

Haarlem

Organist Dirk Out met Pierné, Franck, Reger en Liszt, zaterdag om 15 uur in de Kathedrale Basiliek Sint Bavo.

Een orgelrecital door Wouter Blacquière, dinsdag in de Bavokerk.

Rotterdam

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Antonio Pappano met Elgar (Celloconcert door Ralph Kirshbaum) en Sjostakovitsj, vanavond en vrijdag in De Doelen.

Bart Schneemann (barokhobo) en Geert Bierman (klavecimbel) met een Bach-programma, zondag om 14 uur in Het Schielandshuis.

Utrecht

Grieg Trio met Haydn, Bloch, Copland en Brahms, vrijdag in Muziekcentrum Vredenburg.

Radio Kamerorkest o.l.v. Ton Koopman m.m.v. Michael Müller (cello) en Klaus Mertens (bas) met Volkmann, Schubert/Reger en Haydn, zaterdag in Vredenburg.

Het Radio Symfonie Orkest o.l.v. Eri Klas m.m.v. Igor Bobylev (altviool) en Pieter Wispelwey (cello) met Rachmaninov, Tsjaikovsky en Strauss, zondag om 14.15 uur in Vredenburg.

Project Slagwerkensemble 2000 o.l.v. Sybolt Kamstra met nieuwe slagwerkcomposities van Camp, Van Lonkhuijsen, Schipper, De Boer, Martens en Mennes, zondag om 14.30 uur in Vredenburg.

Christine Jansen (sopraan), Jeroen den Herder (cello), Jan Jansen (klavecimbel) en het Orkest van de Domcantorij met Bach ('Hochzeitscantate', klavecimbelconcert en sonate voor cello en obligaat klavecimbel), zondag om 15.30 uur in de Domkerk.

Meer over