KLASSIEK

Het Residentie Orkest en Anssi Karttunen (violoncel) olv Oliver Knussen met Debussy, Dutilleux en Lutoslawski vanavond in de Anton Philipszaal in Den Haag, zaterdag om 15 uur in de Grote Zaal in Amsterdam....

Orkesten

Chor und Symphonieorchester des MDR Leipzig olv Neeme Järvi met Schumann en Orff vanavond in De Oosterpoort in Groningen, zaterdag in de Grote Zaal in Amsterdam, zondag om 11 uur in Vredenburg Utrecht, zondagavond in De Doelen in Rotterdam. Solisten: Claron McFadden, Donald George en Thomas Mohr.

Radio Symfonie Orkest olv Mark Foster met Adams en Corigliano zondag om 11 uur in de Grote Zaal in Amsterdam.

Het Koninklijk Concertgebouworkest olv Riccardo Chailly met Hindemith, Weill en Sjostakovitsj zaterdag in Vredenburg Utrecht, zondag om 14.15 uur in de Grote Zaal in Amsterdam.

Nieuw Sinfonietta Amsterdam olv Lev Markiz met Haydn, Hindemith (Kammermusik nr 3 voor cello en ensemble door Torleif Thedéen) en Brahms woensdag in Muziekcentrum Eindhoven. Met Schönberg, Hindemith en Beethoven zaterdag in Muziekcentrum Enschede, maandag in De Doelen in Roterdam, dinsdag in de Grote Zaal in Amsterdam.

Het Koninklijk Concertgebouworkest olv Riccardo Chailly met Wagenaar, Sibelius (Vioolconcert door Maxim Vengerov) en Tsjaikovski woensdag en donderdag in de Grote Zaal in Amsterdam.

Rotterdams Philharmonisch Orkest, pianiste Victoria Postnikova en de sopraan Nicola Ferner-Waite olv Gennadi Rozdjestvenski met een Beethovenprogramma woensdag, donderdag en vrijdag in De Doelen in Rotterdam.

Radio Filharmonisch Orkest olv Hans Vonk met Brahms (Symfonie nr 1 en Pianoconcert nr 2 door Rudolf Buchbinder) vanavond in Vredenburg Utrecht.

Het Gelders Orkest olv Roberto Benzi met Schubert, Beethoven (Pianoconcert nr 3 door Andrea Lucchesini) en Hindemith vanavond in De Vereeniging in Nijmegen, zaterdag in Musis Sacrum in Arnhem, zondag om 14.15 uur in Muziekcentrum Eindhoven.

Noordhollands Philharmonisch Orkest olv Johan van Slageren met Mozart, Saëns (Concert voor cello en orkest nr 1 in A door Wout van Wilgenburg) Rachmaninov (Rapsodie op een thema van Paganini in a door pianist Johann de Jong) en Cimarosa (Il Maestro di Capella door bas-bariton Huub Claessens) vanavond in De Meerse in Hoofddorp, zaterdag in het Haarlems Concertgebouw (om 19.30 uur), zondag om 12 uur in De Vest in Alkmaar, woensdag in De Speeldoos in Zaandam.

Kamermuziek

In de serie 'Ongehoord' donderdag in de Kleine Zaal in Amsterdam Alexander Skvortsov en Jeroen de Groot (viool), Michael Gieler (altviool), Pieter Wispelwey (violoncel), en Bernd Brackman (piano) met Enescu, Butschko en Finko.

Beethovens Strijktrio door Brigitta Kraamwinkel, Nicholas Durrant en Vivian King, Beethovens Sextet en Seibers Serenade door o.a. Herman Draaisma, Margreet Bongers en Wim Jonas zondag om 14.15 uur in de Beurs van Berlage (AGA Zaal) in Amsterdam.

Orlando Kwartet en klarinettist Sjef Douwes met Haydn, Schnittke en Brahms zondag om 14.30 uur in De Doelen in Rotterdam.

Artis Quartett en altviolist Ferdinand Erblich met Mozart, Mendelssohn en Beethoven dinsdag in De Doelen in Rotterdam, vanavond met Mendelssohn in Muziekcentrum Eindhoven, woensdag in Vredenburg in Utrecht.

Moskou Pianotrio (piano, viool en cello) met een Beethoven-programma maandag in Vredenburg Utrecht.

Nieuwe muziek

Trio di Milano met de wereldpremière van Guus Janssens Mikado, en bestaand werk van Brahms en Haydn maandag en woensdag in de Kleine Zaal in Amsterdam, donderdag in De Oosterpoort in Groningen.

In de serie 'Grensverleggers' Caoutchouc en het pianoduo Bouwhuis/Van Zeeland met werken van Cage, Pachon en Niko Langenhuijsen zaterdag in Middelburg (Kloveniersdoelen), donderdag in Rotterdam (De Doelen).

Koor Moderne Muziek en het Hilliard Ensemble met Schnittke én anonieme werken zaterdag in de Nieuwe Kerk in Den Haag.

Ensemble van het Rotterdams Conservatorium olv Henk Guittart met Schönberg en Zimmermann zaterdag in het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Interactieve muziek van dwarsfluitist Anne la Berge zondag in De Lieve Vrouw, Amersfoort.

Het Ensemble l'Art pour l'Art met Kagel donderdag in De IJsbreker in Amsterdam.

Oude muziek

Accademia Bizantina met Das musikalische Opfer van J.S. Bach zondag in de Anton Philipszaal in Den Haag.

La Sfera Armoniosa met Luzzaschi, Strozzi en Kapsberger vanavond in Nijmegen (Antonius v. Paduakerk), zaterdag in Muiden (Muiderslot), zondag om 16 uur in Bloemendaal (Dorpskerk).

En verder

Symfonieorkest Utrechts Conservatorium olv Viktor Liberman met Beethoven, Mozart en Rachmaninov zaterdag in de Beurs van Berlage in Amsterdam, zondag om 15 uur in Vredenburg Utrecht.

Zondag in De Doelen in Rotterdam Ensemble van het Rotterdams Conservatorium en sopraan Rosemary Hardy met Schönberg, Webern en Zimmermann.

William Byrd Vocaal Ensemble met Puolenc, Milhaud en Debussy zaterdag in Leiden (Oude Vestkerk), zondag in Amsterdam (Amstelkerk).

Iain Flitcroft bespeelt het Wurlitzer-Strunk-theaterorgel zaterdag om 10.30 uur in Tuchinski in Amsterdam.

Meer over