KLASSIEK

Tournee..

Orkest de Volharding m.m.v. het Koor Nieuwe Muziek Volkoren met o.a. premières van Laman ('Phaethon's Horses'), Altena ('WahWah'), Bollen ('Softloader') en Douw ('Meylied'), vanavond in Alkmaar (Provadja), zaterdag om 15 uur in Amsterdam (Stedelijk Museum) en woensdag om 12.30 uur in Utrecht (Vredenburg).

Cappella Figuralis o.l.v. Jos van Veldhoven met Bachs 'Johannes Passion', vanavond in Kampen (Bovenkerk), vrijdag in Haarlem (Bavokerk), zondag om 15 uur in Groningen (De Oosterpoort), maandag in Utrecht (Vredenburg) en dinsdag en woensdag in Amsterdam (Waalse Kerk).

Koor van de Nederlandse Cantorij o.l.v. Maarten Kooij met Distlers 'Choralpassion', zaterdag om 14.30 uur in Zwolle (O.L. Vrouwebasiliek) en zondag om 15.30 uur in Dordrecht (Augstijnenkerk).

Het Gelders Orkest o.l.v. Lawrence Renes m.m.v. Linda Watson (sopraan) met Wagner, vrijdag in Nijmegen (De Vereeniging) en zaterdag in Arnhem (Musis Sacrum).

Nederlands Kamerkoor o.l.v. Tõnu Kaljuste m.m.v. Lorenzo Ferrandiz (slagwerk) met Mondeverdi, Brahms, Sjtsjedrin en Sidelnikov, vanavond in Amsterdam (Beurs), vrijdag in Alkmaar (Laurenskerk), zaterdag in Zwolle (Broerenkerk) en zondag in Breda (Antoniuskerk).

Juilliard String Quartet met Mendelssohn, Kurtág en Beethoven, vrijdag in Amsterdam (Kleine Zaal), zaterdag in Enschede (Muziekcentrum) en zondag om 15 uur in Leeuwarden (De Harmonie).

Combattimento Consort Amsterdam, Collegium Vocale Gent en solisten o.l.v. Jan Willem de Vriend met Händels 'Israel in Egypt', maandag in Amsterdam (Concertgebouw) en zondag om 15 uur in Enschede (Muziekcentrum).

Noord Nederlands Orkest o.l.v. Charles Olivieri Munroe m.m.v. Marietta Petkova (piano) met Brahms en Prokofjev, vanavond in Groningen (De Oosterpoort) en vrijdag in Leeuwarden (De Harmonie).

Pianorecital door Grigori Sokolov, dinsdag in Utrecht (Vredenburg) en woensdag in Rotterdam (De Doelen).

Amsterdam

Het Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly m.m.v. Mischa Maisky (viool) met Berg ('Passacaglia', première), Webern en Brahms, vanavond in de Grote Zaal.

Vermeer Kwartet met Beethoven, Sjostakovitsj, Tsjaikovski en Mendelssohn, vanavond en zaterdag in de Kleine Zaal.

Radio Kamerorkest en Groot Omroepkoor o.l.v. Kenneth Montgomery m.m.v. Brian Asawa (countertenor), Anthony Rolfe Johnson (tenor), David Wilson-Johnson (bas-bariton) en Matthew Hargreaves (bas) met Brittens 'Death in Venice', zaterdag om 14 uur in de Grote Zaal.

Toonkunstkoor Amsterdam en UvA Orkest J.Pzn Sweelinck o.l.v. Winfried Maczewski en solisten met Brahms' 'Ein deutsches Requiem', zaterdag in de Grote Zaal.

I Fiamminghi o.l.v. Rudolf Werthen met Cimarosa (Hoboconcert door Joris van den Hauwe) en Dvorák, zondag om 11 uur in de Grote Zaal.

Het Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly m.m.v. Vadim Repin (viool) en Mischa Maisky (cello) met Berg ('Passacaglia', première), Webern en Brahms, zondag om 14.15 uur en woensdagavond in de Grote Zaal.

Pianist Igor Roma met Rachmaninov, Prokofjev, Alkan, Liszt en Schumann, zondag in de Grote Zaal.

Vadim Repin en Alexander Kerr (viool), Henk Rubingh en Zvi Carmeli (altviool), Paul Watkins en Gregor Horsch (cello) met Dvorák en Tsjaikovski, zondag in de Kleine Zaal.

Schönberg Kwartet met strijkkwartetten van Debussy, Hindemith en Bartók, maandag in de Kleine Zaal.

Mireille Delunsch (sopraan) en François Kerdoncuff (piano) met liederen van Strauss, Poulenc, Schubert en Pfitzner, dinsdag in de Kleine Zaal.

Academy of the Begijnhof met Della Ciaia ('Sacre Modulataus'), vrijdag in de Engelse kerk.

Pianist Paolo Giacometti met Debussy en Ravel, zaterdag om 14 uur in de Noorderkerk.

Pieter Wispelwey (violoncello piccolo) en Menno van Delft (klavecimbel) met o.a. Bach-sonates, dinsdag in de Noorderkerk.

'De muzikale wereld van Hella S. Haase': Ensemble Multifoon met werken van K. Haasse Diehm Winzenhöler, Escher, Wullur, Poulenc, Debussy en Rachmaninov', vrijdag in De Rode Hoed.

Ives Ensemble met Van der Aa, Van Emmerik, Royé en Padding, dinsdag in De Rode Hoed.

Arnhem

Slagwerkgroep Den Haag met 'Concertant', een programma met marimba, fluit en (speelgoed)gitaar, vrijdag in Musis Sacrum.

Pianist Stephen Kovacevich met een Beethoven-programma, maandag in Musis Sacrum.

Den Haag

Residentie Orkest o.l.v. Jaap van Zweden met Olthuis, Escher en Keuris, vrijdag in de Philipszaal.

Nederlands Kamerkoor o.l.v. Tõnu Kaljuste met Monteverdi, Brahms en Boogman ('La passione della Parola', première), dinsdag in de Nieuwe Kerk.

Doorn

Amati Strijktrio m.m.v. Jeremy Menuhin (piano) met Françaix, Beethoven en Brahms, vrijdag in de Maartenskerk.

Eindhoven

Het Brabants Orkest o.l.v. Uri Mayer met Ljadov, Rachmaninov (Pianoconcert door Helene Grimaud) en Skrjabin, vanavond en zondag om 14.15 uur in het Muziekcentrum.

Gouda

Paolo Giacometti (piano), Bart Schneemann (hobo) en Valerie Guillorit (sopraan) met Dutilleux, Britten, Vaughan Williams en Pixis, vrijdag in de Oud-Katholieke Kerk.

Groningen

Pianist Stephen Kovacevich met een Beethoven-programma, vanavond in De Oosterpoort.

Geert Smits (bariton) en Rudolf Jansen (piano) met liederen van Schubert, Wolf, Pfitzner en Brahms, dinsdag in De Oosterpoort.

Haarlem

Het Noordhollands Philharmonisch Orkest o.l.v. Micha Hamel m.m.v. Claudius Tanski (piano) met Janacek, Schoeck en Schulhoff, vrijdag in het Concertgebouw.

Leiden

La Stagione Frankfurt o.l.v. Michael Schneider met een Haydn-programma, vanavond in de Stadsgehoorzaal.

Amsterdams Gitaartrio met Rodrigo, De Falla, Meijering, Copland, De Mey, Piazzolla en Vivaldi, woensdag in de Stadsgehoorzaal.

Maastricht

Amati Strijktrio m.m.v. Jeremy Menuhin (piano) met pianokwartetten van Beethoven, Mozart en Brahms, zondag in het Conservatorium.

Nijmegen

Harry Sparnaay (basklarinet) en Polo de Haas (piano), zondag om 16 uur in Galerie Marzee.

Rotterdam

François le Roux (bariton) en Reinild Mees (piano), vanavond in De Doelen.

Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Ernst van Tiel met Korngold, Brahms en Bach/Stokowski, zaterdag in De Doelen.

Rotterdam Young Philharmonic o.l.v. Jurjen Hempel met Haydn, Mozart (Pianoconcert door Martina Filjak) en Beethoven, zaterdag in De Doelen.

Een klavecimbelrecital door Carole Cerasi, zondag om 11 uur in De Doelen.

Doelenensemble met Chabrier, Stravinsky en Lutoslawski, zondag om 14.30 uur in De Doelen.

Tilburg

Beethoven Akademi met een Schubert-programma, zaterdag in de Concertzaal.

Utrecht

Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Yaron Traub met Dvorák, Bernstein en Gershwin, vrijdag in Muziekcentrum Vredenburg.

Harmonie van Thorn en Saxofoon Kwartet met Sweelinck, De Meij, Voormolen, De Griend, Badings en Kleine Schaars, zaterdag in Vredenburg.

Radio Symfonie Orkest o.l.v. Eri Klas m.m.v. Jadwiga Rappé (alt) met Dvorák en Sjostakovitsj, zondag om 14.15 uur in Vredenburg.

Margiono Quintet met Mozart, Schumann/Ten Have, Chausson, Loeffler, Saint-Saëns en Bizet/Van der Heide, dinsdag in Vredenburg.

Nederlands Blazers Ensemble m.m.v. Arno Bornkamp (altsaxofoon) met Smirnov, Sjostakovitsj, Denisov/Smirnov en Sjostakovitsj/Smirnov, woensdag in Vredenburg.

Klavecinisten Ton Koopman en Tini Mathot met Bach, Mozart, Solèr, Couperin en le Roux, woensdag in Vredenburg.

Meer over