KLASSIEK

The Link, bestaande uit Arthur Sauer, David Dramm, Alan Laurillard en Jim Meneses, met een mengeling van 'alternatieve rock', 'progressieve techno' en gecomponeerde elektronisch-instrumentale muziek, vrijdag in Den Haag (Korzo) en 10 april in Amsterdam (Bimhuis)....

Tournee

Ensemble Gending met nieuw werk voor gamelan van Jacob ter Veldhuis, André Douw, Joep Franssens en Klaus Kuiper, zaterdagavond in Utrecht (Gebouw voor K & W) en op 6 april om 16 uur in Amsterdam (Soeterijn Theater).

Amsterdam

Zaterdag in de Grote Zaal de finale van het Nationaal Vioolconcours m.m.v. het Nationaal Jeugd Orkest o.l.v. Viktor Liberman. De finalisten zijn Liza Ferschtman, Armand Gouder de Beauregard, Cordula Merks en Reinier Reijngoud.

Het Radio Symfonie Orkest o.l.v. Richard Dufallo met Copland, Stravinsky ('Jeu de cartes'), zondag om 11 uur in de Grote Zaal.

De Vioolsonate in d van Brahms, Brahms' Hoorntrio én Klarinetkwintet door Jaap van Zweden, Karin Lechner, Jacob Slagter, George Pieterson, Johan Kracht en Godfried Hoogeveen.

In de Kleine Zaal woensdag een recital door de pianist Oleg Marshev. Op zijn programma staat R. Strauss, Liszt en Prokofjev.

Het Damrak Blazersensemble met een bewerking van Strauss' Ouverture 'Fledermaus' en Serenade nr 10 van Mozart, maandag om 14.15 uur in de Beurs van Berlage.

Stichting GeestGronden heeft sinds 1 januari van dit jaar onderdak gevonden bij De IJsbreker en biedt vanavond in De IJsbreker een concert aan met improvisaties door Trio Janssen Glerum Janssen, Peter van Bergen & Paul Termos, Trio Fuhler/Bennink/De Joode en het Ab Baars Trio.

Vrijdag om 12.30 uur in De IJsbreker de sopraan Judith Mok, cellist René Berman en pianist Kees Wieringa met werk van Berio, Nono en Dallapiccola.

De Amsterdamse Bach Solisten met Haydns 'Die sieben letzten Worte unseres Erlözers am Kreuze', zaterdag in de Waalse Kerk.

In Cristofori (Prinsengracht 583V) maandag een Paasconcert: de pianiste Chantal Stigliani speelt Bach.

Op 2 april in Paradiso het Nederlands Blazers Ensemble met een tweede concert in de reeks De Vier Jaargetijden, waarvoor kinderen composities maken. Dit keer was de lente het thema. Uitvoeringen woensdag om 13.30 en 15 uur.

Den Haag

Het Schönberg Ensemble o.l.v. Oliver Knussen met 'Ophelia Dances' van Knussen, 'Der Treu ist hier' van Geoffrey King en 'Fantasy-Pieces' van Robin Holloway, vanavond de Nieuwe Kerk.

In de Philipszaal vandaag om 12.30 uur een gratis toegankelijk lunchconcert door het Residentie Blazers Ensemble (Mozart, Werkman, Krommer).

Op 2 april in de Philipszaal 5 Great Guitars, een concert door het Groningen Guitar Trio en de sologitaristen Eric Vaarzon Morel, Leonardo Amuedo en Jan Kuiper.

Eindhoven

Een tangoconcert door Sexteto Canyengue (Pugliese, Piazzola) en Het Brabants Orkest o.l.v. Eduardo Marturet m.m.v. bandoneonspeler Carel Kraayenhof. Programma: Ginastera, Piazzola en Carreño. Vanavond in het Muziekcentrum.

Zaterdag in het Muziekcentrum een pianorecital door Wibi Soerjadi (Liszt, Chopin e.a.).

Het Wiener Klaviertrio met Haydnprogramma, dinsdag in het Muziekcentrum.

Middelburg

In de 'Bach Salon' in de Kloveniersdoelen vanavond Jannie Pranger en de pianist Gerard Bouwhuis met liederen van Messiaen; zaterdag de pianiste Joanna MacGregor met Messiaens 'Vingt regards sur l'enfant Jésus' en op 31 maart vanaf 12 uur een paasbrunch m.m.v. pianist Kyoko Hashimoto, zangeres Janice Jackson, trio Tsuji/Hashimoto/Went en pianist Yumiko Murakami met zangeres Yuki Saga.

Nijmegen

Ter ere van het 20-jarig bestaan van O42 zijn compositie-opdrachten verstrekt aan Jeroen Scheifes en Mark van Platen. De stukken worden woensdag uitgevoerd door de minibigband The Big Swifty.

Rotterdam

Woensdag om 12.45 uur een lunchconcert door de violiste Kaoru Kakudo, begeleid door Mitsuko Saruwatari op piano.

Utrecht

Het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Hartmut Haenchen met Strauss (Hoornconcert nr 2 m.m.v. Radovan Vlatkovic) en Brahms' Symfonie nr 2, vrijdag in Vredenburg.

Zondag om 11 uur in Muziekcentrum Vredenburg het Nationaal Jeugd Orkest o.l.v. Viktor Liberman met een vioolconcert door de winnaar van het Oskar Back Concours.

Meer over