KLASSIEK

Tournee..

Het Orkest van het Oosten o.l.v. Jaap van Zweden met Wagner, Haydn (Celloconcert door Godfried Hoogeveen), Bloch en Rachmaninov, vrijdag in Apeldoorn (Orpheus), zaterdag in Enschede (Muziekcentrum) en woensdag in Arnhem (Musis Sacrum).

Het Brabants Orkest en Dames Brabant Koor o.l.v. Marc Soustrot met Berlioz, Skrjabin (Pianoconcert door Dimitry Alexeev) en Holst, vrijdag in Amsterdam (Concertgebouw) en zaterdag in Arnhem (Musis Sacrum).

Koor en Orkest van het Nederlands Bach Ensemble met o.a. Manneke ('Monumentum/Gedanken zu Bach', première), zaterdagavond in Breda (Antoniuskerk) en zondag om 15 uur in Amersfoort (Franciscus Xaveriuskerk).

Orgelconcerten door Marie-Claire Alain, vrijdag in Den Haag (Jacobuskerk) en zaterdag om 15 uur in Haarlem (Kathedrale Basiliek Sint Bavo).

Het Nederlands Blazers Ensemble m.m.v. Paolo Giacometti (piano) met Mozart, zaterdag Tilburg (Concertzaal) en zondag om 11 uur in Utrecht (Muziekcentrum Vredenburg).

Amsterdam

Het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Yaron Traub met Hindemith, Haydn (Celloconcert door Denis Shapovalov) en Beethoven, vanavond in de Grote Zaal.

Marie Devellereau (sopraan), Monica Groop (mezzosopraan), Christoph Genz (tenor), Stephan Genz (bariton), Boris Berezovsky (piano) en Alexander Melnikov (piano) met Schumann en Brahms, vrijdag in de Kleine Zaal.

Nederlands Kamerorkest o.l.v. Christian Zacharias (piano) met Kraus, Mozart (Pianoconcerten nr 14 en 19) en Haydn, zaterdag- en dinsdagavond en zondag om 14.15 uur in de Grote Zaal.

Combattimento Consort Amsterdam o.l.v. Jan Willem de Vriend met Händel, Vivaldi (Vioolconcert door Gordan Nikolitch) en Telemann, zondag om 11 uur in de Grote Zaal.

Orpheus Quartet met strijkkwartetten van Janacek, Keuris en Schubert, zondag om 15 en 20.15 uur uur in de Kleine Zaal.

Orkest van de Franz Liszt Academie Budapest en Weerter Mannenkoor o.l.v. András Ligeti m.m.v. Ioan Micu (tenor) met Liszt, maandag in de Grote Zaal.

Clara de Vries (sopraan) en Martijn van den Hoek (piano) met o.a. Liszt, Paganini/Liszt en Rossini, dinsdag in de Kleine Zaal.

Concentus Musicus Wien o.l.v. Nikolaus Harnoncourt m.m.v. Michael Schade (tenor) met Haydn, Schubert en Mozart, woensdag in de Grote Zaal.

In de Waalse Kerk zondag Ronald Brautigam met zes sonates van Beethoven.

Austerlitz

Een concert rond componist/pianist Arne Werkman, zondag om 15 uur in het Beauforthuis door o.a. Manja Smits (harp), Pauline Oostenrijk (hobo), Nienke Oostenrijk (sopraan) en Quirijn van Regteren Altena (contrabas).

Den Haag

Osiris Trio met pianotrio's van Haydn, Beethoven en Schubert, vanavond in Diligentia.

Else Krijgsman (piano) met een Chopin-programma, zondag om 11.30 uur in Diligentia.

Cellist Pieter Wispelwey speelt zaterdag in de Lutherse Kerk.

Enschede

Het Ives Ensemble met Fallows, Satie, Hausmann, Schulhoff, Tzara, Antheil, Schwitters, Wolpe, Huelsenbeck, Duchamp en Hindemith, dinsdag in het Muziekcentrum.'

Groningen

La Sfera Armoniosa met Dowland, Frescobaldi, Monteverdi en Purcell, zaterdag in de Lutherse kerk.

Combattimento Consort Amsterdam o.l.v. Jan Willem de Vriend en Nieuw Sinfonietta Amsterdam o.l.v. Patrick Davin m.m.v. Heleen Koele (sopraan), Marcel Beekman (tenor) en Maarten Koningsberger (bas) met Stravinsky (o.a. 'Pulcinella'), vrijdag in De Oosterpoort.

Haarlem

Het Roemeense strijkkwartet Ad Libitum met Beethoven, Wolf en Schubert, dinsdag in het Concertgebouw.

Organist Jos van der Kooy met Bachs 'Die Kunst der Fuge', dinsdag in de Grote of St. Bavokerk.

Het Nederlands Kamerkoor o.l.v. Tõnu Kaljuste met Rachmaninov, woensdag in de Grote of St. Bavokerk.

Kortenhoef

In het Oude Kerkje zondagavond Pieter Wispelweij met Bachs 'Suites voor cello'.

Rotterdam

Noordhollands Philharmonisch Orkest o.l.v. Micha Hamel m.m.v. Geoffrey Burleson (piano) met Copland, Gershwin en Bernstein, zaterdag in De Doelen.

Pianist Young-Choon Park met Mozart en Beethoven, zondag om 11 uur in De Doelen.

Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Gianandrea Noseda m.m.v. Folke Nauta (piano) met Gershwin, Mozart en Bernstein, zondag om 14.15 uur in De Doelen.

Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Carlo Rizzi met Mozart, Schumann (Celloconcert door Heinrich Schiff) en Dvorák, woensdag in De Doelen.

Sliedrecht

Pieter-Jan Belder (klavecimbel) en Kate Clark (traverso) met een Bach-programma, zaterdag in de Grote Kerk.

Sneek

Een orgelconcert door Leo van Doeselaar, zondag om 15 uur in de Sint Martinuskerk.

Utrecht

Het Orkest van de Achttiende Eeuw niet o.l.v. Frans Brüggen maar o.l.v. de Oostenrijkse violist Thomas Zehetmair, speelt Haydn, Mozart, Beethoven en Mendelssohn, vanavond en vrijdag in Muziekcentrum Vredenburg.

Groot Orpheus Scholierenkoor en Orkest Utrechts Conservatorium o.l.v. Margreet Weenink en Otto Tausk met muziek van o.a. Fons Merkies, dinsdag in Vredenburg.

Meer over