KLASSIEK

Het Concertgebouworkest en het Koor van de Nederlandse Opera o.l.v. John Eliot Gardiner m.m.v. mezzosopraan Anne Sofie van Otter en sopraan Deborah York met Weber ('Oberon'), Berlioz ('La mort de Cléopâtre') en Mendelssohn ('A midsummer night's dream'), vrijdag in Amsterdam (de Grote Zaal), op 30 oktober in Utrecht (Vredenburg)....

Tournee

Het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor o.l.v. Hans Vonk met het programma 'Sporen van Brahms', zaterdag in Rotterdam (de Doelen) en zondag om 11 uur in Amsterdam (de Grote Zaal).

Het Belgische orkest I Fiamminghi o.l.v. Rudolf Werthen m.m.v. sopraan Fides Krucker met Stravinsky ('Histoire du soldat') en Schönberg ('Pierrot Lunaire'), woensdag in Den Haag (de Philipszaal), op 31 oktober in Eindhoven (Muziekcentrum).

De Württembergische Philharmonie Reutlingen o.l.v. Roberto Paternostro m.m.v. violiste Karin Adam (vanavond, zaterdag en dinsdag) en pianiste Marietta Petkova (zondag, maandag en woensdag) met Weber, Schumann, Mozart en Bruch, vanavond en vrijdag in Utrecht, zaterdag in Leiden, zondag in Breda, maandag in Uden, dinsdag in Enschede, woensdag in Amsterdam.

Het Noordhollands Philharmonisch Orkest o.l.v. Gabriel Chmura m.m.v. pianist Christina Ortiz met Ravel ('Le tombeau de Couperin') en Brahms, op 29 oktober in Haarlem (Concertgebouw), op 30 oktober in Alkmaar (De Vest).

Het Nationaal Jeugd Orkest o.l.v. Reinbert de Leeuw m.m.v. cellist Truls Mrk, met Sjostakovitsj en Tsjaikovski, vanavond in Breda, vrijdag in Groningen, zondag in Haarlem.

De Italiaanse pianist Aldo Ciccolini met werken van Satie ('Trois Gymnopédies') en Chopin, vrijdag in Leiden, zaterdag in Enschede.

Bas-bariton Wout Oosterkamp m.m.v. pianist Willem Brons met Schubert ('Winterreise'), zaterdag in Amsterdam (de Kleine Zaal), op 30 oktober in Groningen.

Het vocaal ensemble Markant en de Cappella Breda brengen werken van Brabantse componisten, zaterdag in Den Bosch (Nederlands Hervormde Kerk), zondag in Breda (St. Martinuskerk).

De hoboïst Toon Durville en violist Henk Rubingh met werken van Purcell en Bach, zaterdag in Maastricht (Theater aan het Vrijthof), dinsdag in Groningen (Oosterpoort).

Het vocaal ensemble C Sharp Minor en het Kammerorchester Bonn-Holzar met koorwerk van Taneyev en Kalinnikov en werken van Tsjaikovski en Rachmaninov, zaterdag in Haarlem (Doopsgezinde kerk), zondag in Leiden (De Oude Vest).

Amsterdam

Het Osiris Trio m.m.v. altviolist Nobuko Imai met Britten ('Reflection', 'Elegy' en 'Lachrymae') en Sjostakovitsj, vandaag in de Kleine Zaal.

Een masterclass van violoncellist Siegfried Palm, zondag om 10.30 uur in de Kleine Zaal.

De bariton Udo Reinemann m.m.v. pianist Rudolf Jansen met liederen van Brahms, zondag in de Kleine Zaal.

Het pianotrio m.m.v. pianist Bruno Canino, violist Saschko Gawriloff en violoncellist Siegfried Palm met Mozart, Henze en Schumann, op 28 en 30 oktober in de Kleine Zaal.

De sopraan Lena Lootens m.m.v. gitarist Raphaëlla Smits met werken van Spaanse componisten, vrijdag in de Beurs van Berlage.

Il Galante met Haydn, Mozart, Kozeluh en Pleyel, zondagmiddag in de Beurs van Berlage.

De pianiste Eliane Rodrigues met werken van Beethoven en Ravel, zondagmiddag in de Beurs van Berlage.

De pianiste Ananda Sukarlan met Mendelssohn, Schubert, De Falla, Henze, Schöfeld, Scriabin, Ogtdon en Liszt, zondag in de Koepelkerk.

Apeldoorn

De pianist Polo de Haas met werken van Pasternak, Scriabin en Prokofjev, op 29 oktober in Podium Gigant.

Arnhem

Accordeoniste Margit Kern speelt de wereldpremière van nieuw werk van Stäbler, zondagmiddag in het Gemeentemuseum.

Breda

De violist Radoslaw Szulc, winnaar van het Scheveningen Vioolconcours 1996, m.m.v. pianist Mary Drews met Mozart, Prokofjev, Paganini, Berlioz en Wieniawski, vrijdag in de Concertzaal van De Nieuwe Veste.

Den Bosch

Het Aquarius Ensemble o.l.v. Lukas Vis met werk van Jo van den Booren, zondag in theater Bis.

Den Haag

Het Residentie Orkest o.l.v. Jan van Steen m.m.v. tenor Thomas Randle en het Koor Nieuwe Muziek met Debussy ('Khamma'), Britten ('The Prince of the Pagodas') en de première van Peter Schats 'Indisch Requiem', vrijdag in de Philipszaal.

Eindhoven

Het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks o.l.v. Lorin Maazel, met Beethoven en R. Strauss ('Ein Heldenleben'), vanavond in het Muziekcentrum.

Enschede

De pianiste Ananda Sukarlan met werken van Ravel, Schubert, Prokofjev en Ligeti, vrijdag in het Muziekcentrum.

Groningen

Het ensemble Musica ad Rhenum brengt het programma 'Bach en zonen' met onder ander sonates van J.S. Bach, C.P.E. Bach en J.C. Bach, zaterdag in de Pelsterkerk.

Op zondagochtend brengt het ensemble Musica Arctica werken van Bach ('Non sa che sia dolore', Ouverture in b en 'Jauchzet Gott in allen Landen') in de Binnenzaal.

Leiden

De pianist Rian de Waal met werken van Brahms en Chopin, zondag in de Stadsgehoorzaal.

Rotterdam

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Sian Edwards m.m.v. pianist Ivo Janssen met Gershwin en Elgar, vrijdag in de Doelen.

Utrecht

Het Amati Kwartet met Mozart, Haller en Beethoven, maandag in Muziekcentrum Vredenburg.

Het symfonieorkest Bellitoni o.l.v. Alexandru Lascae m.m.v. harpist Godelieve Schrama met Chabrier ('España'), Ginastera, Debussy ('Rondes de Printemps') en Stravinsky ('De Vuurvogel'), op 30 oktober in de Geertekerk.

Meer over