KLASSIEK

Het Radio Filharmonisch Orkest, het Dames Groot Omroepkoor en het Stadsknapenkoor Elburg olv Edo de Waart met Mahlers Derde symfonie, zaterdag in de Grote Zaal in Amsterdam....

Orkesten

De Nieuw Sinfonietta Amsterdam olv Lev Markiz met Wolf, Stravinsky en Mozart, zondag om 11 uur in de Grote Zaal in Amsterdam. s' Avonds brengt de Nieuw Sinfonietta Amsterdam werken van Rihm, Henze en Wolf in Vredenburg Utrecht.

Het Nederlands Philharmonisch Orkest olv Ken-Ichiro Kobayashi, mmv altvioliste Isabelle van Keulen en organist Leo van Doeselaar, met Berlioz en Saint-Saëns, maandag, woensdag en donderdag in de Grote Zaal Amsterdam.

Het Neues Berliner Kammerorchester olv Matthias Wollong met een Mozart-programma, maandag in de Doelen in Rotterdam.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest olv Sian Edwards met Beethoven (Vioolconcert door Pamela Frank), Wagner en Tsjaikovski, woensdag en donderdag in de Doelen in Rotterdam.

Het Radio Symfonie Orkest olv Kees Bakels met Rimsky-Korsakov, Prokofjev (Vioolconcert nr. 1 door Anne-Akiko Meyers) en Tsjaikovski, vanavond en zaterdag in Vredenburg Utrecht.

Het Radio Kamerorkest olv Arnold Östman met Brahms (Pianoconcert nr. 1 door Paul Komen) en Beethoven, zondag om 15 uur in Vredenburg Utrecht.

Het Residentie Orkest olv Evgeni Svetlanov met Mozart, Schumann (Konzertstück für 4 Hörner door Jasper de Waal, Herman Jeurissen, Wendy Leliveld en Louise Schepel) en Strauss zaterdagavond en zondag om 14.15 uur in de Anton Philipszaal in Den Haag.

Het Noordhollands Philharmonisch Orkest olv Reinbert de Leeuw met Strauss, Max Reger (Pianoconcert door Love Derwinger) en Paul Hindemith vanavond in Concertgebouw Haarlem.

Het Noord Nederlands Orkest vanavond in de Oosterpoort in Groningen olv Jacek Kaspszyk met Tsjaikovski, Prokofjev (Tweede vioolconcert door György Pauk) en Mendelssohn; olv Viktor Liberman met Beethoven, Mendelssohn (Pianoconcert in a door Ronald Brautigam) en Dvorak, dinsdag in Assen, woensdag in Winschoten en donderdag in Meppel.

Het Brabants Orkest olv Marc Soustrot met Chausson, Prokofjev (Pianoconcert nr. 3 door Cécile Ousset die de wegens ziekte verhinderde Jean-Philippe Collard vervangt) en Ravel vanavond enzondag om 14.15 uur in Muziekcentrum Eindhoven.

Het Gelders Orkest olv Roberto Benzi met Andriessen, Honegger en Beethoven (Pianoconcert nr. 3 door Eugene Istomin), vanavond in Musis Sacrum in Arnhem, zaterdag in de Vereeniging in Nijmegen. Woensdag verzorgt het orkest een gratis lunchconcert in Musis Sacrum. Op het programma werk van Smetana en Mendelssohn.

Jaap van Zweden en Kammer Orchester Schloss Werneck met De vier jaargetijden van Vivaldi, zaterdag in De Kom in Nieuwegein, dinsdag in CC Amstelveen, woensdag in CC Naaldwijk, donderdag in Stadsschouwburg Heerlen.

Kamermuziek

Bassist René van Sluis en pianist Rinus Groot met Schubert, Brahms en Strauss dinsdag in de Kleine Zaal in Amsterdam.

Het Brodsky Kwartet met Berg, Schubert en Debussy, dinsdag in Vredenburg Utrecht is uitverkocht.

Nieuwe muziek

Het Nieuw Ensemble brengt in 'Flashback', een serie concerten waarin hedendaagse componisten zich laten inspireren door oude meesters, ondermeer werken van Loevendie, Nieder en De Leeuw. Zondag in de Goudse Schouwburg, dinsdag in De Vereeniging in Nijmegen, woensdag in Vredenburg Utrecht, donderdag in het Amsterdams Concertgebouw.

Oude muziek

Het Concerto Italiano met Bononcini en Scarlatti, zaterdag om 15 uur in de Grote Zaal in Amsterdam. Solisten: Rossana Bertini, Claudio Cavina, Sandro Naglia en Sergio Foresti.

Barokorkest Les Musiciens du Louvre met Armide van Gluck, dinsdag in de Grote Zaal in Amsterdam.

Il Fondamento brengt zondag een Bach-programma in de Anton Philipszaal in Den Haag.

Ensemble Rebel, winnaar van het Concours Ensembles Oude Muziek, speelt Duitse en Vlaamse barok, dinsdag in de Oud-Katholieke kerk in Den Haag.

Piano

Het Rubin Kwartet en pianist Sepp Grotenhuis met kwintetten van Röntgen, Van Anrooy en Borodin, zondag om 14.15 uur in de AGA-zaal van de Beurs van Berlage in Amsterdam.

En verder

Vanavond begint in Muziekcentrum Eindhoven de Tromp Muziek Biënnale 1996 met een bijzondere rol voor het klavier. Met onder meer zondag een muzikaal portret van Mauricio Kagel. Dinsdag staat in het teken van de Franse klavecimbelmuziek van Gustav Leonhardt. Donderdag brengt Het Brabants Orkest olv Marc Soustrot werken van Messiaen, Ravel en Andriessen. Solisten: François-Henri Houbart (orgel) en Ivo Janssen (piano).

Tijdens de slotavond van het Gergjev-festival in Rotterdam vanavond in de Doelen 'Russische Roulette': Gergjev presenteert een bonte avond met optredens van deelnemers aan het festival.

Het Cello Octet Conjunto Ibérico en mezzosopraan Teresa Berganza met Turina, Nobre en Falla woensdag in Vredenburg Utrecht.

Het Nederlands Blazers Ensemble en Ronald Brautigam met een Beethoven-programma zondag om 11 uur in Vredenburg

Utrecht.

Het Nederlands Kamerkoor olv Uwe Gronostay met Bruckner en Rheinberger woensdag in de Anton Philipszaal in Den Haag.

Zondag om 11 uur in de Kleine Zaal in Amsterdam Amadeus Duck, een kinderconcertbuffet vóór kinderen dóór kinderen.

Meer over