KLASSIEK

Tournee..

Het Noordhollands Philharmonisch Orkest o.l.v. Thierry Fischer met Wagner (Uit Symfonie in C: 'Andante ma non troppo'), Beethoven (Pianoconcert nr 1 door Ellen Corver en Symfonie nr 5), zaterdag in Haarlem (Concertgebouw), zondag om 14.30 uur in Gouda (Schouwburg) en woensdag in Veenendaal (De Lampegiet).

Het Staats Symfonie Orkest van Kiev en het Dumka Koor, vrijdag en zaterdag o.l.v. Dwight Bennett daarna o.l.v. Gerard Oskamp, met Mozart ('Laudate Dominum', 'Ave Verum Corpus', Pianoconcert door Roberte Mamou en 'Requiem'), vrijdag in Oss (De Lievekamp), zaterdag in Breskens (de Scheldeveste), zondag in Den Haag (Philipszaal), maandag in Leiden (Pieterskerk), dinsdag in Amsterdam (Concertgebouw) en woensdag in Rotterdam (De Doelen).

Violist Hagai Shaham m.m.v. Het Brabants Orkest, vanavond in Breda (Chassé Theater), vrijdag in Eindhoven (Philipszaal) en zaterdag in Tilburg (Concertzaal).

Het Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly m.m.v. Barbara Bonney met Webern ('Im Sommerwind'), Berg ('Altenberg-liederen') en Mahler (Vierde symfonie), woensdag in het Concertgebouw.

Amsterdam

La Scatola degli Aghi m.m.v. Maria Cristina Kiehr (sopraan) met cantates van Vivaldi, Porpora en Hasse, vanavond in het Concertgebouw.

Een piano-avond met pianisten Roger Braun, Ernst Paul Fuchs, Tooske Hinloopen, Joost van der Meent, Louise van de Sande Bakhuyzen en mezzo-sopranen Maaike Beekman en Ghislaine Schwartz, vrijdag in het Concertgebouw.

In een 'Beethoven Marathon' speelt Gary Goldschneider alle 32 pianosonates van Beethoven, om 11, 15.30 en 19.30 uur in de Kleine Zaal.

Het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen o.l.v. Philippe Herreweghe m.m.v. Annette Markert (mezzosopraan) en William Dazeley (bariton) met Mahlers 'Des Knaben Wunderhorn', zondag om 11 uur in de Grote Zaal.

Een orgelconcert door Jos Beijer, vrijdag om 15 uur in de Mozes en Aäronkerk.

De Componisten voor Overbodige Muziek (Cees Hiep, Bianca Holst, Allard Krijger, Louis Levelt, Steven Pietersma, Joop Visser en Hero Wouters), zondag om 15 uur in het Fijnhouttheater.

Barokorkest Les Perruques d'Amsterdam m.m.v. het Amsterdams Jongenskoor en Koor Oude Muziek met Bachs Cantate 97, zondag om 13 uur in het Tropen Instituut.

Een lunchconcert door Bas Kuijlenburg (bas-bariton) en Martin Kuijlenburg (piano), dinsdag in het Muziektheater (Boekmanzaal).

Bergen

Maandag in de Ruïnekerk een concert t.g.v. de tiende sterfdag van componist Géza Frid, m.m.v. Eri Hayase (piano), Trio Kaïros, Franz Liszt Koor en Theo Olof.

Den Haag

Bariton Lieuwe Visser en het Doelen Ensemble met Maxwell Davies 'Eight songs for A Mad King', vanavond in de Haagse Kunstkring.

Dordrecht

Zondag op het Festival Historische Muziek concerten in Dordtse monumenten door o.a. Coro Latino, het Amsterdam Loeki Stardust Quartet, het Orfeo Ensemble van gitarist Jorge Oraisón, Schola Cantorum St. Gregorius o.l.v. Eric Koevoets, Trio Uccellini, het Amsterdams Gitaartrio, Arthur Schoonderwoerd (pianoforte), Lucia Swarts (cello) en Siebe Henstra (klavecimbel). Informatie tel. 078 6322433.

Enschede

Het Orkest van het Oosten o.l.v. Jaap van Zweden m.m.v. Susanna Waleson (sopraan) met Beethoven-programma, vrijdag in het Muziekcentrum.

Gouda

Janine Jansen (viool) en Klara Würtz (piano) met Beethoven, Schnittke, Debussy en Saint-Saëns, vrijdag in de Oud-Katholieke Kerk.

Haarlem

Een orgelconcert door Paul v.d. Woude, zaterdag om 15 uur in de Bavo-kathedraal.

Maastricht

De dirigenten-in-opleiding Jean-Pierre Cnoops en Otto Tausk staan zaterdagavond in het Theater a/h Vrijthof voor het Limburgs Symphonie Orkest. Beiden leiden ze het orkest in Strauss' 'Till Eulenspiegels lustige Streiche'. Tausk dirigeert bovendien het derde vioolconcert van Mozart en Cnoops Mozarts pianoconcert nr 20.

Rotterdam

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Gianandrea Noseda m.m.v. Charlotte Margiono (sopraan) met Strauss (twee delen uit 'Intermezzo', Hoornconcert door Martin van de Merwe, slotscène uit 'Capriccio' en suite uit 'Der Rosenkavalier'), vrijdag in de Doelen.

Tijdens het festival 'Rotterdams Fabrikaat' het geluidsproject The Game of Life van componist/performer Arthur Sauer, zondag en maandag in de iglo-tent op het waterterras tussen De Unie (Mauritsweg) en De Consul (Westersingel).

Utrecht

De première van een onbekende orgelcompostitie van Bruckner door organist Rob van der Hilst, zaterdag om 12 en 14 uur in de Leeuwenberghkerk

Het Orkest van de Achttiende Eeuw o.l.v. Frans Brüggen met Beethovens Vijfde en Zesde symfonie, vrijdag in Vredenburg, en zaterdag m.m.v. Gulbenkian Koor Lissabon en Judith Howarth (sopraan), Wilke te Brummelstroete (alt), Zeger Vandersteene (tenor) en David Wilson-Johnson (bas) met Beethovens Negende Symfonie.

Vaassen

Otetto Amsterdam met Mozarts 'Gran Partita', zondag om 11 uur in Kasteel Cannenburch.

Zeeland

Op het Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen vrijdag in Terneuzen (Grote kerk) het Kamermuziek-ensemble Oxalys; zondag om 15 uur in Hengstijk (RK Kerk) Pieter Wispelwey (cello) en Dejan Lazic (piano).

Meer over