KLASSIEK

Het Noordhollands Philharmonisch Orkest o.l.v. Lucas Vis met Ketting, Takemitsu en Berg (Vioolconcert 'Dem andenken eines Engels' door Vera Beths), vrijdag in Alkmaar (De Vest) en zondag om 14.30 uur in Haarlem (Concertgebouw)....

Tournee

Het Brabants Orkest o.l.v. Janos Fürst met Haydn en Bruckner (Symfonie nr 7), vrijdagavond en zondag om 14.15 uur in Eindhoven (Muziekcentrum), zaterdag in Breda (Chassé Theater), maandag in Den Bosch (Theater aan de Parade) en dinsdag in Tilburg (Concertzaal).

Het Limburgs Symphonie Orkest o.l.v. Uri Mayer met H. Andriessen (Symfonie nr 2), Chopin (Pianoconcert door Piotr Paleczny) en Franck (Symfonie in D), vrijdag in Venlo (De Maaspoort) en zaterdag in Maastricht (Theater a/h Vrijthof).

De Amsterdamse Bach Solisten met Telemanns 'Musique de Table, Production II', zaterdag in Utrecht (Geertekerk) en zondag in Amsterdam (Waalse Kerk).

Het Symfonie-orkest Koninklijk Conservatorium o.l.v. Ed Spanjaard met Ravel, Bartók en Strauss ('Don Quixote'), dinsdag in Den Haag (Conservatorium), woensdag in Amsterdam (Beurs van Berlage) en 3 december in Utrecht (Vredenburg).

Borg Diem Groeneveld leidt 'De wereld van tonen en boventonen', zaterdag om 16 uur in Amsterdam (Posthoornkerk) en zondag om 16 uur in Utrecht (Pieterskerk) m.m.v. Obertonchor Münster, Boventoonkoor Dana en Projectkoor Boventonen. Het publiek mag meezingen.

Moscow Studio for New Music met werk van eigentijdse Russische componisten, zaterdag om 15 uur in Amsterdam (Stedelijk Museum) en zondag in Den Bosch (Muziekcentrum).

Amsterdam

Het Concertgebouworkest o.l.v. Roger Norrington met Schumann, Beethoven (Tweede pianoconcert door Ronald Brautigam) en Elgar, vanavond in de Grote Zaal.

Het Ives Ensemble met Wolpe, Rijnvos en Feldman en premières van Kondo, Cameron en Robb, vanavond in de Kleine Zaal.

Chamber Orchestra of Europe o.l.v. Paavo Berglund m.m.v. Marieke Blankestijn (viool) en Richard Lester (cello) met Sibelius (o.a. Symfonie nr 4) en Brahms (Concert voor viool en cello), zaterdag om 15 uur in de Grote Zaal.

Het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Marin Alsop met Copland, Gershwin (Pianoconcert door Arnaldo Cohen), Corigliano en Barber (Symfonie nr 1), zaterdag-, maandag-, dinsdagavond en zondag om 14.15 uur in de Grote Zaal.

Het Radio Kamerorkest o.l.v. Bernhard Klee m.m.v. Dmitri Makhtin en solisten met Spohr (Concert voor strijkkwartet en orkest) en Haydn (Symfonie nr 104), zondag om 11 uur in de Grote Zaal.

Een pianorecital door Willem Brons (Mozart, Schumann, Beethoven), maandag in de Kleine Zaal.

The English Baroque Soloists en Monteverdi Choir o.l.v. John Eliot met Bach, Händel, Vivaldi ('Gloria'), woensdag in de Grote Zaal.

Sigurdur Bragason (bariton) en Vovka Ashkenzazy (piano) met Grieg, Sibelius, äsólfsson, Kilpinen, Leifs en Moessorgski, woensdag in de Kleine Zaal.

Pianisten Polo de Haas en Kees Wieringa met Ravel en Ten Holt, zaterdag in de Beurs van Berlage.

Holland Wind Players o.l.v. Jeroen Weierink m.m.v. Marijn Simons (viool) met Rossini, Schubert, Mendelssohn en Simons, zaterdag in de Beurs van Berlage.

Culemborg

Slagwerkgroep Den Haag met Xenakis, Hamel, Loevendie, Ford, Takemitsu e.a., vrijdag in De Fransche School.

Enschede

Nieuw Sinfonietta Amsterdam o.l.v. Günter Pichler m.m.v. Per Arne Glorvigen (bandoneon) met Berio, Piazzolla (Concert voor bandoneon, slagwerk en strijkers) en Mozart, vrijdag in het Muziekcentrum.

Nijmegen

Dirk Luijmes met nieuwe composities voor harmonium van Van Rossum, Kulently, Hekster, Toebosch en Van Emmerik. M.m.v. Joep Evers (slagwerk), Christiaan Ansink (trombone) en Heleen de Witte (fluit), zondag om 15 uur in O42.

Het Leipziger Streichquartett met kwartetten van Haydn, Rihm en Beethoven, dinsdag in De Vereeniging.

Tilburg

In De Nacht van de Accordeon II, vrijdag in Paradox, treden op het duo Mozaïek, Otine van Erp, Les Musiciens Joyeux, Oleg Fateev, duo Fateev/Sparla en trio Fateev/Sparla/Hofland.

Pianist Ilya Itin met Chopin, Messiaen en Prokofjev, vanavond in de KUB.

Utrecht

Slagwerkgroep Den Haag m.m.v. Monique Krüs met premières van Fitkin en Bryars, en werk van Ford, Ter Veldhuis en Reich, vanavond in Vredenburg.

Het Radio Kamerorkest o.l.v. Bernhard Klee en solisten met Jeths ('Flux/Reflux'), Spohr (Concert voor strijkkwartet en orkest) en Haydn (Symfonie 'London'), zaterdag in Vredenburg.

Een concertuitvoering van Dvoráks Rusalka door het Radio Symfonie Orkest en het Groot Omroepkoor o.l.v. Eri Klas m.m.v. Charlotte Margiono (sopraan), Wolfgang Millgramm (tenor) e.a., zondag om 15 uur in Vredenburg.

Het Osiris Trio met Novák, Mendelssohn en Schumann, maandag in Vredenburg.

BBC Philharmonic Orchestra o.l.v. Yan Pascal Tortelier met Vaughan Williams, Grieg (Pianoconcert door Kathryn Scott) en Tsjaikovski, dinsdag in Vredenburg.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Claus Peter Flor m.m.v. Pjotr Anderszewski (piano) met Beethoven en Szymanowski, woensdag in Vredenburg.

Het Margiono Quintet met Pärt, aria's uit de achttiende eeuw, Puccini, Krause-Graumnitz en J. Andriessen, woensdag in Vredenburg.

Carolyn Watkinson en fortepianist Ronald Brautigam met liederen en klaviersonates van Haydn, dinsdag in de Gertrudiskapel.

Zeist

Pianiste Mitsuko Saruwatari met Schubert, Chopin, Rachmaninov, Takemitsu en Ravel, zondag om 15 uur in het Beauforthuis.

Meer over