KLASSIEK

Passiemuziek..

Tournee

'Dance of the Vampires' is een programma van het Nederlands Blazers Ensemble en zangeres/altvioliste Iva Bittova, met werk van haar en van Janacek. Vrijdag in Amsterdam (Paradiso), zaterdag in Enschede (Muziekcentrum), zondagmorgen in Utrecht (Vredenburg) en zondagavond in Den Haag (Nieuwe Kerk).

De Volharding m.m.v. gitarist Eric Vaarzon Morel en zanger Olayo Jimenez, met Numan, Van der Meulen, Bus, Ford, Van Bergeijk en Van Keulen, zaterdag om 15 uur in Amsterdam (Stedelijk Museum) en dinsdag in Leeuwarden (Romein).

Pianist David Kuyken, violiste Candida Thompson e.a. met Bach, Busoni en Reger, vrijdag in Amsterdam (De Rode Hoed), zondag in Den Haag (Diligentia).

Het a cappella koor Capella Minsk met Rachmaninovs Vespers, Russische lithurgische paasmuziek en volksliederen, vrijdag in Enschede (Grote Kerk), zaterdag in Leiden (Stadsgehoorzaal), zondag in Maastricht (Theater a/h Vrijthof), dinsdag in Stadskanaal (Geert Teis).

Amsterdam

In de Kleine Zaal vanavond het cello-octet Conjunto Iberico met 'Litanie', nieuw werk van Klaas de Vries m.m.v. mezzosopraan Gerrie de Vries; voorts 'Symphony for eight' van Philip Glass en de vijfde Bachiana van Villa-Lobos.

In de Waalse Kerk vrijdag het VU-kamerkoor met a cappella koormuziek van Britten, Poulenc, Pärt, Stravinsky en Sjostakovitsj.

Het Concertgebouworkest o.l.v. Colin Davis met Haydn en Mozart (Pianoconcert door Imogen Cooper), vanavond in de Grote Zaal.

Vrijdag in de Grote Zaal I Fiamminghi o.l.v. Rudolf Werthen met Wagner, Brahms en Berlioz ('Symphonie fantastique').

Het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Edo de Waart met Haydns Pianosonate in As en het Pianoconcert van Schönberg m.m.v. Emanuel Ax, en tot slot Mahlers Eerste symfonie, zaterdag om 15 uur in de Grote Zaal.

Zondag in de Kleine Zaal om 11 uur het Rembrandt Trio met Beethoven en Smetana; zondagavond in de Kleine Zaal de cellist Dmitri Ferschtman, begeleid door Mila Baslawskaja op piano, met Sjostakovitsj, Schnittke, Pärt en Miaskovsky.

Pianist Graham Johnson begeleidt de sopraan Felicity Lott en de mezzo Ann Murray in liederen van Purcell, Mendelssohn, Rossini, Brahms en Fauré, dinsdag in de Kleine Zaal.

Klarinettist Spiro Mourikis en pianist Thanassis Apostolopoulos met Brahms, Couroupos, Denisov en Rossini, woensdag in de Kleine Zaal.

In de Engelse Kerk vrijdag Dieuwke Aalbers (mezzo), Carlo Ravelli (hobo) en Peter Ouwerkerk (orgel) met Couperin, Bach e.a.; zaterdag The Amati Trio met Mozart en Schumann.

Den Haag

Het Residentie Orkest o.l.v. Jaap van Zweden met Ravel en Tsjaikovski ('Souvenir de Florence'), in de Philipszaal, vanmiddag om 12.30 uur en zaterdagavond (dan ook met Tsjaikovski's Symfonie nr 5).

Eindhoven

In het Muziekcentrum vrijdag het ensemble La Colombina met muziek van de 16de-eeuwse Spaanse componist Francisco Guerrero.

Enschede

Zondagmiddag en -avond speelt Ronald Brautigam in de Grote Kerk sonates van Beethoven op forte-piano.

Woensdag in het Muziekcentrum de pianist Zoltan Kocsis met Bartok, Beethoven en Debussy.

Gouda

In de Schouwburg woensdag het piano-duo Ellen Corver en Sepp Grotenhuis (Mozart, Brahms, Debussy).

Middelburg

In de Kloveniersdoelen zaterdag Mifune Tsuji (viool) en Kyoko Hashimoto (piano) met Biber, Pärt en Bach; zondagmiddag René Berman met cellosuites van Bach.

Leiden

Rond het Van Hagerbeer-orgel in de Pieterskerk is een internationale serie geprogrammeerd, die dinsdag begint met een concert door barokviolist Andrew Manze en klavecinist/organist Richard Egarr (Bach, Biber en Froberger).

Nijmegen

De Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek viert haar 50-jarig bestaan met een concert door het Hexagon Ensemble, vrijdag in De Vereeniging. Op het programma Mozart, Poulenc, Françaix en een nieuw werk van Hans Kox, dat hij in opdracht van de stichting schreef.

Rotterdam

Het Radio Kamerorkest o.l.v. Kenneth Montgomery met Mendelssohn, Hummel (Concert voor piano en orkest m.m.v. Howard Shelley) en Spohrs Symfonie nr 9, zaterdag in De Doelen.

Iva Bittová zingt en speelt viool, begeleid door Katrin Ex op drums, 19 april in Lantaren 1.

Utrecht

Het Radio Symfonie Orkest o.l.v. Tuomas Oilila met Sibelius en Grieg (Pianoconcert m.m.v. Ronald Brautigam), vrijdag in Muziekcentrum Vredenburg.

Het Schönberg Kwartet met Zemlinsky, Webern en Berg, maandag in Vredenburg.

Venray

In het Theehuis zondag om 15.30 uur Ivo Janssen met 'Das Wohltemperierte Klavier 1' van Bach.

Zutphen

Organist Bert Matter speelt muziek voor de lijdenstijd van Bach, vrijdag in de Walburgiskerk.

Meer over