KLASSIEK

Het Nederlands straatsymfonieorkest Ricciotti houdt op 31 juli een muzikale Elfstedentocht. Op die dag verzorgt het orkest elf optredens in elf Friese steden....

Tournee

Zaterdag voert een orgeltocht door de Zijpepolder bij Schagen langs de dorpskerken van Burgerbrug (10 uur), Schagerbrug (11.30 uur) en 't Zand (14 uur). Organist is Hans van Nieuwkoop.

Amsterdam

Vanavond om 18 uur in de Kleine Zaal van het Concertgebouw een masterclass met fluitist Rien de Reede.

Bella Davidovich (piano), Dmitry Sitkovetsky (viool) en David Geringas (violoncel) met werken van Haydn, Schumann, Ravel en Tsjaikovsky, vanavond in de Grote Zaal.

De pianistes Tanya Bannister en Julia I spelen werken van Chopin, Ginastera en Brahms, vanavond om 20.30 uur in de Kleine Zaal.

Het Schleswig-Holstein Music Festival Orchestra o.l.v. Hartmut Haenchen met Webern, Mendelssohn ('Vioolconcert in e' door Miriam Fried) en Brahms, zaterdag in de Grote Zaal.

Het Orchestre National d'Ile de France o.l.v. Jacques Mercier met Ravel, Poulenc en Bizet, maandag in de Grote Zaal.

Het Bundesjugendorchester met Berg en Bruckner ('Negende symfonie'), dinsdag in de Grote Zaal.

Klaas Jan Mulder speelt orgelwerken van Widor, Bach en Standley, zaterdag om 15.30 uur in de Oude Kerk.

Frédéric Desenclos speelt op het orgel van de Nieuwe Kerk werken van Roberday, De Grigny en Bach, zondag om 20 uur.

Fumino Ando (viool) en Maria Kulakowska (piano) met Prokofjev en De Sarasate, vrijdag in de Beurs van Berlage. Daarna Marie Tsunoda met pianosonates van Schumann en Ginastera.

Zondag in de Aga-zaal van de Beurs van Berlage Berent Korfker (viool) en Kana Yamaguchi (piano) met Badings, Janácek, Wieniawski en Paganini, en Catherine Schaff (piano) met Haydn, Debussy en Liszt.

Den Haag

Aart Bergwerff speelt orgelwerken van Brahms, vrijdag om 20.15 uur in de Lutherse Kerk.

Haarlem

Jos van der Kooy bespeelt vanavond het orgel in de St. Bavokerk, dinsdag is de beurt aan Piet Kee.

Katwijk aan Zee

De Zweedse organist Torvald Torén brengt werken van componisten als Mendelssohn, Olsson en Dupré ten gehore, vrijdag in de Nieuwe Kerk.

Kerkrade

Het 13de Wereld Muziek Concours, waar de afgelopen weken maar liefst 200 amateur en 30 professionele blaasorkesten, percussie ensembles en marchingbands optraden, gaat zijn laatste weekeinde in. Vanavond in de Rodahal een uitvoering door het Hongaars Nationaal Symfonieorkest Pecs. Wedstrijden zijn er nog vrijdag (vanaf 13 uur), zaterdag en zondag (vanaf 10 uur) bij te wonen.

Maastricht

De provincie staat t/m 10 augustus onder meer in het teken van het Orgelfestival Limburg, met deze week concerten in Houthem, Noorbeek, Maastricht, Elsloo, Kerkrade, Maastricht, Susteren, St. Truiden (B), Vaals en Geulle. Zaterdag voert er een orgel-bustocht vanaf kasteel Elsloo naar Ittervoort, Neeriter, Walbeck (D), Brüggen (D) en Löver (D) en weer terug naar Elsloo waar de deelnemers een concert met diner wacht. Informatie: 046-4333064/ 045-5752686.

Uithuizen

Musica Antiqua Nova en Gustav Leonhardt (klavecimbel, orgel) met werken Ritter, Weckman en Böhm, zondag om 16.30 uur in de Hervormde Kerk.

Utrecht

Marijn Slappendel speelt orgelwerk van Nederlandse en Franse romantische componisten: Andriessen, Strategier en Alain, zaterdag om 11.15 uur in de Janskerk.

Meer over