KLASSIEK

Het Brabants Orkest o.l.v. Marc Soustrot met Korgold, Sibelius ('Vioolconcert in d' door Silvia Marcovici) en Franck, vrijdag in Amsterdam (Concertgebouw), zaterdag in Maastricht (Theater aan het Vrijthof), zondag in Den Bosch (Theater aan de Parade) en dinsdag in Breda (Chassé Theater)....

Tournee

Slagwerkgroep Den Haag en Aurelia Saxofoonkwartet spelen een aantal werken louter voor de combinatie slagwerk en saxofoon, van onder anderen Goebaidoelina, Denisov en Adriaansz. Vrijdag in Leeuwarden (Theater Romein) en 4 maart in Amsterdam (Paradiso).

Combattimento Consort Amsterdam met Jomelli, Vivaldi en Rameau, vrijdag in Emmeloord ('t Voorhuys), 1 maart in Leiden (Stadsgehoorzaal), 2 maart in Lelystad (Agora theater) en 5 maart in Leeuwarden (Harmonie).

De New Yorkse performer en pianist Anthony de Mare brengt een programma met New York als rode draad. Bekende New Yorkse componisten als John Cage en John Zorn staan daarin tegenover componisten die blijk geven van New Yorkse 'kleuren' in hun muziek, zoals Louis Andriessen en Ivo van Emmerik. Zaterdag in het Stedelijk Museum in Amsterdam (15 uur) en dinsdag in De Oosterpoort in Groningen.

In de serie Harmonium Plus een Liszt Programma, uitgevoerd door Joris Verdin (harmonium), Bettina Smith (mezzosopraan) en Arthur Schoonderwoerd (piano). Vrijdag in Spijkenisse (Dorpskerk) en 2 maart in Leiden (Stadsgehoorzaal).

Het Ensemble Amarillis met cantates en instrumentale muziek uit de barok, 4 maart in Eindhoven (Muziekcentrum Frits Philips) en 5 maart in Zwolle (Odeon).

Kamerkoor Studium Chorale Maastricht o.l.v. Eriv Hermans brengt een serie passieconcerten in Limburg, met twee werken op het programma: de Johannespassie van Christoph Demantius, en het Via Crucis van Franz Liszt. Zondag in Venlo (Dominicanenkerk), 8 maart in Kerkrade (Abdijkerk Rolduc).

Het Pools Radio Symfonie Orkest o.l.v. Woitek Rajski met Smetana, Chopin ('Tweede pianoconcert in f' door Edna Stern), maandag in de Grote Zaal in Amsterdam, dinsdag in de Anton Philipszaal in Den Haag.

Een Schubertiade van het Artis Quartett, maandag in Vredenburg in Utrecht, woensdag in de Doelen in Roterdam.

Musica Classica met Hummel, Schubert en Mendelssohn, vanavond in Vredenburg in Utrecht, vrijdag in de Engelse Kerk in Amsterdam.

Amsterdam

Concertgebouw: Het Radio Philharmonisch Orkest o.l.v. Oliver Knussen met Stravinsky en Tippet speelt zaterdag om 15 uur in de Grote Zaal.

Guus Fabius (violoncel) en Jan Gankroger (piano) met Hindemith, Wright en Beethoven, zaterdag om 20.15 in de Kleine Zaal.

Rubin Kwartet met Webern, Feldhandler en Schubert, zondag om 11 uur in de Kleine zaal.

Saskia Viersen (viool) en Niek van Oosterum (piano) met Schubert en Brahms, maandag in de Kleine Zaal.

Quirine Viersen (violoncel) en Aurelia Saxofoonkwartet met een Kinderconcert, woensdag om 14 en 16 uur in de Kleine zaal.

In de serie 'Strijkkwartetten en verrassende violen' vrijdag in de Grote Zaal van het Tropeninstituut het Shanghai Quartet met Zhou Long en Ton de Leeuw. Aanvang 20.30 uur.

Het Orkest o.l.v. Alexander Vakoulsky met Webern, Prokofjev en Brahms, zaterdag in de Beurs van Berlage.

Het Amsterdamse Gitaartrio brengt zondag om 11.30 en 14.15 uur in de Beurs van Berlage een familieconcert: Het verdwenen toverlied.

Tsjechische orgelmuziek van Eric Jan Joosse, zondag om 16 uur in de Mozes en Aäronkerk (Waterlooplein).

Steim (Utrechtsedwarsstraat 134) brengt vanavond om 21 uur een programma met elektro-componisten en performers die live, 'en uit het stopcontact', covers spelen van bekende werken uit de begindagen van de elektro-akoestische muziek (Ligeti, Stockhausen e.a.).

Sumiko Nagaoka op piano, zondag om 12 uur in Christofori aan de Prinsengracht 583.

Breda

Aurelia saxofoonkwartet met Bach , Bozza, Ravel en Piazolla, zondag om 12 uur in De Nieuwe Veste.

Den Bosch

Resonans organiseert zondag om 14 uur in de Hervormde Kerk (Kerkstraat 20) een concert met recent werk van Ernst-Albrecht Stiebler en Hans van Helvert.

Den Haag

Het Residentie Orkest o.l.v. Svetlanov met Tsjaikovski ('Vioolconcert' door Vadim Repin) en Sjostakovitsj, zaterdag in de Anton Philipszaal.

I Fiamminghi o.l.v. Rudolf Werthen met Górecki en Pärt, woensdag in de Anton Philipszaal.

The Link, een groep die alternatieve rock en elektronisch-instrumentale muziek bij elkaar brengt, treedt vrijdag op in Korzo.

Sarah Walker en Tom Krause met liederen van Schumann, Mahler en Brahms, zondag om 14.30 uur in het Lucent Danstheater.

Eindhoven

Het Nieuw Ensemble met een programma rond de Chinese componist Qu Xiaosong, vrijdag in Muziekcentrum Frits Philips.

Leeuwarden

Het jonge Nederlandse ensemble Aventure met werken van Oswald van Wolkenstein en Hugo van Montfort, vrijdag om 20 uur in het Fries Museum.

Leiden

Nienke Oostenrijk (sopraan), Mascha Hoogendoorn (klarinet) en Marianne Boer (piano) met 'theatrale' liederen van Schubert, woensdag in de Stadsgehoorzaal.

Maastricht

In de Amati Kamermuziek Serie zondag om 20.15 uur in de aula van het het Conservatorium (Bonnefantenstraat 15) een Brahms-programma, met Benjamin Frith op piano en Jacob Slagter op de hoorn.

Rotterdam

Van 2 tot en met 9 maart het Internationaal Gaudeamus Vertolkers Concours voor vertolkers van hedendaagse muziek. Op het Conservatorium, in zaal De Unie en in de Schouwburg. Finale zondag 9 maart om 20.15 uur in de Schouwburg. Informatie: 020-6947349.

Christiane Oelze (sopraan) en Rudolf Jansen (piano) met een keuze van liederen, waaronder 'Lieder nach Gedichten von Johann Gabriel Seidl', vrijdag in de Doelen.

Robert Holl (bariton) en Rudolf Jansen (piano) met werk rond de dichter Mayrhofer, zondag om 14.30 uur in de Doelen.

Het Groningen Gitaarduo met Carull en McLaughlin, zondag om 11 uur in de Doelen.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Claus Peter Flor met Bruyn, Vivaldi en Britten, zaterdag om 20.15 uur en zondag om 11 uur in de Doelen.

Het Georgisch Kamerorkest met Prokofjev en Tsjaikovski, maandag in de Doelen.

Utrecht

Het Radio Kamerorkest o.l.v. Bernhard Klee met Wagner, Schumann en Haydn, zaterdag in Vredenburg.

Het Radio Symfonie Orkest en het Groot Omroepkoor o.l.v. Kenneth Montgomery met Britten, Adams en Hindemith, zondag om 15 uur in Vredenburg.

Jan Wijn (piano) met Beethoven en Brahms, zondag om 19.30 uur in Vredenburg.

Monica Germino (viool) en Gerard Bouwhuis (piano) met Loevendie, Mengelberg en Andriessen. Zondag om 16 uur in de Utrechtse School (Boorstraat 17).

Meer over