KLASSIEKE MUZIEK

Tournee..

Het Nederlands Blazers Ensemble m.m.v. Brian O hUlgínn (uillean pipes) en Sorcha Griallais (zang) met een Iers programma van Roger Doyle, dinsdag in Eindhoven (Muziekcentrum) en woensdag in Utrecht (Vredenburg).

Het Noordhollands Philharmonisch Orkest o.l.v. Micha Hamel met Jeths ('Fas/Nefas' voor piano en orkest door Tomoko Mukaiyama), Berio ('Bewegung') en Schubert/Berio ('Rendering'), dinsdag in Haarlem (Concertgebouw), woensdag in Alkmaar (De Vest) en 9 oktober in Den Bosch (N.H. Kerk).

Het Limburgs Symphonie Orkest o.l.v. Carl Davis met muziek van Rabaud bij de film 'Le joueur d'échecs' (1926), vanavond in Utrecht (Vredenburg), zaterdag in Maastricht (Theater a/h Vrijthof) en zondag om 14.30 uur in Den Bosch (Theater a/d Parade).

Het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Alexander Liebreich m.m.v. Rosemary Joshua (sopraan), Catherine Denley (alt), Adrian Thompson (tenor), het Groot Omroepkoor en het Roder Jongenskoor met Britten ('Flower songs' en 'Spring Symfony'), zaterdag in Utrecht (Vredenburg) en zondag om 11 uur in Amsterdam (Concertgebouw).

Het Residentie Orkest m.m.v. Jard van Nes (mezzosopraan), het Nederlands Concert Koor en het Nationaal Kinderkoor o.l.v. Evgeni Svetlanov met Mahlers Derde symfonie, vanavond en zaterdag in Den Haag (Philipszaal) en vrijdag in Amsterdam (Concertgebouw).

Amsterdam

Het Concertgebouworkest o.l.v. Mark Elder met H. Andriessen (Symfonische etude), Korngold (Vioolconcert door Chantal Juillet) en Sibelius (Eerste Symfonie), vanavond in de Grote Zaal.

Quatuor Debussy met strijkkwartetten van Laló en Ravel, vrijdag in de Kleine Zaal.

Koor en Orkest van het Collegium Vocale Gent o.l.v. Philippe Herreweghe m.m.v. Deborah York (sopraan), Daniel Taylor (countertenor), Werner Güra (tenor) en Peter Kooy (bas) met Bach ('Brich dem Hungrigen dein Brot', 'Aus der Tiefen Rufe ich, Herr, zu dir' en Mis in G), zaterdag om 15 uur in de Grote Zaal.

Het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Ken-Ichiro Kobayashi met Kobayashi (nieuw werk), Chopin (Pianoconcert door Alexander Moguilevsky) en Moesorgski ('Schilderijen van een tentoonstelling'), zaterdag-, maandag- en dinsdagavond en zondagmiddag in de Grote Zaal.

Het Altenberg Trio met pianotrio's van Haydn, Juon en Brahms, maandag en woensdag in de Kleine Zaal.

Ewa Podleü en Ania Marchwinska met liederen van Karlowicz en Rachmaninov en met Haydn en Moesorgski, dinsdag in de Kleine Zaal.

Het Hongaars Operaorkest en het Amsterdam Opera Koor o.l.v. Hans van den Hombergh met Verdi, Rossini, Donizetti, Mascagni en Puccini, woensdag in de Grote Zaal.

Het Combattimento Consort Amsterdam o.l.v. Jan Willem de Vriend met Biber, Zelenka, Pleyel, Bach en Händel, vrijdag in de Waalse Kerk.

Den Bosch

Esther Apituley (altviool) met Bach, Kodály, Hindemith en improvisaties, zondag in het Muziekcentrum.

Eindhoven

Een lunchconcert door gitarist Johan Fostier met Sor, De Falla, Barrios Mangoré, Tárrega, Asencio en Piazzolla, vanmiddag in het Muziekcentrum.

Leden van het Brabants Orkest met Schuberts Octet, zondag om 16 uur in het Muziekcentrum.

Groningen

Cello octet Conjunto Ibérico m.m.v. Pilar Jurado (sopraan), vrijdag in De Oosterpoort.

Het Noord Nederlands Strijkkwartet met Schubert, Beethoven en Dvorák, zondag om 11 uur in De Oosterpoort.

Haarlem

Een pianorecital door Andrei Gavrilov, woensdag in het Concertgebouw.

Heeswijk

Organist Jan-Piet Knijff met een première van Foley ('Ricercare Porta Caeli'), zondag om 16 uur in de Abdij.

Leiden

Het Monteverdi Kamerkoor Utrecht met Haydn en Brahms, vrijdag in de Pieterskerk.

Middelburg

Mondharpmuziek van Phons Bakx, vrijdag in de Zeeuwse Bibliotheek.

Rotterdam

Organist Geert Bierling met symfonieën van Haydn, Beethoven, Mendelssohn, Schubert en Widor, zondag om 17 uur in De Doelen.

Het Hongaars Promenade Orkest m.m.v. het Amsterdams Opera Koor en jonge Nederlandse solisten met operafragmenten, -koren en Napolitaanse liederen, zondag in De Doelen.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Hans Vonk met Mozart (Serenata notturna), Beethoven (Pianoconcert door Lars Vogt) en Tsjaikovski (Symfonie nr 4), woensdag in De Doelen.

Utrecht

Het Radio Kamerorkest o.l.v. Jos van Immerseel (fortepiano) en m.m.v. Claire Chevalier (fortepiano) met Mendelsohn (o.a. Concert voor twee piano's en orkest) en Gade (Symfonie nr 5), vrijdag in Vredenburg.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest m.m.v. Canadian Brass o.l.v. Jurjen Hempel met Bernstein (Ouverture 'Candide') en Foss, zondag om 11 uur in Vredenburg.

Pianist Wibi Soerjadi en het Nederlands Promenade Orkest o.l.v. Ardjoena Soerjadi met pianoconcerten van Tsjaikovski en Rachmaninov, zondag om 16 uur in Vredenburg.

Een lunchconcert door Janine Jansen (viool) en Klara Würtz (piano), woensdag in Vredenburg.

Christiane Oelze (sopraan) en Rudolf Jansen (piano) met liederen van Schubert, Poulenc, Wolf en Strauss, woensdag in Vredenburg.

Vries

Het Noord Nederlands Strijkkwartet met Schubert, Mozart (Hobokwartet) en Dvorák, zondag om 15 uur in de N.H. Kerk.

Meer over