KLASSIEKE MUZIEK

Tournee..

Het Nederlands Kamerkoor o.l.v. Tonu Kaljuste met Reger, Röntgen, Tobias en Janacek, vrijdag in Den Haag (Nieuwe Kerk), zondag in Haarlem (Concertgebouw), dinsdag in Eindhoven (Muziekcentrum) en woensdag in Groningen (Oosterpoort).

Het Nederlands Blazers Ensemble m.m.v. Brian O hUlgínn (uillean pipes) en Sorcha Griallais (zang) met een Iers programma van Roger Doyle, vrijdag in Amsterdam (Paradidso) en zondag in Den Haag (Nieuwe Kerk).

Het Brabants Orkest o.l.v. Marc Soustrot m.m.v. Isabelle van Keulen (viool) met Dutilleux ('The Shadows of Time' en 'L'arbre des Songes') en Berlioz (Symphonie fantastique), vrijdag in Tilburg (Concertzaal), zaterdag in Eindhoven (Muziekcentrum), zondag om 14.15 uur in Den Bosch (Theater a/d Parade) en maandag in Breda (Chassé Theater).

Irina Schnittke (piano), Oleg Krysa (viool) en Alexander Ivashkin (cello) met sonates van Schnittke, vrijdag in Enschede (Muziekcentrum) en zaterdag in Amsterdam (Kleine Zaal).

Het Groot Omroepkoor en het Radio Symfonie Orkest o.l.v. Alexander Rahbari m.m.v. Luca Canonici (tenor) en Daniel Borowski (bas) met Puccini ('Messa di Gloria') en Berlioz ('De vlucht naar Egypte'), zaterdag in Utrecht (Vredenburg) en zondag in Rotterdam (de Doelen).

Het Koor van de Nederlandse Bachvereniging en Cappella Figuralis o.l.v. Jos van Veldhoven met een Bach-programma, zondag om 11 uur in Amsterdam (Grote Zaal) en maandag en dinsdag in Utrecht (Vredenburg).

Amsterdam

Het Concertgebouworkest o.l.v. Bernard Haitink met Debussy/Escher ('Six épigraphs antiques'), Debussy ('Jeux') en Bartók (Concert voor orkest), vanavond en vrijdag in de Grote Zaal.

Frank Peter Zimmermann (viool) en Mario Brunello (cello) met Kodály, Cassadó, Paganini, Martinu en Ravel, vanavond in de Kleine Zaal.

Het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Philippe Auguin met Debussy, Hahn (Vioolconcert door Natasha Korsakova), Boulez en Stravinsky (Suite uit 'De vuurvogel'), zaterdag om 15 uur in de Grote Zaal.

Het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Hartmut Haenchen met Goebaidoelina ('Poëm Märchen'), Tsjaikovski (Vioolconcert door Nikolai Madoyan) en Sjostakovitsj (Zesde symfonie), zaterdag en dinsdag in de Grote Zaal.

The English Concert o.l.v. Trevor Pinnock m.m.v. Nancy Argenta en Lynne Dawson (sopraan), Robin Blaze (countertenor) e.a. met Händels 'La resurrezione', zondag in de Grote Zaal.

Het Bartók Kwartet met strijkkwartetten van Beethoven en Bartók, zondag in de Kleine Zaal.

Het Residentie Orkest en het Amsterdam Saxophone Quartet m.m.v. Jaap van Zweden (viool) en Daniel Wayenberg (piano) met een concert ter gelegenheid van Wayenbergs 70ste verjaardag, maandag in de Grote Zaal.

Didier Castell-Jacomin (piano), Alissa Vaitsner en Mark Steylaert (viool), Kartel Steylaert (altviool) en Yvette Matisson (cello) met Mozart, maandag in de Kleine Zaal.

Het Concertgebouworkest o.l.v. Bernard Haitink met Beethoven (Pianoconcert door Murray Perahia) en Bruckner (Symfonie 'Romantische'), woensdag in de Grote Zaal.

Het Escher Trio met pianotrio's van Beethoven, Ravel en Smetana, woensdag in de Kleine Zaal.

Assen

Zondag in het Drents Museum vanaf 11 uur de MuseumMuziekdag met o.a. boerhoornblazen, 15de eeuwse hofdansen en optredens van middeleeuwse speellieden en zangers, een voorstelling met troubadours, concerten door cello-octet Conjunto Iberico m.m.v. sopraan Pilar Jurado en geestelijke muziek door Marian van der Heide (zang) en Jan-Kees Braaksma (orgel).

Den Bosch

Het Noordhollands Philharmonisch Orkest o.l.v. Micha Hamel, m.m.v. Tomoko Mukaiyama (piano), met Jeths, Berio, Schubert/Berio, zaterdag in de Hervormde Kerk.

Den Haag

Het Residentie Orkest o.l.v. Evgeni Svetlanov m.m.v. Natalia Gerasimova met Ravel ('Valses nobles et sentimentales' en 'Shérézade') en Honegger (Symfonie 'Liturgique' en 'Pacific 231'), vrijdag en zaterdag in de Philipszaal.

Het Arion Ensemble o.l.v. Alexandru Lascae met Stravinsky en Dvórak, woensdag in de Nieuwe Kerk.

Eindhoven

Frank Peter Zimmermann (viool) en Mario Brunello (cello) met Kodály, Cassadó, Paganini, Martinu en Ravel, vrijdag in het Muziekcentrum.

Enschede

Het Valerius Ensemble met Mozart, Beethoven, Devienne en Schumann, zondag om 14.30 uur in het Muziekcentrum.

Het Combattimento Consort Amsterdam o.l.v. Jan Willem de Vriend met Biber, Zelenka, Bach en Händel, zaterdag in de Grote Kerk.

Groningen

Violiste Monica Huggett met Bachs 'Sei Soli a Violino senza Basso accompagnato', vrijdag en zaterdag in de Lutherse Kerk.

Heerlen

Het Limburgs Symphonie Orkest o.l.v. Ludo Claesen m.m.v. Limburgs Oratorium Vereniging, Thomas W. Kuckler (tenor) en Wolfgang Biebuyck (bas) met Mendelssohn (Symfonie nr 5) en Puccini ('Messa di Gloria'), vrijdag in de Stadsschouwburg.

Leeuwarden

Ingrid Kappelle (sopraan) en Miklos Schwalb (piano), zondag om 16 uur in Theater Romein.

Rotterdam

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Hans Vonk met Mozart ('Serenata notturna'), Beethoven (Pianoconcert door Lars Vogt) en Tsjaikovski (Symfonie nr 4), vanavond, vrijdagavond en zondag om 14.15 uur in De Doelen.

Pianist Alfono Gómez met Schumann en Ravel, zondag om 11 uur in De Doelen.

Utrecht

Het Radio Kamerorkest o.l.v. Frans Brüggen m.m.v. Andrew Manze (viool) en Richard Egarr (klavecimbel) met Gluck, Haydn (Dubbelconcert voor viool, klavecimbel en orkest), Pandolfi Mealli (Vioolsonate) en Schubert (Symfonie nr 6), zondag om 14.15 uur in Vredenburg.

Het Yggdrasil Kwartet m.m.v. Matthias Beltinger (cello) en Fumiko Shigara (piano) met pianoconcerten van Chopin, woensdag in Vredenburg.

Een concert met werken van Joep Straesser t.g.v. diens 65ste verjaardag door verschillende ensembles o.l.v. Jurrien Sligter, vanavond in het Gebouw voor Kunsten & Wetenschappen.

Meer over