Klachten tegen media in Argentinië over camerabeelden

De Nederlandse ambassade in Buneos Aires heeft juridische stappen genomen tegen Argentijnse media die privé-opnames verspreiden van kroonprins Willem Alexander en zijn gezin....

ANP

De beelden komen van een begin mei in Argentinië gestolen camera van het kroonprinselijke echtpaar.

Het gaat vermoedelijk om verschillende media, met name de bladen Paparazzi en Caras. Een aantal opnames van vooral de baby en prinses Máxima waren via een Argentijnse website vrijdag ook elders te zien.

Een producent van de Argentijnse televisiezender América2 heeft vrijdag gezegd dat deze zender videobeelden van onder anderen Amalia heeft verspreid via zijn internetpagina (americatv). Volgens hem ging het om een nieuwsonderwerp. De videobeelden van Amalia en moeder Máxima waren overgenomen van het blad Paparazzi.

Dat blad adverteert op zijn internetpagina (paparazzirevista.com.ar) met de leuze 'reis naar de intimiteit van een prinses'. Het beeldmateriaal is toegankelijk voor betalende abonnees.

Het gaat volgens Argentijnse media om beelden van het kroonprinselijke gezin aan boord van een vliegtuig van Air France, beelden van het vrolijke echtpaar, beelden van prinses Máxima die op een huwelijksfeest danst en de beelden die America2 verspreidde via internet.

Het gezin kwam 5 mei naar Argentinië voor het huwelijksfeest van een vriendin van prinses Máxima, Samantha Deane. Die huwde met de Nederlandse baron Frederik Rengers, een goede vriend van de kroonprins. De twee hebben elkaar leren kennen in februari 2002 bij het huwelijk van prins Willem-Alexander met Máxima Zorreguieta.

Meer over