Kjus rondt seizoen in stijl af met wereldbeker

De Noorse skiër Lasse Kjus heeft voor de tweede keer in zijn loopbaan het algemeen klassement van het alpineskiën gewonnen....

De laatste wedstrijd van het seizoen in Sierra Nevada werd gewonnen door Michael van Grünigen. De Zwitser veroverde tevens de wereldbeker op dit onderdeel. Hij nam de titel over van de teleurstellende Hermann Maier, die zondag tijdens de eerste manche de strijd moest staken.

De tweede eindzege voor Kjus stond na de eerste race nog allerminst vast. Iets te voorzichtig gleed hij naar beneden. De Noor moest zich tevreden stellen met de vijftiende positie.

In de tweede manche nam Kjus noodgedwongen veel meer risico. Hij zette de tweede tijd neer die hem naar de zevende plaats in de rangschikking bracht. Daarmee was zijn landgenoot Kjetil André Aamodt uitgeschakeld voor de eindzege in het algemene wereldbekerklassement.

Een dag eerder beleefde oudgediende Thomas Stangassinger glorieuze momenten. De 33-jarige Oostenrijker schreef in Sierra Nevada de laatste slalom van het seizoen op zijn naam. Daarmee veroverde hij eveneens de wereldbeker, een trofee waarop hij ruim een decennium vergeefs jacht maakte. Stangassinger kondigde vorig jaar na de Winterspelen in Nagano nog zijn afscheid aan. Na ampel beraad kwam hij daarop terug.

Meer over