Kiprich verlaat Feyenoord en kiest voor Cyprus

Jozsef Kiprich verlaat Feyenoord en zal op Cyprus, bij Apoel Nicosia, zijn loopbaan vervolgen. De 31-jarige Hongaar is transfervrij. Hij speelt sinds 1989 voor Feyenoord....

Van onze verslaggever

AMSTERDAM

Zondag schonk de in Rotterdam zeer populaire speler Feyenoord met twee treffers nog de zege op PSV (3-2). Hij scoorde dit seizoen elf maal. Apoel Nicosia eindigde vorig seizoen als derde in de Cypriotische competitie.

Dit weekeinde zal de zaakwaarnemer van Kiprich de onderhandelingen op het eiland afronden. Feyenoord doet voorts nog steeds pogingen Gullit naar de Kuip te halen en is tevens geïnteresseerd in Ajacied Oulida, MVV-spits Roelofsen en PSV'er Hoekstra.

Tot woede van de Arnhemse clubleiding raakt Vitesse behalve verdediger Chris van der Weerden (22) vermoedelijk ook spits Roy Makaay (20) kwijt. De jeugdinternational die eveneens wordt begeerd door Feyenoord, heeft te kennen gegeven dat zijn voorkeur uitgaat naar Ajax, dat binnenkort de onderhandelingen opent over de speler wiens contract in Arnhem doorloopt tot 1998.

Vitesse, dat aangekondigd heeft zich tegen beide transfers te zullen verzetten, kwam direct in actie om het vrijwel zekere verlies van het tweetal op te vangen. Gisteren werd Carlos van Wanrooy van NEC gekocht. De 27-jarige middenvelder tekent voor drie jaar, met een optie voor nog een seizoen.

Meer over