KinderziekenhuisLiefdesverdrietGlamourkoppelDe neus van DijkshoornHarten verzameld

Er over vertellen is zonde, zegt de uitgever over Het kinderziekenhuis van de schrijvende kinderarts Chris Adrian (1970), verschenen in 2006 en nu vertaald door Leen Van Den Broucke, An de Greef en Marijke Versluys. 600 pagina's over de medisch studente Gemma Claflin in het ziekenhuis dat in een ark verandert na de zondvloed.


Ailantus; € 29,95


De tweede roman van Marian Mudder, tevens actrice, heet De perfecte minnares, over een levensgenietende Eva (met een cateringbedrijfje) die wordt gedumpt door haar ideale Damien.Omdat hij mooi wil houden wat mooi is, zegt hij. Ze


gaat in therapie. Maar ook die bejaarde dokter is weer zo'n verkeerde man.


Bruna; € 14,50


Zelda Sayre en F. Scott Fitzgerald maakten van beroemd zijn hun beroep. Extravert, dandyesk, en dikwijls dronken. Op hun levens baseerde Gilles Leroy (1958) in 2007 de roman Alabama Song, die een jaar later werd onderscheiden met de Prix Goncourt, en die nu is vertaald door Prescilla van Zoest. Hij geeft Zelda het woord, verzint brieven en gebeurtenissen, zijn boek is een roman en geen biografie. 'Ze zeggen dat mijn waanzin ons uit elkaar heeft gedreven. Ik weet dat het precies andersom is: onze waanzin verbond ons. Het waren juist de momenten van helderheid die ons scheidden.' Op het omslag een foto van F. Scott Fitzgerald en Zelda Sayre (die hem acht jaar zou overleven), en die is niet verzonnen.


Cossee; € 19,90


Overal kleine dingen zien, en daarover berichten, dat is wat Nico Dijkshoorn gemeen heeft met auteurs die hem merkbaar hebben geïnspireerd, zoals Johnny van Doorn, Remco Campert, C. Buddingh' en Martin Bril. Een aantal columns en in parlando gestelde gedichten is nu gebundeld. Kleine dingen is een titel die de lading dekt.


Contact; € 17,95


Drie delen in een cassette met het Verzameld Werk van Jaap Harten (1930), gekozen door Hans Renders. Kun je een verzameld werk ook kiezen dan? Jawel, want Renders heeft als 'een sampelende junkie XL' uitgekozen wat hem goeddunkte. In het deel poëzie ook verzen uit Nadruk verboden (1995); dat geeft aan hoe groot de vrijheid was die Renders zich heeft gepermitteerd.


Aspekt; € 39,95


Meer over