KINDERBOEKENWEEK

De Kinderboekweek staat dit jaar in het teken van de tijd en de tijdmachine. Het Kinderboekenweekgeschenk, dit jaar geschreven door Paul van Loon, is gratis verkrijgbaar bij aankoop van kinderboeken boven de ¿ 19,50....

Tournee

Natuurlijk reizen Paul van Loon en Max Velthuijs deze week het hele land door om resp. het de boekenweekgeschenk en het prentenboek te signeren. Informatie over tijden en plaatsen bij de CPNB: tel. 020-6264971.

Den Haag

In het Kinderboekenmuseum van het Letterkundig Museum Griezelig Goed, een tentoonstelling met foto's, manuscripten, originele illustraties, geluid- en beeldfragmenten om te griezelen. Voor kinderen vanaf 9 jaar. Tot en met 1 februari.

Griezelen ook in de Koninklijke Bibliotheek met Een koude hand, een expositie over 200 jaar griezelliteratuur in Nederland, t/m 19 december.

Deventer

Op 12 oktober in Schouwburg de Leeuwenbrug een feestelijke afsluiting van de Kinderboekenweek. Met optredens van Thea Beckman, Rindert Kromhout, Hanna Kraan, Joke van Leeuwen. Het programma wordt omlijst met voorstellingen van theatergroep Maat, dans en muziek.

Franeker

Illustraties van Ted van Lieshout, winnaar van een Zilveren Griffel voor de teksten in zijn prentenboek 'Mijn tuin, mijn tuin', tot en met 18 oktober in 't Coopmanshûs.

Oosterhout

In de centrale jeugdbibliotheek op 11 oktober een Middeleeuwse markt met touwtrekspel, ringsteken en een schandpaal waaraan kinderen gefotografeerd kunnen worden. Verder verkoop van zwaarden en schilden.

Tilburg

In het Noordbrabants Natuurmuseum t/m 26 oktober dagelijks (behalve maandag) een spannende speurtocht met de titel 'Alles op zijn tijd'. De bezoeker reist door heden, verleden en toekomst.

Meer over