KINDERBOEKENWEEK

De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van de tijd en de tijdmachine. Het Kinderboekenweekgeschenk, geschreven door Paul van Loon, is gratis bij aankoop van kinderboeken voor een bedrag van ¿ 19,50 of meer....

Tournee

Paul van Loon en Max Velthuijs zijn deze week op tournee om het boekenweekgeschenk en het prentenboek te signeren. Informatie over tijden en plaatsen bij de CPNB: tel. 020-6264971.

Amsterdam

In de Kinderboekwinkel, Nieuwe Zijdsvoorburgwal 34 tijdens de Kinderboekenweek een tentoonstelling van de Kinderboekenweekgeschenken van de afgelopen 25 jaar.

Den Haag

Zondag van 11 tot 17 uur in het Atrium van het Stadhuis de jaarlijkse Kinderboekenmarkt met deelname van 75 kramen. Schrijvers die acte de presence geven zijn o.a. Paul Biegel, Paul van Loon en Thea Beckman. Let wel, het kinderboekenweekgeschenk is niet verkrijgbaar op de markt.

In boekhandel Alice in Wonderland (Piet Heinstraat 2), woensdag van 14 tot 16 uur een groot verkleedfeest met historische figuren.

In het Kinderboekenmuseum van het Letterkundig Museum Griezelig Goed, een tentoonstelling met foto's, manuscripten, originele illustraties, geluid- en beeldfragmenten om te griezelen. Voor kinderen vanaf 9 jaar. Tot en met 1 februari.

Deventer

Op 12 oktober in de Schouwburg een feest ter afsluiting van de Kinderboekenweek. Met optredens van Thea Beckman, Rindert Kromhout, jeugdtheater, dans en muziek.

Drunen

In het Land van Ooit op 11 en 12 oktober van 10 tot 17.30 uur, Bruna's kinderboekenfeest met circus en een spannende boekentocht. Verder optredens van VOF de Kunst, 2 Brothers on the 4th Floor en er is een danswedstrijd.

Eindhoven

Via een Teletijdmachine kunnen kinderen (2-8 jaar) woensdag in boekhandel de Boekenberg (Kleine Berg 50) op bezoek bij een holbewoner, kasteelvrouw of indiaan.

Een boekenbergmiddag, verhalen en een toneelstuk over vroeger (o.a. 'Kom uit het ei kleintje' door theater Friponne), zondag van 14.30 tot 16 uur in café Berlage, Kleine Berg 16.

Franeker

Illustraties van Ted van Lieshout, winnaar van een Zilveren Griffel voor 'Mijn tuin, mijn tuin', t/m 18 oktober in 't Coopmanshûs.

Haarlem

In de Bavo-kerk vandaag van 10 tot 15 uur een schrijvers- en illustratorendag met o.a. Paul Biegel en Simone Schell.

Noordwijk

In deze stad hebben de kinderen het op 4 oktober voor het zeggen. Zij mogen een camera-man en een regisseur vertellen hoe volgens hen Noordwijk er uit moet zien in 2000. Een soort Achterwerk-in-de-kast.

Nijmegen

In de Nijmeegse Kinderboekwinkel kunnen kinderen zich vandaag tussen 16 en 19 uur laten fotograferen als ridder of jonkvrouw. Tot en met 8 november zijn daar ook kinderboekillustraties van Georgien Overwater (illustrator van Paul van Loon's 'Meester Kikker' en 'Weg met die krokodil') en nieuwe illustraties van Max Velthuijs tentoongesteld.

Oosterhout

In Bibliotheek Oosterheide (op 8 oktober) en in de Centrale Jeugdbibliotheek (op 11 oktober) Middeleeuwse markten met touwtrekspel, ringsteken en een schandpaal waaraan kinderen gefotografeerd kunnen worden.

Rotterdam

Bezoek uit een boek is een voor de Kinderboekenweek poppentheatervoorstelling van John de Winter en Caroline Nocera. Première zaterdag om 14 uur in Hal 4.

Tilburg

In het Noordbrabants Natuurmuseum t/m 26 oktober dagelijks een speurtocht waarbij de jeugdige bezoeker reist door heden, verleden en toekomst.

Utrecht

Ditte Merle, die een Zilveren Griffel kreeg voor het boek 'Kleine Kriebelbeestjes', gaat in de vochtige kelder van de Utrechtse Kinderboekhandel (Ganzenmarkt 10) met kinderen op zoek naar spinnen en andere griezelbeesten. Zaterdag 4 oktober om 14 en 15 uur.

De illustrator Ted van Lieshout maakt ter plekke tekeningen, zaterdag tussen 12 en 14 uur in de Literaire Boekhandel, Lijnmarkt 17.

Meer over