Keuring

WE HADDEN gezapt naar een sportprogramma om een lekker potje voetbal te zien, maar we zagen een praatgroep die voorbeschouwde dat Pietje onder te veel mentale druk stond om straks de motivatie op te brengen....

Ik dacht aan de oplossing waar ik al jaren van droom, maar die nooit gehoor zal vinden bij al die doorgestresste maatpakken, een nieuw soort sportkeuring! Stel je voor dat een dokter ook keurt op zorgeloze vrolijkheid. De voetballer die maniakaal gebeten is op winnen wordt onmiddellijk weggestuurd. De volleyballer die lachend zegt: 'Ach, 't is maar een spelletje', die is geestelijk gezond genoeg om in het team te mogen. De tennisser die bekent dat hij slechts van meppen houdt, die moet je hebben. Die vindt het niet zo erg om te verliezen, als hij maar lekker heeft kunnen hollen en knallen met de bal. Hij deinst instinctief terug voor een eerzuchtige manager, hij wil na afloop niet nabeschouwen over z'n motivatie, maar gewoon het zweet eraf spelen onder de douche en morgen weer een dag. En van je hela hola. . .

Voetballers steken op een mooie zomeravond de koppen bij elkaar en besluiten dat die beursgeile voorzitter de pot op kan. Dat ze de financieel beheerder in de jacuzzi zullen flikkeren als ie maar blijft schuimbekken over transferbedragen waar een normaal mens van flauwvalt. Ze giechelen perplex als de coach langs de lijn staat te brullen alsof ie ter plekke een hartaanval wil. Ze zeggen dat de medisch verzorger een oplawaai van hier naar Tokio kan krijgen als ie ze nog eens een hap doping aanbiedt. Geen maatpak heeft vat op ze, want ze houden gewoon van een lekker potje sport. En wij kijken er graag naar.

Maar ik zie het nog niet gebeuren.

Meer over