Keisse toch gestart in Rotterdamse zesdaagse

De Belgische baancoureur Iljo Keisse is donderdagavond toch van start gegaan in de 29ste Zesdaagse van Rotterdam. Dat gebeurde nadat de rechtbank in Amsterdam een eis daartoe van Keisse had toegewezen.


De directie van de Rotterdamse zesdaagse had Iljo Keisse op het laatste moment van de startlijst geschrapt onder druk van de internationale wielrenunie. De UCI weert de Belgische wielrenner van wedstrijden, nadat Keisse op het gebruik van efedrine was betrapt.


Beide partijen zijn sindsdien in een juridisch gevecht gewikkeld over de rechtsgeldigheid van de schorsing van de wielrenner. De Amsterdamse rechtbank oordeelt nu dat er sprake is van een rechtsgeldige overeenkomst met de Zesdaagse van Rotterdam, omdat de organisatie hiervan op de hoogte was.


De directie van de zesdaagse besloot zich te conformeren zich aan de uitspraak, omdat daarmee het Nederlandse recht wordt gevolgd.


Iljo Keisse: 'Dit is een superdag voor mij. Nu kan ik erop los knallen en mijn titel in Rotterdam verdedigen. Ik ben ontzettend blij met deze uitspraak.'


Keisse rijdt met zijn landgenoot Kenny De Ketele.


Meer over