Kate, William, Charles, Elizabeth, Obama: iedereen is dolgelukkig met de baby

De Britse koninklijke familie reageerde maandag opgetogen op de geboorte van het babyprinsje. 'We zouden niet gelukkiger kunnen zijn', lieten de kersverse ouders William en Kate maandag weten.

Redactie
William and Kate. Beeld epa
William and Kate.Beeld epa

William belde na de geboorte koningin Elizabeth II met het goede nieuws. De vorstin zou verrukt zijn geweest. Ook andere leden van het Koninklijk Huis reageerden enthousiast. 'Dit is een ongelooflijk bijzonder moment voor William en Catherine', jubelde prins Charles. 'We zijn zo blij voor ze.'

Veel Britten gingen bij het horen van het nieuws compleet uit hun dak. Buiten Buckingham Palace in Londen verzamelden zich duizenden uitzinnige mensen. Sommigen hoorden het grote nieuws volgens Britse media van een toeschouwer, die 'het is een jongen' schreeuwde. Daarop brak luid gejuich uit. Sommige mensen zwaaiden met vlaggen of zongen God save the queen.

Wereldleiders
De prille ouders mochten zich bovendien verheugen op felicitaties uit de hele wereld. De Amerikaanse president Barack Obama, zelf ook vader, wenste de Britse royals 'alle geluk en zegeningen toe die bij het ouderschap horen'.

Leiders van landen uit het Gemenebest behoorden naast Obama tot de eerste die het paar feliciteerden. De Australische premier Kevin Rudd adviseerde de jonge ouders vooral te genieten van het moment. 'Dit is waarschijnlijk een van de beste ervaringen van jullie leven', zei Rudd in een videoboodschap.

De Nieuw-Zeelandse minister-president John Key sprak zijn vertrouwen uit in de 31-jarige William en Kate. 'Ik weet zeker dat ze uitstekende ouders worden', liet hij weten.

De fonteinen op Trafalgar Square zijn blauw verlicht om de geboorte van de zoon van prins William en Kate te vieren. Beeld epa
De fonteinen op Trafalgar Square zijn blauw verlicht om de geboorte van de zoon van prins William en Kate te vieren.Beeld epa
Een menigte heeft zich verzameld bij Buckingham Palace om getuige te zijn van het grote nieuws. Beeld afp
Een menigte heeft zich verzameld bij Buckingham Palace om getuige te zijn van het grote nieuws.Beeld afp
Meer over