NieuwsVerkiezingscampagne VS

Kansrijke senator van Nevada trekt zich terug als mogelijke running mate van Joe Biden

De Democratische senator van de Amerikaanse staat Nevada Catherine Cortez Masto heeft donderdag bekendgemaakt dat ze zich niet langer kandidaat stelt om running mate van presidentskandidaat Joe Biden te worden.

De Democratische senator Catherine Cortez Masto wil geen running mate meer worden van Joe Biden. Beeld AP
De Democratische senator Catherine Cortez Masto wil geen running mate meer worden van Joe Biden.Beeld AP

De 56-jarige Cortez Masto was volgens Amerikaanse media een van de grootste kanshebbers voor de positie. Ze werd in 2016 de eerste vrouw van Latijns-Amerikaanse afkomst die is verkozen in de Senaat en heeft ervaring in Washington. Ze vindt echter dat ze momenteel harder nodig is in Nevada.

‘Ik steun Joe Biden voor honderd procent en ik ga hard werken om ervoor te zorgen dat hij wordt gekozen in november’, zei Cortez Masto in een verklaring. ‘Het was een eer dat ik gezien werd als potentiële running mate, maar ik heb besloten mij terug te trekken. De economie van Nevada is enorm hard geraakt door de huidige crisis en ik blijf mij inzetten om de inwoners van Nevada de hulp te geven die ze nodig hebben.’

Drie van de belangrijkste kandidaten die nu nog veel genoemd worden zijn de senatoren Amy Klobuchar, Kamala Harris en Elizabeth Warren. Zij waren ook allemaal in de race voor de Democratische presidentsnominatie. Biden heeft al duidelijk gemaakt dat hij per se een vrouw als running mate en mogelijke vicepresident wil.

Meer over