Kansenfestival in Groningen eindigt onbeslist

FC Groningen heeft vandaag voor eigen publiek tegen FC Utrecht genoegen moeten nemen met een gelijkspel. De ploeg van trainer Erwin van de Looi verspeelde tot twee keer toe een voorsprong: 2-2. Daardoor behield Groningen op de ranglijst wel een voorsprong van één punt op Utrecht.

null Beeld anp
Beeld anp

Het duel tussen de twee ploegen uit de middenmoot van de eredivisie, die beide graag de play-offs om Europees voetbal willen halen, golfde op en neer. Zowel Groningen als Utrecht was de tweede seizoenshelft vorige week begonnen met een nederlaag en had wat recht te zetten. Bij de thuisclub stuurde Van de Looi dezelfde spelers het veld in als vorige week tegen Ajax. Trainer Rob Alflen van Utrecht besloot in de Euroborg zijn nieuwe Franse spits Sébastien Haller voor het eerst een basisplaats te geven.

FC Groningen en FC Utrecht speelden allebei vol op de aanval en maakten er daardoor een spectaculair duel van. Tjaronn Chery had de thuisclub al snel op voorsprong kunnen brengen, maar hij schoot hoog over. Aan de andere kant stuitte Yassin Ayoub op doelman Sergio Padt. FC Utrecht ontsnapte aan een strafschop toen Jeff Hardeveld een kopbal van Chery met zijn arm tegenhield.

Na een half uur had Chery wel succes uit een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied, die hij met links in de korte hoek krulde (1-0). Lang kon Groningen niet genieten van die voorsprong, want binnen twee minuten stond het al weer gelijk via Edouard Duplan. De Franse aanvaller leek de bal wel eerst met de hand te beroeren voordat hij raak schoot. Met Danny Hoesen als invaller ging Groningen na rust op jacht naar een nieuwe voorsprong. Die kwam er al snel toen Hans Hateboer het hoofd van topschutter Michael de Leeuw vond. De Leeuw kopte de bal op fraaie wijze langs Robbin Ruiter.

Opnieuw hield de Groningse voorsprong niet lang stand, want vijf minuten later was het weer 2-2. Ayoub knalde de bal langs Padt, na voorbereidend werk van Ramon Leeuwin. In de slotfase miste Ayoub een open kans om Utrecht zelfs de winst te bezorgen. Hij raakte de lat toen Padt al op de grond lag.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over