Kanovaarders in K4 voldoen aan eis voor WK

Met een viermansboot krijgt de Nederlandse afvaardiging naar de wereldtitelstrijd kano toch nog enig gewicht. De K4 voldeed dit weekeinde tijdens wereldbekerwedstrijden in Poznan (Pol) aan de eisen voor een WK-start....

ANP

POZNAN

Edwin de Nijs, Dennis van Vlaanderen en Bart en Martijn Schnabel misten op de 1000 meter de finale op een halve seconde. Maar hun vierde plaats in de halve eindstrijd en de achtste tijd in totaal was toch voldoende. Een klassering in de eerste helft van het achttien boten tellende deelnemersveld was als eis gesteld. Het bestuur van de Nederlandse Kano Bond (NKB) moet de vier nog formeel aanwijzen. De mondiale titelstrijd wordt van 15 tot en met 20 augustus in Duisburg gehouden. Voor het toernooi hebben zich vijftig landen gemeld.

De vier worden op het water van de Wedaubaan zeker vergezeld van Nicole Bulk en Jean-Paul Sits. Als enige bereikte Bulk in Poznan een finale. Op de 1000 meter eindigde de Amsterdamse als negende. Sits, vierde in de halve eindstrijd, greep net mis. Op grond van finaleplaatsen bij wereldbekerwedstrijden dit voorjaar in Kopenhagen hadden Bulk en Sits zich al verzekerd van een optreden bij het WK-toernooi.

Meer over