Kampioen Jaspers ook blij met een 'prachtige' trofee

Dat geld niet alles voor een topsporter is, onderschreef biljarter Dick Jaspers zaterdagavond in Oss, waar de Nederlands driebandenkampioen zijn 26ste Grand Prix-zege in de wacht sleepte....

Van onze biljartmedewerker

Jaspers was achteraf blij met zijn zege op Anno de Kleine, die door een sterke start de veelvoudige kampioen kapot trachtte te spelen. De Kleine kwam met 18-2 voor, maar dat bleek geen garantie voor de overwinning. Met 40-50 in 31 beurten won Dick Jaspers alsnog de Grand Prix en liet de ex-profvoetballer, voor de zesde keer finalist, nog langer op zijn eerste Grand Prix-zege wachten.

Ook een dag later speelde Jaspers een cruciale rol. Nu voor zijn team TAS uit Heemstede, dat voor de derde achtereenvolgende maal in de eredivisie driebanden gelijk speelde. In Etten-Leur kon het niet op tegen Arpa Shipping en door de zege van Dick Jaspers op de Belgische kampioen Eddy Merckx (23-50 in 26 beurten) kon TAS nog net een punt in de wacht slepen.

De formatie uit Heemstede blijft evenwel leider, omdat de naaste concurrenten allebei verloren. Hengelo ging er thuis aan tegen CdA/Utrecht, dat met invaller Frans de Vries aantrad voor de zieke Koen Ceulemans. De zege van de Amsterdamse routinier op Henk Overmars deed de balans uiteindelijk in het voordeel van de Utrechters doorslaan: 3-5.

Bijzonder was de partij tussen Christian Rudolph en John Tijssens. De voor Hengelo spelende Duitser ging bij 50-44 uit en liet de gelijkmakende beurt aan Tijssens, die met een fraaie serie van zes alsnog voor remise zorgde en daarmee ook de winst voor zijn team.

Een ander belangrijk resultaat werd voor Van Wanrooij gehaald tegen Crystal Kelly. In Heeswijk, waar driehonderd liefhebbers in De Speelman waren verzameld, werd het 6-2 voor de thuisclub. Crystal Kelly won de enige slag via Wim van Cromvoirt, die Clemie na een lang duel overwon: 43-50. Semih Sayginer bleef Raymond Ceulemans de baas. In 22 beurten won de Turk afgetekend van de beste biljarter aller tijden, die bij 50-29 in de gelijkmakende beurt voor een stuntje zorgde en met een serie van tien afsloot.

Voor Van Wanrooij werd de slag in deel twee geslagen. Arie Weijenburg won zonder opsmuk met 50-40 in 45 beurten van Frans van Kuijk en Torbjörn Blomdahl leefde zich nadien uit tegen Frédéric Caudron, die ver onder de maat bleef en met 50-15 na 24 beurten zijn keu uit elkaar kon schroeven.

Door dit fraaie resultaat heeft Heeswijk de moeilijke start van het nieuwe team in de eredivisie bijna goedgemaakt en heeft het nog maar twee punten achterstand op koploper TAS. In de subtop blijven ook Hoeven dat met 2-6 van Zundert won en Rotterdam dat met 2-6 KZA op de laatste plaats drukte. Het laatste kwam door het gelijkspel dat PdS/Utrecht met 4-4 tegen Goes wist te boeken.

Meer over