Kamervoorzitter

Bijzonder lullig, het redactioneel commentaar 'Pesterij' (Forum, 30 mei). Nu heeft er voor het eerst een open en eerlijke discussie over de voorzitterskandidatuur in de Kamer plaatsgevonden en dan wordt de in de eerste stemming gekozen voorzitter, Frans Weisglas, door de Volkskrant gedesavoueerd door onder andere te stellen dat het...

En meent de Volkskrant nu werkelijk dat Jorritsma beter gekwalificeerd was dan Weisglas? Wat een flauwekul. Vindt de Volkskrant inderdaad dat Jorritsma beter in staat is om 'de Kamer aan de kiezers te verkopen'? Zeker omdat Jorritsma bij elke inwijding van openbaar toilet en telefooncel op de foto's in 'de bladen' prominent aanwezig is tussen de bekende Nederlanders. En waarom zouden linkse oppositiepartijen niet voor een streng in de VVD-leer opererende defensie- en buitenlandspecialist kunnen stemmen? Het gaat toch om de functie van Kamervoorzitter?

Ik koesterde na alle kabaal van de laatste tijd juist een kleine hoop dat de komende jaren de Tweede Kamer het toneel zou kunnen worden van open discussies door Kamerleden die er blijk van zouden geven niet steeds de allesverzengende adem van hun 'Melkert' in de nek te voelen. De Volkskrant moet nog aan dat idee wennen.

Meer over