Juweliersvrouw Goldies niet vervolgd en heel veel Lowlands

De juweliersvrouw die twee overvallers doodschoot in Deurne wordt niet vervolgd en MH17-onderzoeker George Maat krijgt geen excuses van minister Van der Steur. Maar u krijgt wél vijftien Lowlands-tips (en nog veel meer moois uit de Lowlands-bijlage). Kunt u rustig aan uw lunchpauze.

Festivalgangers met poncho en kaplaarzen op het op het terrein van Lowlands. Beeld anp
Festivalgangers met poncho en kaplaarzen op het op het terrein van Lowlands.Beeld anp

De ochtend in vogelvlucht

Juweliersvrouw Marina die vorig jaar twee overvallers doodschoot tijdens een overval op juwelierszaak Goldies wordt niet vervolgd.

Anatoom George Maat, die in opspraak raakte omdat hij foto's van de identificatie van MH17-slachtoffers toonde tijdens een lezing, krijgt geen excuses van minister Ard van der Steur (Justitie).

Een politieagent die vorige week in de Amerikaanse stad Arlington in de staat Texas de ongewapende zwarte tiener Christian Taylor doodschoot, is ontslagen.

Hillary Clinton heeft haar advocaat opgedragen haar e-mailserver en harde schijf over te dragen aan het ministerie van Justitie.

Een + achter een artikel?

Artikelen met een + erachter zijn uiteraard gratis te lezen voor abonnees van de Volkskrant. Nog geen abonnee? U kunt de Volkskrant hier twee weken gratis en zonder verplichtingen proberen.

Voor aan de lunchtafel

Als wij zeggen 'Low', dan zegt u? 'Lands'. Nu ja, niet meer zo enthousiast als vroeger misschien, want het grootste Nederlandse popfestival dreigt dit jaar voor het eerst niet uit te verkopen.

Het programma volgend weekend in Biddinghuizen kent dit jaar veel frisse, soms nog volslagen onbekende en in elk geval avontuurlijke pop en dance. Wij blikken alvast vooruit: terugkerende nineties-dance viert dit jaar hoogtij (+) en we spraken met producer Hudson Mohawke (+).

Tame Impala, Courtney Barnett, Pond, DMA's. De podia van Lowlands staan vol met Australische topacts. Waarom komt er toch zo veel goede muziek from the land down under? Guus Ritzen ziet zes ingrediënten voor succes. (+) En wat u allemaal moet gaan zien volgend weekend hebben we keurig in een lijstje gezet: de 15 acts die u niet mag missen (Spotify-playlist vindt u hier).

Verder geeft de Seksrabbijn des Vaderlands (Arnon Grunberg) vandaag ook weer advies. De Seksrabbijn zegt: 'Wie geen smsseks heeft gehad, heeft niet geleefd.' Huiswerk voor volgende week: stel uw playlist samen voor whatsappseks en probeer ten minste één keer per dag whatsappseks te hebben met uw geliefde.

En zocht u nog voer voor discussie? Amnesty International stemde maandag in Dublin met afgevaardigden uit tachtig landen voor een resolutie die pleit voor de wereldwijde decriminalisering van sekswerk. Het initiatief kwam de organisatie in binnen- en buitenland op felle kritiek te staan. Helpt dit plan prostituees of krijgen mensenhandelaars en pooiers juist vrij spel? De scherpste opinies op een rij.

null Beeld Bas van der Schot
Beeld Bas van der Schot

Grabbelton internet

Kun je nog zo'n goede wedstrijd keepen, pas als je scoort ga je de wereld over. Alsof hij even was bezeten door Zlatan Ibrahimovic. Zo mooi was het hakje waarmee ADO-doelman Martin Hansen zijn club dinsdagavond een 2-2 gelijkspel bezorgde, diep in blessuretijd tegen PSV. Een dag later gaat zijn doelpunt de wereld over.

Planten en insecten

Wat is dat? Tja, als iets bovenaan het lijstje op Reddit ('the front page of the internet') staat, weet je dat het veel wordt gelezen. Dus de Michigan State University zal overladen worden met e-mails van mensen die een foto mailen met daarop een plant of een insect. Hun belofte: het lab gaat dan voor je uitzoeken wat er precies op staat.

En dan mag u ook nog even wegdromen bij onderstaande foto van een kreeft in een emmer. Of is het een kreeft op de maan?

Elke middag op mobiel?

Dit overzicht elke middag op mobiel ontvangen? Klik hier.

Meer over