Jorritsma

HET nieuwe jaar is na een week al zo gewoon geworden dat het muggenzifterij lijkt om terug te komen op 1998, maar er zijn nog zoveel dingen die ik niet helemaal begrijp....

Waarom zijn kippen niet zieliger dan varkens? Ze hebben maar twee pootjes en iedereen jat hun eieren. Waarom gaan we dit jaar allemaal meer betalen voor het milieu als op de teletekst staat dat onze regering helemaal geen verstand heeft van het milieu en ten onrechte gelooft dat ons klimaat diepgaand veranderd is en dat je de ozonlaag steunt met belastinggeld? Waar kan ik nog terecht met mijn verbazing?

Een ander voorbeeld: minister Jorritsma zei in een interview dat ze enorme bewondering koesterde voor Hillary Clinton. Zo'n vrouw is een voorbeeld voor ons allen. Als lullige burgertjes schijnen we een voorbeeld nodig te hebben, maar waarom kiest Jorritsma iemand die zich voor de ogen van de hele wereld laat vernederen? Iemand die keer op keer de ontrouw van haar man accepteert, om ons dan met glanzende bolle ogen te vertellen hoe belangrijk en eervol het gezinsleven is? Ik vind Hillary juist de meest ongeëmancipeerde vrouw van de eeuw, die zich zonder enig zelfrespect vastklampt aan een man omdat ze op eigen houtje geen carrière meent te kunnen maken. Zo'n vrouw die er alles voor over heeft om haar status te handhaven, noem je toch meestal bij een heel lelijke naam?

Het verdrietigste is nog dat juist minister Jorritsma mijn grote voorbeeld was. Zo'n vrolijke resolute vrouw, die de kinderen zorgeloos aan haar man geeft om een mooie loopbaan te volgen, leek zo perfect, maar als zij meent wat ze zegt over Hillary, heb ik me schromelijk in haar vergist. En daar zit ik nou in 1999, zonder voorbeeld en zonder antwoorden op weg naar een duister millennium. Als dat maar goed gaat!

Meer over