Jong

Na Othello waagt het Muztheater zich opnieuw aan Shakespeare voor jongeren: Een Macbeth als een muzikaal theaterspektakel. Vanavond in Amsterdam (De Krakeling), dinsdag in Apeldoorn (Orpheus)....

Kogelvrij glas gaat over een meisjesportret in een museum dat 's nachts tot leven komt. Door Jeugdtheater Sonnevanck, vrijdag in Hardenberg (De Voorveghter), zondag in Rotterdam (Schouwburg).

Ze verdienen hun brood met liedjes en een echt draaiorgel en ze zijn vader en zoon. Foppe en Douwe is een voorstelling van Theatergroep Maccus. Vanaf 4 jaar. Zondag in Sittard (Schouwburg), woensdag in Naaldwijk (De Naald).

Sliepie woont in een vuurtoren. Hij is bang voor het donker. Maannacht is een voorstelling van Theatergroep Burrp!, vanaf 4 jaar. Zondag in Zaandam (Zaantheater), woensdag in Baarn (Speeldoos).

Hakim houdt van smoesjes. Maar kinderen, vaders en moeders, opa's en oma's ook. Smoesjes is een voorstelling voor iedereen die wel eens een smoesje vertelt. Met muziek, theater en dans. Vanaf 4 jaar. Zondag in Berlicum (Den Durspherd), woensdag in Weert (Munttheater).

Paul Pourveur schreef voor Theater Artemis Stiefmoeders! waarin Julia vecht tegen de komst van een nieuwe moeder. Vrijdag in Breda (Chassé Theater), zaterdag in Utrecht (Blauwe Zaal), zondag in Leeuwarden (Harmonie), woensdag in Roosendaal (De Kring).

Picobello door het Introdans Ensemble voor de Jeugd, bestaat uit choreografieën van Hans van Manen, Snippers, van Kylian, Piccolo Mondo, van Nils Christe, ZIN! en een première van Patrick Delcroix. Voor iedereen vanaf 7 jaar. Vrijdag in Enschede (Twentse Schouwburg), zondag in Zutphen (De Hanzehof).

Amsterdam

Het is bedtijd, maar Joep knutselt verwoed aan een kijkdoos. Zijn moeder is morgen jarig, dan is zij de koningin. Theater Terra speelt Koninginnesoep, vanaf 4 jaar. Zondag in De Brakke Grond.

Yao vindt een fluit waardoor hij in een ver verleden terecht komt. Atlantis, het Einde van Nooit is een musical door het Nederlands Kindertheater voor de hele familie. Vanaf 8 jaar. Vrijdag en zaterdag in De Krakeling.

Een kinderconcert door pianist Rian de Waal, zondag om 11.30 en 14.15 uur in de Beurs van Berlage.

In Van Pool tot Pool neemt het Trio Ernesto Arrendell je mee op een muzikale wereldreis met zingende bossen en striemende woestijnwind. Vanaf 6 jaar. Zondag in De Krakeling.

Nog bij moeder is een bewerking van het boek 'Ot en Sien'. Vanaf 4 jaar. Woensdag in De Krakeling.

Delft

Ieder meisje wil wel Assepoes zijn. Drie danseressen wringen zich tevergeefs in haar jurk, in haar schoenen. Geen Assepoes is een gedanst sprookje door Dansend Hart. Choreografie: Wies Merkx. Vanaf 7 jaar. Woensdag in De Veste.

Den Haag

Hakken doe het beste in een Aussie, in een spijkerbroek gaat het niet zo vloeiend. Raptrap van Artisjok/Nultwintig wordt gespeeld door twaalf jongeren van allerlei nationaliteiten. Vrijdag in Jeugdtheater Pierrot.

In het museumatelier van het Gemeentemuseum is een kindermuseum ingericht, dat is gewijd aan kleur en het ambachtelijk maken van verf.

Haarlem

Voor een nachtje is een thriller voor kleuters door Theatergroep Saga. Over een meisje dat uit logeren gaat en alle enge dingen van de nacht tegenkomt. Vanaf 4 jaar. Zondag in de Toneelschuur.

Zoetermeer

Op een speelplaats staat een enorme kubus die van alles kan worden, bewoond door een vrouw, haar zoon en een meisje dat danst. Tocht is een voorstelling van Sirkel. Vanaf 8 jaar. Woensdag in Stadstheater.

Meer over