jong

DANS..

Vanmanenmix (8+) door Introdans Ensemble voor de jeugd. Met Bits and Pieces, Polish Pieces en Squares. Zaterdag om 19.30u in De Muzeval, Emmen en zondag om 14.30u in De Maagd, Bergen op Zoom.

THEATER

Zure Bommen (7+) van Theater Kwatta gaat over jong zijn en ouder worden, iets wat iedereen kent. Een mix van film en toneel. Première zondag om 14.30u in Het Badhuis, Nijmegen. www.kwatta.info

Verf (8+) door Beumer & Drost wil kleur brengen in ieders leven. Zowel letterlijk als figuurlijk. Première zondag om 15u in Theater Bellevue, Amsterdam.

Het geheven vingertje (10+) door Theatergroep Max. Eigenzinnige theatermaker Jetse Batelaan zet zijn tanden in zijn tweede kindervoorstelling. Wat zijn de grenzen van het toelaatbare nu ouders overal bang voor zijn? Vrijdag om 19u in Grand Theatre, Gronigen en zondag om 14.30u in het Jeugdtheaterhuis in Gouda. www.tgmax.nl

De wonderbaarlijke geschiedenis van Betje Bloem (4+) door Unieke Zaken. Omdat iedereen haar verjaardag is vergeten, koopt Betje Bloem een cadeau voor zichzelf. Het mooiste cadeau natuurlijk. Zondag om 15u in Rotterdamse Schouwburg (www.uniekezaken.nl).

De laatste keer kindercabaret (6+) door Pieter Tiddens. Hij kan kinderen boos en blij maken met zijn rare grappen. Dit keer geeft hij ‘lessen in liegen’. Zondag om 14.30u in Markant, Uden en woensdag om 14.30u in Agnietenhof, Tiel (www.pietertiddens.nl).

Medea (12+) is een familiedrama van alle tijden. Over kindermoord, maar ook over liefde. Door MUZtheater in regie van Theo Fransz. Vanavond in De Harmonie, Leeuwarden, vrijdag in De Luifel, Heemstede, dinsdag in Schouwburg Tilburg en woensdag in De Lawei, Drachten.

MUZIEKTHEATER

Oroek (8+) door Jeugtheater Sonnevanck. Een Eskimo-sprookje met een jazzzangeres en filmbeelden van IJsland. Vrijdag om 19.30u in Isala Theater, Capelle a/d IJssel, zaterdag om 19.15u in Posthuis Theater, Heerenveen en zondag om 14.30u in Hanzehof, Zutphen.

Don Q & Sancho P (15+) door Het Laagland. Een ‘ruige’ muzikale roadtrip. Over de grenzen van de verbeelding en vriendschap. Vrijdag première in Laaglandtheater, Sittard.

Oma’s (3+) door Cees Brandt. Twee oude dames zoeken een kind om oma te kunnen worden. Première zondag om 14.30u in De Krakeling, Amsterdam, woensdag om 14u in De Kring, Roosendaal.

Mevrouw en Meneer Macbeth, kameropera (6+) op muziek van Verdi door Productiehuis Jeugdconcerten en Opera Spanga. Zaterdag in Theater a/h Vrijthof, Maastricht en zondag in De Oosterpoort, Groningen.

Trompet voor Olifant, muziektheater naar een verhaal van Max Velthuijs op muziek van Fons Merkies door Marike de Bruijn (viool), Rutger le Poole (trompet), Hans Hasebos (slagwerk) en Marjolein Bakker (piano). Zaterdag om 19u in Het Dorpshuis in Heerde.

The Black & the Beautiful, opera naar Shakespeare’s Othello door Xynix Opera. Zaterdagavond en zondag (14.30u) in De Lieve Vrouw, Amersfoort.

Het huis van de moskee (10+), muziektheater naar het boek van Kader Abdolah. Door Beer, met René Groothof als Aga Djan, een tapijthandelaar in Iran die moet toezien hoe zijn land verandert door de Ayatollahs. Vrijdag om 19.30u in Stadstheater, Zoetermeer, zaterdag om 20.30u in Schouwburg Arnhem.

Verknipte Zangeres (4+) gaat over een (opera)zangeres in een muziekdoos. Bedacht door Gienke Deuten en Elien van den Hoek. Zaterdag en zondag om 14.30u in het Amstelveens Poppentheater, woensdag om 14u in Stadstheater, Zoetermeer.

Porgy en Bess (7+) door Frank Groothof. Het tragische liefdesverhaal van Porgy en Bess komt tot leven door Frank Groothof en zijn muzikanten. Zaterdag om 19.30u in De Kolk, Assen en zondag om 14.30u in De Vest, Alkmaar.

Canterbury Tales (7+) door Jeugdtheaterhuis Zuid Holland. Zesenveertig jongeren spelen middeleeuwse pelgrims met sterke verhalen uit de Canterbury Tales en muziek uit deze tijd. Zaterdagavond en zondagmiddag in Castellum, Alphen a/d Rijn (www.jeugdtheaterschool.nl).

Simmen (7+) door Artemis. Over de wreedheid van het computerspelletje De Sims en de verschillen tussen spel en echt. Zondag om 15u in Toneelschuur, Haarlem en woensdag om 15u in De Nobelaer, Etten-Leur.

De Fabeltjeskrant (6+) is een familiemusical van Robin de Levita. Vanavond in De Storm, Winterswijk, vrijdag in De Kampanje, Den Helder, zaterdagavond en zondagmiddag in De Lawei, Drachten en woensdagavond in De Meerpaal, Dronten.

MUZIEK

Sheherazade (4+) van Rimski-Korsakov door Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Otto Tausk m.m.v. Antonie Kamerling (verteller), zondag om 14.15 en 16u in De Doelen, Rotterdam.

Kleuterconcert door leden van Amsterdam Sinfonietta, zaterdag om 10 en 12u in het Concertgebouw, Amsterdam.

Meer over