jong

DANS..

Go big or go home (14+) door Don’t Hit Mama gaat over ‘groot’ zijn en op je eigen benen staan. Gebruik je talenten! Vrijdag en zaterdag om 20u in Jeugdtheaterhuis, Gouda; zondag om 20.30u in De Lieve Vrouw, Amersfoort.

Vanmanenmix (8+) door Introdans Ensemble voor de jeugd. Met Bits and Pieces, Polish Pieces en Squares. Zondag om 14.30u in Agnietenhof, Tiel.

THEATER

Fasten your seatbelts (14+) door DOX, jongerentheater over afscheid nemen. Vrijdag (première) en zaterdag om 20.30u in Theater Kikker, Utrecht(www.theatergroepdox.nl).

De wonderbaarlijke geschiedenis van Betje Bloem (4+) door Unieke Zaken. Omdat iedereen haar verjaardag is vergeten, koopt Betje Bloem een cadeau voor zichzelf. Het mooiste cadeau natuurlijk. Première zondag om 14.30u in De Vest, Alkmaar en woensdag om 15u in De Harmonie, Leeuwarden (www.uniekezaken.nl).

De laatste keer kindercabaret (6+) door Pieter Tiddens. Hij kan kinderen boos en blij maken met zijn rare grappen. Dit keer geeft hij ‘lessen in liegen’. Zaterdag om 15u in Posthuis Theater, Heerenveen, zondag om 14u in De Stoep, Spijkenisse en woensdag om 15u in Arsenaaltheater, Vlissingen (www.pietertiddens.nl).

Medea (12+) is een familiedrama van alle tijden. Over kindermoord, maar ook over liefde. Door MUZtheater in regie van Theo Fransz. Vanavond, 7 en 8 februari om 19.30u in De Krakeling, Amsterdam.

Pakman (9+) door Theater Artemis. Regie: Floor Huygen. Vier jonge Vlaamse acteurs laten de waanzin en de energie van een bende kinderen op school zien. Hun jaloezie, hun ouders, hun dromen en hun grote en kleine verdriet. Reprise. Vanavond om 19.30u in de Toneelschuur, Haarlem.

Niels Holgersson (6+) door Speeltheater Holland. Het rotjoch Niels Holgersson verandert letterlijk en figuurlijk als hij met de ganzen mee vliegt. Een bijzonder verhaal van de eerste vrouwelijke Nobelprijswinnares voor de literatuur, Selma Lagerlöf. Zondag om 15u in De Toneelschuur, Haarlem en woensdag om 14.30u in Schouwburg Almere.

OZ (8+) door Kwatta. Dorothy en haar hond Lotto verdwalen en gaan op zoek naar De Grote Tovenaar van OZ. Vrijdag t/m zondag in De Krakeling, Amsterdam (www.kwatta.info).

MUZIEKTHEATER

Mevrouw en Meneer Macbeth, kameropera (6+) op muziek van Verdi door Productiehuis Jeugdconcerten en Opera Spanga. Zondag in de Philharmonie, Haarlem.

Het huis van de moskee (10+), muziektheater naar het boek van Kader Abdolah. Door Beer, met René Groothof als Aga Djan, een tapijthandelaar in Iran die moet toezien hoe zijn land verandert door de Ayatollahs. Vrijdag om 20u in Stadsschouwburg Utrecht.

Verknipte Zangeres (4+) gaat over een (opera)zangeres in een muziekdoos. Bedacht door Gienke Deuten en Elien van den Hoek. Zondag om 14u in Stadsschouwburg, Utrecht.

Porgy en Bess (7+) door Frank Groothof. Als geen ander weet Frank Groothof klassieke verhalen en onvergetelijke muziek voor een jong publiek aantrekkelijk te maken. Dit keer zijn de tragische jazzhelden Porgy en Bess aan de beurt. Zondag om 16u in Stadsschouwburg, Amsterdam.

De Reuzenkrokodil (4+) naar het boek van Roald Dahl. René Groothof speelt de goeiige vader, die soms gèk wordt van zijn tienkoppige kroost (gespeeld door de leden van het veelzijdige filmorkest Max Tak), en dan transformeert in een kwaadaardige krokodil die trek heeft in een klein jongetje. Woensdag om 14.30u in Stadsgehoorzaal, Kampen.

Canterbury Tales (7+) door Jeugdtheaterhuis Zuid Holland. 46 jongeren spelen middeleeuwse pelgrims met sterke verhalen uit de Canterbury Tales en muziek uit deze tijd. Zaterdagavond en zondagmiddag in De Nieuwe Doelen, Gorinchem (www.jeugdtheaterschool.nl).

De club van lelijke kinderen (9+) door Jeugdtheater Hofplein. Een generaal besluit alle lelijke kinderen in een tehuis te stoppen. Maar daar zijn zij het helemaal niet mee eens. Woensdag om 14.15u in De Nieuwe Doelen, Gorinchem (www.jeugdtheaterhofplein.nl).

Simmen (7+) door Artemis. Over de wreedheid van het computerspelletje De Sims en de verschillen tussen spel en echt. Vrijdag om 19.30u in Schouwburg Enschede.

Nijntje op vakantie, musical van Ivo de Wijs met muziek van Joop Stokkermans naar de verhalen van Dick Bruna. Zaterdag in De Speeldoos, Baarn en zondag in De Vest, Alkmaar.

Fabeltjeskrant (6+) is een aanstekelijke musical met Ara Halici als de gestresste tv-maker Theo Teevee die in het Dierenbos verzeild raakt. Jon van Eerd schreef het script en Ruud Bos de muziek. Een familiemusical van Robin de Levita. Vrijdag in De Naald, Naaldwijk; zaterdagavond en zondagmiddag in Schouwburg Arnhem en woensdagmiddag en -avond in De Mythe, Goes.

Meer over