jong

DE BETOVERING..

KINDER KUNST EN CULTUUR is het thema van het Festival de Betovering in Den Haag. Nog t/m zondag zijn dertig voorstellingen en workshops door de hele stad – van fotografie, en schimmenspel tot graffiti en opera. Onder meer in het Theater a/h Spui, Vrije Academie, Gemeentemuseum, Mauritshuis, Koninklijke Schouwburg en Stella Theater. Zie ook: www.debetovering.nl

DANS

No Kidding (4+), een dansvoorstelling van het Waterhuis over verdriet en geborgenheid. Vrijdag (14u) in Groningen (Stadsschouwburg), zaterdag (14u) in Den Haag (Theater a/d Haven) en woensdag (14.30u) in ’t Kapelletje, Rotterdam.

THEATER

Perô of de geheimen van de nacht (5+) van Speeltheater Holland is terug op het repertoire. Naar het boek van Michel Tournier, over een bakker met liefdesverdriet. Woensdag (14.30u) in De Krakeling, Amsterdam en zondag (13.30u) in Schouwburg Arnhem.

Alleen voor grote mensen (7+): jeugdtheaterhuis BonteHond en Golden Palace verbouwen de Metropool in Almere voor een feestje dat glorieus uit de hand loopt. Kuijpers. Vandaag en vrijdag om 14.30u, zaterdag om 19u, zondag en woensdag 14.30u.

Dochters van Lear (8+) in een vrije bewerking van Shakespeare verplaatst TgMax Lears dochters naar een schamel restaurant. Zaterdag om 19u en zondag om 14.30u in De Veste, Delft.

Haast of de Kokadrielje (9+), over een vrouw in een bergdorp die bij de dag leeft en een gelukszoeker die daar terugkeert. Vandaag t/m zaterdag (19u) en zondag (15u) in Theater Artemis, Den Bosch.

Verdronken stad (8+) door Wederzijds. Prachtige voorstelling over Atlantis in een inventief papierdecor van Rieks Swarte. Zondag (15u) in De Harmonie, Leeuwarden.

Stemmen (8+) van theatergroep Kwatta is een nieuwe tekst van Frans Strijards, over smaak, waarheid en nog veel meer. Vrijdag (19u) in Tilburg (De Nwe Vorst) en zondag (15u) in Toneelschuur, Haarlem.

Het Knuffelbos (2+) van Cees Brandt is een muzikaal kijkspel waarin twee meisjes een grote, roze kale boom nieuw leven in blazen. Vandaag (16.30u) in Orpheus, Apeldoorn; zaterdag (14u) in Kruithuis, Groningen en zondag (14.30u) in De Lieve Vrouw, Amersfoort.

Morgen begon ik (8+) door Het Filiaal naar Toon Tellegens boek Mijn avonturen door V. Swchwrm. Over angst, en boosheid, verliefd zijn en het gelukkigste moment van je leven. Vandaag en vrijdag (15u) in Kikker, Utrecht; zondag (15u) in Rotterdamse Schouwburg.

Tuin (6+) van het OT, een troostrijke voorstelling met poppen over het eigenzinnige meisje Hanna. Zondag en woensdag om 15u in het OT Theater, Rotterdam.

MUZIEK

Mozart de Duizendnoot, ‘vertelconcert’ door Van Swieten Society o.l.v. Bart van Oort (fortepiano) m.m.v. Frits van Oostenbruggen (acteur), zondag (14 en 15.30u) in De Doelen, Rotterdam.

MUZIEKTHEATER

Ode twee (9+), concert voor een stille drummer is opnieuw een staaltje muzikaal theater van Stella Den Haag. Vrijdag en zaterdag (20.30u) in Verkadefabriek, Den Bosch; zondag (15u) in Chassé, Breda.

Kikker in de wolken (4+) door Theater Terra is een vervolg op Kikker, de musical, naar de verhalen van Max Velthuijs. Vandaag (14 en 16u) in De Meerse, Hoofddorp, zaterdag (14 en 16u) in De Purmaryn, Purmerend en zondag (13.30 en 16u) in Rabotheater, Hengelo.

Meer over