JONG

Tournee..

Het meisje Precious is zestien en zwanger van haar tweede kind. In de New Yorkse wijk Harlem lijdt ze onder armoede en geweld, maar dankzij een lerares breken betere tijden aan. Marlies Heuer regisseert bij Huis aan de Amstel. Vanaf 15 jaar. Vanavond t/m zaterdag in Amsterdam (Huis aan de Amsteltheater), woensdag in Leeuwarden (De Harmonie).

Zeven kinderen van zeven op een zomermiddag in Engeland. Het is 1943 en op het vasteland is het oorlog. Heuvels van toen van Dennis Potter door Theater Teneeter. Vanaf 8 jaar. Vrijdag, zaterdag en woensdag in Nijmegen (Badhuis), zondag in Arnhem (Schouwburg).

Amsterdam

Ze is het onmogelijkste, sterkste en verrukkelijkste meisje van de hele wereld, Pippie Langkous. De creatie van Astrid Lindgren is terug op het toneel in een groots gemonteerde muzikale familievoorstelling. Vanavond t/m maandag in de Stadsschouwburg.

Het spannende bijbelverhaal over De ark van Noach wordt verteld in het Scheepvaartmuseum waar een hele zaal is omgebouwd tot een ark. Ook zijn de inzendingen te zien van de kleur-, teken- en modelbouwwedstrijd 'Een nieuwe ark voor Noach'. Tot en met 31 oktober.

Kinderen van groep 8 van basisschool St. Barbara kozen uit de collectie van Artoteek Oost 20 schilderijen, beelden en foto's voor een tentoonstelling. Kinderen kiezen kunst, t/m 29 mei in Artoteek Oost, 3de Oosterparkstraat 201.

Jonge componisten (o.a Andrew Stewart, Martijn Voorvelt, Cleo Palacio-Quintin en Rozalie Hirs) hebben muziek geschreven voor kinderkoor en kinderpercussiegroep. Het Konstantijn Koor uit Zwolle, leerlingen uit Amsterdam en een kinderpercussiegroep uit Rotterdam voeren die werken uit, zaterdag in de Posthoornkerk.

Den Haag

Leerlingen van groep 6 en 7 exposeren schilderijen, tekeningen en etsen in de galerie van de Haagse Kunstkring. Kinderkunst op de Denneweg, van 21 mei t/m 9 juni.

Eindhoven

Sliepie is bang voor het donker, tot hun vader een vuurtoren bouwde met een lamp die ze Edison noemen. Maannacht is een voorstelling van Theatergroep Burrp!, vanaf 4 jaar. Woensdag in de Stadsschouwburg.

Rotterdam

Hakken doe het beste in een Aussie, in een spijkerbroek gaat het niet zo vloeiend. Raptrap van Artisjok/Nultwintig wordt gespeeld door twaalf jongeren van allerlei nationaliteiten. Vanaf 12 jaar. Vrijdag in de Schouwburg.

Traditionele Zuludansen in een cool jasje, met het behouden van Zuid Afrikaanse folklore hebben ze niks. Ze springen, stampen en shaken met overgave, de jongeren van het Soweto Dance Theatre uit Johannesburg. Zaterdag in de Schouwburg.

Meer over