jong

THEATER..

Nog even nog even nog (5+) door Het Laagland. Tekst: Bouke Oldenhof.Regie: Silvia Andringa. Over een prinsje dat geboren moet worden, maar nietdurft. Zaterdag en zondag in het Laaglandtheater, Sittard.

Hannah & Hannah (12+) van John Retallack door het Muztheater. Regie:Corrina Manara. Een internationaal bekroond stuk over de geheimevriendschap van twee meiden, de een uit Nederland, de ander uit Kosovo.Vanavond in De Harmonie, Leeuwarden; vrijdag en zaterdag inJeugdtheaterhuis, Gouda.

Het Slot(4+) door Theatergroep Wederzijds. Concept en regie: TedKeijser. Een beeldende, muzikale voorstelling gebaseerd op de sprookjes vanAndersen en Grimm. Woensdag in De Poorterij, Zaltbommel.

Van binnen moet je wezen (8+) door Blauwe Engel en Woelige Baren. Regie:Noël Fischer. Een vrolijk en zielig sprookje over de fantasierijke Saardie zich niet thuis voelt bij de mensen en daarom een andere wereldverzint. Vrijdag in De NWE Vorst, Tilburg; zondag in De Lieve Vrouw,Amersfoort.

Riket met de Kuif (5+) door Speeltheater Holland. Regie: Onny Huisink.Beeldend theater naar het sprookje van Moeder de Gans. Zaterdag in DeCirkel, Heemskerk; zondag in Stadsschouwburg Utrecht.

De Sjeik is rijk (7+) door Theater Artemis. Tekst: Kamiel Vanhole.Regie: Floor Huygen. Een Nederlandse sporter belandt in het rijk van desjeik. Die ziet wel toekomst in hem. Maar voor hoe lang? Vrijdag, zaterdagen zondag in De Krakeling, Amsterdam; woensdag in het Rabotheater, Hengelo.

Darkside (14+) door Dox. Idee en choreografie: Sassan Saghar Yaghmai.Regie: José van Tuijl. Ben je in staat iemand te pijnigen of zelfs tedoden? Waar ligt de grens? Zaterdag in De Metropole, Almere.

Lijk (14+) van Esther Gerritsen door Het Syndicaat. Regie: DaniëlleWagenaar. Thriller waarin tijdens een gezellig familieweekend in de tuineen leeg graf wordt ontdekt. Voor wie is dat bedoeld? Vrijdag in Provadja,Alkmaar; dinsdag en woensdag in Frascati, Amsterdam.

MUZIEKTHEATER

Oroek of zout in je snuit (8+) door Jeugdtheater Sonnevanck. Concept enregie: Flora Verbrugge. Muziektheater over de zee, een oude zeehond en deonthulling van een geheim. Zondag in Chassé Theater, Breda; woensdag inOdeon, Zwolle.

Tantes (7+) door Xynix Opera. Muziek: Fons Merkies. Regie: JokeHoolboom. Over tantes die ogen als lieve oma's, terwijl ze alle kinderenuit de weg willen ruimen. Gebaseerd op films van Hitchcock. Zondag in deSchouwburg, Amstelveen.

Meneer Ibrahim en de bloemen van de koran (9+) gaat over de vriendschaptussen een joodse jongen en een kruidenier die moslim is. Tekst:Eric-Emmanuel Schmitt. Door René Groothof en percussionist Sjahin During.Woensdag in het Kruithuis, Groningen.

Orpheus en de hellehond van de Hades (7+) door Frank Groothof en eentangoduo. Orpheus probeert zijn geliefde terug te halen uit het dodenrijk,maar hoe blijft hij uit de klauwen van de hellehond? Zaterdag in deSchouwburg, Deventer.

Annie (6+) door V & V Entertainment. Lekker ouderwetse musical, grootsopgezet, over het weesmeisje dat een rijke beschermer vindt. Vanavond envrijdag in het Scheldetheater, Terneuzen; zaterdag en zondag in Kunstmin,Dordrecht; dinsdag en woensdag in De Lawei, Drachten.

MUZIEK

Hoe een eskimo zwart kan zien (6+), kinderconcert door CalefaxRietkwintet, zaterdag en zondag om 13.30 en 15.30 uur in Concertgebouw,Amsterdam.

Draven (6+), kinderconcert door Mäsräp Ensemble, woensdag om 15 uurin Muziekcentrum Frits Philips, Eindhoven.

TENTOONSTELLINGEN

Foto's van kinderen in een boom, of in de duinen, of in het gras. ClaireFelicie fotografeert kinderen in de natuur. Een verloren kinderparadijs? heet de tentoonstelling in Villa Zebra, Stieltjesstraat 21, Rotterdam.

Wim Hofman, schrijver én illustrator van kinderboeken, is dehoofdpersoon van een tentoonstelling in het Kinderboekenmuseum(Letterkundig Museum, Den Haag). Je gaat op reis door zijn geheimzinnigewereld, waar je Koning Wikkepokluk en de Stoorworm kunt tegenkomen (t/m 6augustus).

Paradijs & Co (6+), tentoonstelling over hedendaags Iran metduizend-en-één voorwerpen, verhalen, gedichten, geuren en smaken. In hetTropenmuseum in Amsterdam. De tegelkunst, poëzie, kalligrafie, muziek,kleding en dans tonen de culturele diversiteit van Iran. Rondleidingen opwo za zo vanaf 11u. Tot eind maart. Tel. 020-5688233(www.tropenmuseumjunior.nl).

Meer over