Jong

CULTURELE ZONDAG..

De Vuurdoop is het thema van de Culturele Zondag in Utrecht, die deze zondag helemaal gewijd is aan kunst en cultuur voor kinderen. Met konijnendisco (3+) in het Dick Bruna Huis, schminken in gebouw Kunstliefde, workshops (flamenco for kids in Rasa bv) en veel theatervoorstellingen. Zie ook: www.culturelezondagen.nl

ARCHITECTUUR

Bouwen in de Beurs: voor de negende keer in de Beurs van Berlage in Amsterdam een workshop voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Ze kunnen hun eigen droomhuis of (lucht)kasteel bouwen, op 12 november (www.bouwenindebeurs.nl).

MUZIEK

Kids ’n Classix: op ‘muzikale ontdekkingstocht’ met Edwin Rutten en het Symfonisch Blaasorkest ATH. Zondag (14u) in Paradiso, Amsterdam.

DANS

Weggewaaid (4+) van Meekers toont een oer-Hollandse familie te midden van de elementen die ons vlakke land kenmerken. Zondag (15u) in Het Park, Hoorn.

No Kidding (4+), een intense dansvoorstelling van het Waterhuis over verdriet en geborgenheid. Zaterdag (14u) in De Regentes, Den Haag en woensdag (14u) in LCC ’t Klooster, Rotterdam.

THEATER

Het Mysterie van Villa Fantoom (6+), poppenspeler Ila van der Pouw laat de spokenbewoners van Villa Fantoom in opstand komen. Zondag (14.30u) in De Tobbe, Voorburg.

Heksen (8+), de avonturen van het weesjongetje Boy (naar het befaamde boek van Roald Dahl), vol humor en gegriezel. Zaterdag en zondag om 19u in Schouwburg, Amstelveen.

Perô of de geheimen van de nacht (5+) van Speeltheater Holland is terug op het repertoire. Naar het boek van Michel Tournier, over een bakker met liefdesverdriet. Zondag (14.30u) in Jeugdtheaterhuis, Gouda en woensdag (15u) in De Harmonie, Leeuwarden.

Dochters van Lear (8+) in een vrije bewerking van Shakespeare verplaatst TgMax Lears dochters naar een schamel restaurant. Zondag (15u) in de Rotterdamse Stadsschouwburg.

Wat nu, Roodkapje, Roodkapje, wat nu? (8+). Roodkapje wil aan haar sprookje ontsnappen en zoekt naarstig een uitgang. Een reis door de tijd van Theater De Citadel. Vrijdag (19.30u) in Citadeltheater, Groningen.

Stemmen (8+) van theatergroep Kwatta is een nieuwe tekst van Frans Strijards, over smaak, waarheid en nog veel meer. Zondag (13.30u) in Schouwburg, Arnhem en woensdag (19u) in het Kruithuis, Groningen.

Het Knuffelbos (2+) van Cees Brandt is een muzikaal kijkspel waarin twee meisjes een grote, roze kale boom nieuw leven in blazen. Zondag (11u) in Markant, Uden en woensdag (14.30u) in De Krakeling, Amsterdam.

Morgen begon ik (8+) door Het Filiaal naar Toon Tellegens boek Mijn avonturen door V. Swchwrm. Over angst, en boosheid, verliefd zijn en het gelukkigste moment van je leven.

Tuin (6+) van het OT, een troostrijke voorstelling met poppen over het eigenzinnige meisje Hanna, naar De prinses van de Moestuin van Annemie en Margriet Heymans. Zaterdag (16u) en zondag (14.30u) in De krakeling, Amsterdam.

MUZIEKTHEATER

De Reuzenkokodil (4+): René Groothof brengt samen met het filmorkest Max Tak deze opwindende Roald Dahlvertelling over een krokodil die trek krijgt in kinderen. Zondag première (15u) in de Toneelschuur in Haarlem.

Kikker in de wolken (4+) door Theater Terra naar de verhalen van Max Velthuijs. Zaterdag (15u) in Meppel (Ogterop), zondag (14 en 16u) in Utrecht (Stadsschouwburg) en woensdag (14 en 16u) in De Leest, Waalwijk.

Thomas (9+) van Xynix Opera is gebaseerd op het boek Van alle dingen van Guus Kuijer, over geluk en geloof. Muziek van Jeff Hamburg. Zondag (14.30 en 16.15u) in de Goudse Schouwburg.

Mijn speelgoed (4+), de komst van een nieuw broertje verandert het bestaan van computergekke Bas compleet. Een muzikale familievoorstelling van Virga Lipman. Zondag (15u) in Hof Ten Hemelrijck, Opwijk en woensdag (14u) in De Kring, Roosendaal.

TENTOONSTELLINGEN

Backstage, interactieve tentoonstelling over de wereld van de popmuziek. Je eigen cd-hoes ontwerpen en geluidssporen mixen. Voor onbepaalde tijd in Museon, Den Haag. Tel. 070-3381421.

Meer over