Jong

THEATER..

De Ladder (6+) van Geert Hautekiet door De Onderste Steen. Over een beer die al vijftig jaar een ladder bewaakt. Première zaterdag in de Toneelschuur in Haarlem, woensdag in De Kampagne in Den Helder.

Truckstop (12+) door het Muztheater. Regie: Alan Zipson. In een wegrestaurant dromen mensen over liefde, geld en succes. Vanavond in De Lieve Vrouw in Amersfoort, vrijdag in De Krakeling in Amsterdam, zaterdag in het Dorpstheater in Wormer.

De ingebeelde zieke (9+) van Molière door Wederzijds en Theater Gnaffel. Regie: Ad de Bont. Over een schatrijke man die iedereen naar zijn pijpen laat dansen. Zondag in Theater Landgraaf in Landgraaf, woensdag in De Voorste Venne in Drunen.

Ongelikt King Lear (15+) door Laika en Het Paleis, regie: Jo Roets. Lear wil zijn rijk verdelen en vraagt hoeveel zijn kinderen van hem houden. Een gekorte Shakespeare. Vanavond in de Leidse Schouwburg, maandag in Stadsschouwburg Groningen.

Maanvirus (9+) van Theater Artemis, tekst en regie: Moniek Merkx. Een meisje is vermoord, de dader is spoorloos. Maar dat is niet het enige mysterie. Zaterdag in Provadya in Alkmaar, zondag in 't Kruispunt in Barendrecht.

Joris en de draak (8+) door Stella Den Haag. Regie en tekst: Hans van den Boom. De bekende legende is bewerkt tot een lichtvoetig en vrolijk toneelstuk. Zaterdag in De Krakeling in Amsterdam, zondag in de Schouwburg in Arnhem.

Haroen en de zee van verhalen, familievoorstelling van het RO-Theater naar Salman Rushdie. Regie: Guy Cassiers. Een jongetje probeert zijn vader de vertelkunst weer terug te geven. Zondag in Stadsschouwburg in Amsterdam, dinsdag in Theater a/h Vrijthof in Maastricht.

Diggydotcom (14+) door Made in da Shade. Regie en tekst: Marjorie Boston en Maarten van Hinte. Acht personages treffen elkaar in de cyberwereld. Vanavond, vrijdag en zaterdag in De Griffioen in Amstelveen, woensdag in het Agoratheater in Lelystad.

Meer over