jong

CIRCUS..

Circus Herman Renz met Hello Hollywood, een mix van klassiek en moderncircus. Vanavond t/m 8 januari in het Pim Mulierpark in Haarlem.

Wintercircus Royal biedt Indische olifanten, Friese paarden,Californische zeeleeuwen, acrobaten en jongleurs. Vanavond t/m 7 januaristaat de tent in de Maasstraat-Stadswerven, Dordrecht.

Russische Staatscircus met de clown Popov en goochelaar Hans Kazàn, ineen tent op het Malieveld in Den Haag. Tot en met 8 januari.

Wim Zomer Wintercircus, t/m 8 januari in Vision Park, Apeldoorn.

Wintercircus Martin Hanson reist rond: vandaag en vrijdag in Oss (DeLievekamp), 7 januari in Uden (Markant), 8 januari in Nijmegen(Stadsschouwburg), 11 januari in Etten-Leur (De Nobelaer), 13 januari inHengelo (Rabotheater), 15 januari in Almere (De Metropole).

THEATER

Ik ben niet gek is een zwarte komedie voor jongeren vanaf 14 jaar,geschreven door Helmert Woudenberg. Over een geestelijk ziek meisje, datvoor iedereen een geheim verborgen houdt. Zondagmiddag in RandstadHuisTheater in Almere.

De vijfde kamer (8+) door Theatergroep Max. Regie: Moniek Merkx. Eentheatrale reis langs luilekkerland, een wensput, een knuffelkamer en anderegeheimzinnige plekken. Vanmiddag en vanavond, vrijdag, zaterdag en zondagin Spijkenisse (De Stoep), woensdagmiddag in Dordrecht (Kunstmin).

Kindercabaret (6+) door Pieter Tiddens. Liedjes, verhaaltjes en grappen.Onvervalst cabaret waarin kinderen onder meer worden aangesproken op hunhebberige gedrag. Zaterdagmiddag in Venlo (De Maaspoort), zondagmiddag inDen Haag (Diligentia).

Ingeblikt (14+) door Beumer en Drost. Een theatrale roadmovie waarintwee acteurs op zoek gaan naar het fortuin en nooit vertoond filmmateriaalop het spoor komen. Zaterdag in Stadstheater, Zoetermeer.

Sprookjes van nu (10+) van Kees van Loenen door Het Waterhuis. Regie:Roel Twijnstra. De dood, een aardige man, praat in de hemel met Bala, eenmeisje dat wil vergeten hoe hard ze op aarde heeft moeten werken. Maar Balais hindoe en moet na haar dood weer terug. Zaterdag in Het Waterhuis,Utrecht.

MUZIEKTHEATER

Nijntje is er weer (3+), nieuwe avonturen van het dappere konijntje. Mettekst van Ivo de Wijs en muziek van Joop Stokkermans. Vrijdagmiddag inTerneuzen (Scheldetheater), zaterdag in Naaldwijk (De Naald), zondag inDrunen (De Voorste Venne), 11 januari in Alphen a/d Rijn (Castellum).

De Trullenhoedster (8+), familiemusical door Opus One. Tom Poes redteen verliefde Ollie B. Bommel en het stadje Rommeldam met een grote list.Vanavond t/m zondag in de Theaterfabriek, Amsterdam, 14 januari inWinschoten (De Klinker).

Lisa en de Gestolen Winter (4+) is een muzikaal sprookje van WijnandStomp. Over het gestolen koffertje van Meneer Winter. Met een danseres eneen muzikant. Vandaag t/m zaterdag in de Philharmonie in Haarlem.

Mama is jarig (5+) door Peter Zegveld. Eenmansmuziektheater metprojectie en spel waarin een kind de onmogelijkste dingen moet doen vanwegemama's verjaardag. Zondagmiddag in de Toneelschuur, Haarlem.

Orpheus en de Hellehond van de Hades (7+) door Frank Groothof. Hetberoemde verhaal van Orpheus en zijn verloren geliefde. Zaterdag inAmsterdam (Stadsschouwburg), zondag in Groningen (Stadsschouwburg).

Pietje Bell musical over de kwajongensstreken van het Rotterdamseschoffie. Met o.a. Johnny Kraaijkamp, Eric Beekes en Kiki Classen. Vanavondt/m zondag in Den Haag (Lucent Danstheater), 13 t/m 15 januari in Hoorn(Het Park).

Annie (6+) door V & V Entertainment. Lekker ouderwetse musical, grootsopgezet, over het weesmeisje dat een rijke beschermer vindt. Vanavond t/mzondag in Rotterdam (Luxor), 10 en 11 januari in Hoogeveen (De Tamboer),13 t/m 15 januari in Amstelveen (Schouwburg).

Jan, Jans en de kinderen, een vrolijke strip komt tot leven, met Plienvan Bennekom en Alex Klaasen. Vanavond t/m zondag in Den Haag (Kon.Schouwburg), 11 januari in Winterswijk (De Storm), 12 en 13 januari inHoofddorp (De Meerse).

Van Helden (6+) door Finnland. Een muzikale familievoorstelling die laatzien dat iedereen een held kan zijn. Zondagmiddag in Hoofddorp (De Meerse).

MUZIEK

Kwartel (6+), kinderconcert door Romeo Kwartet, zondag om 14 en 15.30uur in De Doelen, Rotterdam.

Mozart de duizendnoot (6+), een vertelconcert over Mozart door VanSwieten Society, zondag om 11 uur in De Toonzaal Den Bosch en om 14.30 uurin Leusden (Rest. VODW).

Meer over