jong

FESTIVAL..

Wereldkinderfestival met veel dans, zang en muziektalent uit de Oriënt. Met Roma-muziek en dans van de Sulukule Kids, buikdans en nieuwe dansen op oude klanken van Anatolia Junior Fire, workshops en Turkse verhalen. Zondag vanaf 12 uur in Muziekcentrum Vredenburg, Utrecht (als onderdeel van Culturele Zondag). Woensdag vanaf 14.30 uur in Stadslandgoed de Kemphaan in Almere. Zie ook:www.wereldkinderfestival.nl

THEATER

Wat heb je grote ogen (8+), een griezelsprookje van Elien van den Hoek die door het stadscentrum van Almere voert. Waar je grootmoeder tegenkomt, en musicerende biggetjes en een heuse wolf. Vandaag t/m zondag, om 16 en 19.30u. Reserveren via www.bontehond.net of 036-5347777.

Jeanne d’Arc (6+) door Jeugdtheater Hofplein. De engelen Catharina en Margaretha helpen het boerenmeisje Jeanne bij het verwezenlijken van haar droom. Vrijdag t/m woensdag 14 juni in Theater Het Kruispunt, Barendrecht.

MUZIEKTHEATER

De Barbier van Sevilla (6+), gespeeld, gedanst en gezongen door Pim van Alten en leerlingen van Jeugdtheater Hofplein, vandaag t/m zaterdag in Hofpleintheater, Rotterdam.

Pluk redt de dieren (5+), het vervolg op Pluk van de Petteflet met muziek van Peter van Hintum. Tekst: Wil van der Meer en Bruun Kuijt. Zaterdagmiddag in Apeldoorn (Orpheus), zondagmiddag in Arnhem (Schouwburg)

De Trullenhoedster (8+), familiemusical door Opus One. De slimme Tom Poes redt een verliefde Ollie B. Bommel en het stadje Rommeldam met een grote list. Met Jon van Eerd als Bommel. Vrijdag in Uden (Markant), 23 (’s avonds) en 24 juni (’s middags) in het Openluchttheater Caprera in Bloemendaal.

MUZIEK

Peergynt van Grieg en Roodkapje van Patterson door het Nederlands Philharmonisch Orkest en poppenspelers van Theater Gnaffel, zaterdag om 15 uur in het Concertgebouw, Amsterdam.

TENTOONSTELLINGEN

De Kleine Biennale, nieuw werk van tien kunstenaars, speciaal voor kinderen. Van o.a. André van Bergen, Ingrid Mol, Mark Bain, Meschac Gaba, Hester Oerlemans en Wouter van Riessen. Om mee te spelen, maar soms ook alleen om te bewonderen. Fort ‘t Hemeltje, Fortweg 11, Houten. Tot en met 18 juni, za 11-22u zo 11-20u (www.dekleinebiennale.nl).

De Larense School, zoals scholieren in Laren dat zien. In het Singer Museum in Laren stelden elf kinderen een tentoonstelling samen. Tot en met 27 augustus.

Opscheppen kun je in het Rotterdamse Museum Zuidwijk, de nieuwe locatie van Villa Zebra in Charlois. Elke woensdag t/m 5 juli zijn er workshops voor kinderen van 8 tot 12 jaar over de geschiedenis van hun wijk. Tel. 010-2411717 (www.villazebra.nl).

Meer over