JONG

Samen verdienen ze hun brood met een heus draaiorgel. Ze zijn vader en zoon: Foppe en Douwe, een voorstelling van Theatergroep Maccus....

Tournee

Teneeter speelt de tragedie Medea voor jongeren vanaf 14 jaar. Vanavond in Haarlem (Toneelschuur), vrijdag in Eindhoven (Plaza Futura), zaterdag en zondag in Nijmegen (Badhuis).

Hij is een chagrijnige goochelaar met een grote verdwijntruc, zij een

opgewekte assistente. De goochelaar is beeldend geluidstheater van Peter Zegveld. Vanaf 6 jaar. Vrijdag in Heerenveen (Posthuistheater),

zondag in Tilburg (Schouwburg).

Hondje door het RO Theater gaat over een straathondje. Met acteurs, poppen en muziek van Fay Lovsky. Vrijdag in Deventer (De Leeuwenbrug), zaterdag en zondag in Utrecht (Schouwburg), dinsdag in Drachten (De Lawei).

Frank Groothof bewerkte Purcell's opera naar het ridderverhaal van Koning Arthur. Vanaf 7 jaar. Zaterdag en zondag in Zoetermeer (Stadstheater), dinsdag in Veghel (De Blauwe Kei), woensdag in Gouda (Schouwburg).

Hakim houdt van smoesjes. Kinderen, vaders en moeders, opa's en oma's

ook. Smoesjes, vanaf 4 jaar. Zondag in Dieren (Cultureel Centrum Theothorne), woensdag in Brielle (Dukdalf-Goote).

Het is bedtijd, maar Joep knutselt verwoed aan een kijkdoos. Zijn moeder is morgen jarig, dan is zij de koningin. Theater Terra speelt Koninginnesoep, vanaf 4 jaar. Zondag in Waalwijk (De Leest), woensdag

in Zaltbommel (De Poorterij).

Nog bij moeder is een theaterbewerking van het beroemde boek 'Ot en Sien'. Vanaf 4 jaar. Zondag in Zwijndrecht (De Uitstek), woensdag in Purmerend (De Purmaryn).

Blauw Bloed van Het Filiaal is gebaseerd op een Iers sprookje waarin een koning de dood van zijn vrouw niet kan vergeten. Muziektheater vanaf 8 jaar. Vanavond in Den Helder (De Kampanje), vrijdag in Middelburg (Schouwburg), zondag in Enschede (Twentse Schouwburg).

Over een beeldhouwer en een waarachtig beeld gaat De Olifantensteen van Wijnand Stomp. Vanaf 6 jaar. Zondag in Almere (De Roestbak), woensdag in Harderwijk (Catharinakapel).

Bijna was ik goed is een voorstelling van Huis a/d Amstel over gehandicapte mensen voor wie de dagelijkse dingen niet vanzelf spreken. Zaterdag in Breda (Chassé Theater), zondag in Delft (De Veste).

Jeugdtheaterschool ZH speelt Grimmige sprookjes, zaterdag in Culemborg (Fransche School) en zondag in Nieuwegein (De Kom).

Alkmaar

Cowboys gaat over helden op paarden en helden op sokken tussen van klapperende saloondeuren. Vanaf 8 jaar. Zondag in De Vest.

Amsterdam

Een jongen probeert een kraak te zetten, maar de vrouw des huizes zet

hem een pistool op het hoofd. Zij blijkt hem te kennen. Oog om oog is

een jongerenproductie van Mevrouw Smit en De Citadel in regie van Silvia Andringa. Vrijdag première in De Krakeling.

De Kwaaie moeders Anita van Soest (trompet/zang), Marjan Politiek (hoorn/zang), Deodora Flipse (piano/ zang) en Monika Smidt (spel/dans), zijn voor niets of niemand bang. Zondag om 11.30 en 14.15 uur in de Beurs van Berlage.

Een kinderpopconcert, zondag om 11 én om 15 uur in Paradiso, door Dirk Scheele (bekend van de cd 'De Liedjesspeeltuin') en De Band Krijgt Kinderen.

Apeldoorn

Uit je Dak! is een weekeinde vol creatieve activiteiten voor iedereen

tot 18 jaar, op 5, 6 en 7 februari in het Huis voor Schoone Kunsten. Met workshops muziek en dans, theater en beeldende kunst ('monsters maken'). Informatie tel. 055-5213967.

Arnhem

Picobello, het nieuwe programma van Introdans Ensemble voor de Jeugd,

bestaat uit choreografieën van Hans van Manen, Snippers, van Kylian, Piccolo Mondo, van Nils Christe, ZIN! en een première van Patrick Delcroix. Voor iedereen vanaf 7 jaar. Zaterdagavond en zondagmiddag in de Schouwburg.

Enschede

Ad de Bont bewerkte voor het Antwerpse Paleis Hector Malots Alleen op

de wereld tot een muzikale familievoorstelling. Vrijdag Nederlandse première in de Twentse Schouwburg.

Nijmegen

In Cinemariënburg zondag om 14.30 uur Alice in cartoonland, zwijgende

cartoons met levende muziek.

Rotterdam

In Museum Hillesluis (Riederlaan 200) begint maandag de tentoonstelling Kunststukjes, een memoryspel, dat beeldend kunstenaar

Liesbeth van Ginneken heeft ontworpen i.s.m. kinderen uit Rotterdam. Tot en met 12 maart.

Jeugdtheater Hofplein met Pinokkio, een feestelijke commedia del arte-voorstelling met veel dieren en muziek van Ton Scherpenzeel, t/m

21 februari steeds op vrijdag, zaterdag en zondag.

Utrecht

In het Universiteitsmuseum (Lange Nieuwstraat 106) t/m 28 februari een tentoonstelling over gebarentaal, Kijk! Taal. Op 7 februari om 14

en 15.30 uur een korte cursus kwartetten met gebarentaal, voor iedereen vanaf 9 jaar. Aanmelden via tel. 030-2538008.

Meer over