Jong

CIRCUS..

Circus Herman Renz met Hello Hollywood, een mix van klassiek en moderncircus. Vanavond t/m 8 januari in het Pim Mulierpark in Haarlem.

Groot Kerstcircus Ahoy, met veel dieren, waaronder dromedarissen,paarden en leeuwen, t/m 1 januari in Ahoy', Rotterdam.

Het Dordtse Wintercircus Royal biedt Indische olifanten, Friese paarden,Californische zeeleeuwen, acrobaten en jongleurs. Vanavond t/m 7 januaristaat de tent in de Maasstraat-Stadswerven, Dordrecht.

Russische Staatscircus met de clown Popov en goochelaar Hans Kazàn, ineen tent op het Malieveld in Den Haag. Tot en met 8 januari.

Wereldkerstcircus, vanavond t/m 8 januari in Theater Carré, Amsterdam.

Circus Mullens Wonderland, t/m 3 januari op Parking FEC in Leeuwarden.

Kerstcircus Hilversum, t/m 1 januari in de Diependaalselaan inHilversum.

Wim Zomer Wintercircus, t/m 8 januari in Vision Park, Apeldoorn.

Limburg Kerstcircus, vanavond t/m 8 januari in de Haspelsestraat inSittard.

Wintercircus Martin Hanson reist rond: vandaag in IJmuiden(Stadsschouwburg Velsen), vrijdag in Den Helder (De Kampanje), zaterdag enzondag in Alkmaar (De Vest), 2 januari in Zaandam (Zaantheater), 3 januariin Rijswijk (Schouwburg), 4 januari in Schiedam (Theater a/d Schie), 5 en6 januari in Oss (De Lievekamp), 7 januari in Uden (Markant), 8 januari inNijmegen (Stadsschouwburg), 11 januari in Etten-Leur (De Nobelaer), 13januari in Hengelo (Rabotheater), 15 januari in Almere (De Metropole).

THEATER

Koest! (8+), over het gevaarlijke en opwindende bestaan van eenpolitievrouw, door Peggy Olislaegers, met veel liedjes en grappen. Op 3 en4 januari om 15 uur in Theater Kikker, Utrecht.

De vijfde kamer (8+) door Theatergroep Max. Regie: Moniek Merkx. Eentheatrale reis langs luilekkerland, een wensput, een knuffelkamer en anderegeheimzinnige plekken. Vanavond en vrijdag in Theater De Veste, Delft.

Het lelijke jonge eendje (4+) door Virga Lipman. Het beroemde sprookjeverbeeld met 12 ganzen, 8 kalkoenen, één ontheemde ooievaar en eenfoeilelijk kuiken. Vandaag in De Krakeling, Amsterdam; woensdag inKunstmin, Dordrecht.

Ingeblikt (14+) door Beumer en Drost. Een theatrale roadmovie waarintwee acteurs op zoek gaan naar het fortuin en nooit vertoond filmmateriaalop het spoor komen. Woensdag in de Leidse Schouwburg.

Vlieg en de verkikkerde Pad (6+) door Theater Kwatta. Een muzikalevoorstelling over verpadden en verkikkeren, over mooi en lelijk. Vanavonden vrijdag in Het Badhuis, Nijmegen.

MUZIEKTHEATER

Nijntje is er weer (3+), nieuwe avonturen van het konijntje. Tekst: Ivode Wijs, muziek: Joop Stokkermans. Vrijdagmiddag in Cuijk (Schouwburg),dinsdagmiddag in Hoofddorp (De Meerse), woensdagmiddag in Terneuzen(Scheldetheater).

De Trullenhoedster (8+), familiemusical door Opus One. Tom Poes redteen verliefde Ollie B. Bommel en het stadje Rommeldam met een grote list.Vanavond, vrijdag, en 3 t/m 8 januari in de Theaterfabriek in Amsterdam.

Lisa en de Gestolen Winter (4+) is een muzikaal sprookje van WijnandStomp. Over het gestolen koffertje van Meneer Winter. Met een danseres eneen muzikant. Vandaag, vrijdag, zaterdag, en 3 t/m 7 januari in dePhilharmonie in Haarlem.

Oblomov (8+) door Het Filiaal. Regie: Monique Corvers. Muziektheaterover een kind dat niet wil opstaan. Hoe ziet de wereld eruit als je in bedblijft dromen en denken? Woensdag in de Rotterdamse Schouwburg.

Annie (6+) door V & V Entertainment. Lekker ouderwetse musical, grootsopgezet, over het weesmeisje dat een rijke beschermer vindt. Vanavond envrijdag in de Goudse Schouwburg, van 3 t/m 8 januari in Rotterdam (Luxor).

TENTOONSTELLINGEN

Leporello's (lange boeken) maken in het Nederlands Steendrukmuseum inValkenswaard, t/m 4 januari. Tel. 040-2049841 (www.steendrukmuseum.nl).

Ikke, ikke, ikke in de Rotterdamse Villa Zebra (Stieltjesstraat 21)dagen kunstenaars je uit om te ontdekken hoe bijzonder je bent (t/m 3februari). Ook kun je de Nieuwsfoto van 2005 kiezen en er zijn workshopsover de Sprookjesstad van de Gapende Griezel (dagelijks t/m 8 januari). Zieook: www.villazebra.nl.

Meer over