jong

Vallende meisjes (6+) door Theatergroep Max. Twee actrices en een illustratrice tekenen ter plekke een verhaal over twee meisjes die alles over de liefde weten....

Aan de overkant (8+) van Roel Adam door Huis a/d Amstel. Regie: Liesbeth Colthof. Over de Stari Most, de oude brug van Mostar, die is verwoest. Twee vrienden hebben elkaar sinds de oorlog niet meer gezien. Als de brug is herbouwd, kunnen ze dan nog wel samenleven? Zaterdag in de Stadsschouwburg, Utrecht; woensdag in Kunstmin, Dordrecht.

Mie, een visserssprookje (6+) door Het Vervolg. Regie: Noël Fischer. Mie woont aan de Maas. Als haar man een vis vangt die wensen vervult, kan ze haar hebberigheid niet inhouden. Zondag in de Twentse Schouwburg, Enschede.

Vlieg en de verkikkerde Pad (6+) door Theater Kwatta. Tekst en regie: Josee Hussaerts. Een muzikale voorstelling over verpadden en verkikkeren, over mooi en lelijk. Zondag in het Rabotheater, Hengelo; woensdag in De Hofnar, Valkenswaard.

Het licht (15+) door Het Laagland. Regie: Bas Zuyderland. Naar het gelijknamige boek van Torgny Lindgren. In een eenvoudig dorp breekt door de komst van een drachtig konijn een dodelijke ziekte uit. Vanavond in de Schouwburg, Rotterdam.

Mama is jarig (4+) door Peter Zegveld. Een beeldende voorstelling met projectie, film en spel over de avonturen die een man onderneemt op zoek naar zijn moeder. Woensdag in de Junushof, Wageningen.

Aap! De reis naar het westen (7+) door Jeugdtheaterhuis Zuid Holland. Het Chinese verhaal over een snotaap en een boeddhistische monnik die naar India reizen op zoek naar geheimzinnige gebedsrollen, wordt gespeeld door 35 jongeren. Zaterdag en zondag in de Schouwburg, Gouda.

Meer over